Folie

Folie

Folie er et tyndt og holdbart lag af metallisk materiale, som påføres overfladen. Den refleksive kvalitet, der opnås ved folie processer, minder om folie stemplingen og glansen er højere end den man kan opnå med metallisk blæk eller overtræk. Folien kan være lavet af forskellige typer plastmaterialer såsom polyethylen, polypropylen eller PVC, der hver har forskellige egenskaber og anvendelser.

Leverandører af Folie:

AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Kombi Skilte A/S

P. O. Pedersens Vej 27
8200 Århus N
Tlf.: 8678 4133
E-mail: skilte@kombiskilte.dk

www.kombiskilte.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Telf.: 99 36 56 00
E-mail: info@mekoprint.dk

www.mekoprint.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

STOK Emballage K/S

Erik Stoks Alle 4
5550 Langeskov
Tlf.: 72 200 700
E-mail: info@stok.dk

www.stok.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sal-Tech Easy Packaging

Eggebækvej 10, Kravlund
6360 Tinglev
Tlf.: 70272220
E-mail: support@sal-tech.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Setiket A/S

Lillebæltsvej 12
6715 Esbjerg N
Tlf.: 76 14 76 00
E-mail: mail@setiket.com

www.setiket.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Skiltmax.dk - SignMax AB

Box 21
433 21 Partille
Sweden
E-mail: info@skiltmax.dk

www.skiltmax.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Aluminiumsfolie er en type folie lavet af aluminiummetallisk materiale, der er kendt for sine egenskaber som varmeledningsevne, holdbarhed og fugtighedsbestandighed. Den anvendes ofte til indpakning og opbevaring af fødevarer samt til at beskytte dem mod fugt, lugt og lys.

Papirfolie er lavet af papirmateriale og er normalt belagt eller imprægneret med voks eller plast for at gøre det vandtæt og holdbart. Den bruges til indpakning af fødevarer, gaveindpakning og håndværksprojekter.

Folien kan være klar eller farvet og kan være gennemsigtig eller uigennemsigtig afhængigt af dens anvendelse og kravene til produktet, der emballeres. Det kan være tyndt og skrøbeligt eller tykt og robust afhængigt af dets formål og applikation.

Folien kan også være trykt med mønstre, logoer, tekst eller billeder for at tilføje dekorative eller brandingelementer til produkterne. Det bruges også til at isolere og beskytte produkter mod eksterne påvirkninger såsom varme, kulde, fugt og lys. Med sin alsidighed, holdbarhed og praktiske anvendelighed forbliver folien en vigtig del af emballageindustrien og findes i forskellige former og formål over hele verden.


Teknologisk Institut – Fremtidens printede elektronik trykkes på cirkulær folie og med biobaseret lim og blæk
Nu får virksomheder adgang til ekspertise og pilotfaciliteter på tværs af Europa, som kan revolutionere den cirkulære økonomi i fremstillingsindustrien.

Biobaseret plast skal erstatte plast fra fossile kilder. For at sætte skub i udviklingen har 33 europæiske virksomheder, vidensinstitutter og universiteter allieret sig. Målet er en cirkulær fremstillingsindustri, og Teknologisk Institut er en af partnerne.

Projektet er nu nået så langt, at virksomheder inviteres til at deltage i udviklingen af fremtidens biobaserede plast og biobaseret printet elektronik.

– I BIOMAC-projektet udvikler partnerne nye biobaserede polymermaterialer baseret på nanoteknologi. På Teknologisk Institut hjælper vi virksomheder med at udnytte potentialet af printet elektronik. Her kan vi bruge de nye materialer i strækbare folier, som vi kan printe elektronikken på. Det gør det fx muligt at integrere sensorer i et sleeve, der måler muskelaktivitet for at forebygge kontorskader, forklarer Zachary Davis, sektionsleder på Teknologisk Institut.

Wearables i cirkulære kredsløb
Inden for printet elektronik vil partnerskabet også udvikle biobaseret lim og blæk baseret på nanokobber og nanosølv. Med de nye materialer kan Teknologisk Institut facilitere industriens innovation inden for wearables og smart products med fokus på cirkulær økonomi og grøn omstilling.

– Der er næsten ingen grænser for potentialet for printet elektronik: Fra sportstøj, der giver feedback om din performance til sensorer, der holder øje med diabetespatienters blodsukkerniveau. Eller pakkesporing, der ud over position også kan måle fugtighed, temperatur og rystelser. Derfor er der også mange gevinster at hente for både virksomheder og samfundet, når vi er klar med cirkulære løsninger inden for området, siger Zachary Davis.

Færre barrierer bringer biobaseret polymer på markedet
Printet elektronik er ét ud af fem fokusområder i BIOMAC. Hvert område har pilotlinjer i projektet, hvor eksperter på tværs af Europa udvikler de nye biobaserede materialer. De andre fire områder er: bilindustrien, landbruget, byggeri og fødevareemballage.

– Med BIOMAC vil vi reducere de eksisterende barrierer for at bringe biobaserede polymerer og nanomaterialer på markedet. Projektet skal desuden understøtte den europæiske bioøkonomi, fortæller Zachary Davis.

Mere nyt fra Teknologisk Institut

Pilotfaciliteter åbner for virksomheder
BIOMAC startede i 2022. Partnerne er nu nået så langt i projektet, at de kan invitere virksomheder til atbenytte deres pilotfaciliteter. Ved at stille partnernes ekspertise og udstyrtil rådighed vil BIOMAC øge virksomhedernes technology readiness level markant.På den måde er vejen til at få et biobaseret polymerprodukt på markedet kortere.

– Vores pilotfaciliteter egner sig især til SMV'er, der arbejder med biobaseret polymer og nanomaterialer. Virksomhederne får adgang til et helt økosystem. Netværket af partnere kan først og fremmest hjælpe med opskalering af biomaterialekoncepter gennem pilotlinjerne. Herefter vurderer vi regulering, sikkerhed, bæredygtighed, cirkularitet og markedspotentiale i forhold til det enkelte produkt, afslutter Zachary James Davis.

Interesserede virksomheder kan læse mere og tilmelde sig herCookie-indstillinger