Vandudladere

Vandudlader anvendes ofte i dampanlæg og dampsystemer. Kondensatet kan forårsage vandslag, som normalt er uønskede i de apparater og varmevekslere, der skal bruge dampen, og derfor tappes kondensatet fra ledningerne ved hjælp af vandudladere. Hvis man ønsker at udnytte det optimale af damps varmeindhold skal den damp, som tilføres et givent produktionssted kondenseres.

Leverandører af og viden om Vandudladere:

Armatec A/S

Mjølnersvej 4-8
2600 Glostrup
Tlf.: +45 46 96 00 00
E-mail: armatec@armatec.dk

www.armatec.com/dk

Se hele vores produktprogram og profil her

E-TEK engineering ApS

Heeringvej 25
4690 Haslev
Tlf.: (+45) 56 31 78 15
Mobil: (+45) 27 84 82 23
E-mail: info@e-tek.dk

www.e-tek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Fagerberg A/S

Kornmarksvej 8-10
2605 Brøndby
Tlf.: +45 43 29 02 00
E-mail: fagerberg@fagerberg.dk

www.fagerberg.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

KLINGER Danmark A/S

Nyager 12
2605 Brøndby
Tlf.: + 45 43 64 66 11
Ventiler: salesvalves@klinger.dk
Pakninger: salesgaskets@klinger.dk
Instrumentering: salesinstrumentation@klinger.dk

www.klinger.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Spirax Sarco Denmark

Blokken 62
3460 Birkerød
Tlf.: (45) 38 10 4288
E-mail: Webmaster@dk.SpiraxSarco.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Vandudladere:

Dernæst skal dette kondensat fjernes løbende, idet "damprummet" ellers vil blive fyldt med vand og varmeovergangen dermed blive ringere.

En vandudlader (også kendt som en afløbsventil, udløbsventil eller taphane) er en mekanisk enhed, der bruges til at dræne eller tømme vand fra en beholder, rørledning, tank eller et system. Vandudladere findes i forskellige størrelser, materialer og konfigurationer afhængigt af deres anvendelse og det specifikke system, de er designet til at betjene.

Her er nogle eksempler på forskellige typer af vandudladere:

  1. Husholdningsvandudlader: I husholdninger bruges vandudladere normalt til at tømme vand fra vaske, badekar, håndvaske og køkkenvaske. De er typisk monteret i bunden af vasken eller karet og aktiveres ved at dreje eller trykke på en håndtag eller vippeventil.
  2. Vandudlader i VVS-systemer: I VVS-systemer bruges vandudladere til at dræne vand fra vandrør, radiatorer eller varmtvandsbeholdere. Disse udladere er normalt udstyret med ventiler eller tapper, der kan åbnes eller lukkes efter behov for at dræne vandet.
  3. Industrielle vandudladere: I industrielle miljøer bruges vandudladere i forskellige applikationer, herunder procesindustrier, petrokemisk industri, skibsfart og kraftværker. De kan være mere avancerede og robuste, da de skal håndtere større mængder vand og operere i mere krævende miljøer.
  4. Løftedæmninger: I forbindelse med reservoirer, dæmninger eller flodsluser bruges vandudladere til at kontrollere vandstanden ved at frigive vand, når det er nødvendigt for at forhindre oversvømmelse.
  5. Autoklaver: I laboratorier og industrier bruges vandudladere i autoklaver (trykbeholdere) til at dræne overskydende vand efter steriliseringsprocessen.

Det er vigtigt at sikre, at vandudladere er i god stand og fungerer korrekt, især når de bruges til at dræne store mængder vand. Vedligeholdelse og reparation af vandudladere udføres bedst af fagfolk eller kvalificerede teknikere for at undgå lækager eller funktionsfejl, der kan forårsage vandskader eller andre problemer.


NYHED fra Fagerberg: Trådløs overvågning af vandudladere sikrer stabil produktion


25.mar 2024


Fagerberg, intelligent overvågning af vandudladere

Vi er stolte af at introducere ecoBolt, Gestras seneste teknologiske gennembrud.

EcoBolt hjælper med at begrænse energispild og CO2-udledning i systemer, der anvender damp i processerne. Efter nem montering af sensorer på vandudladerne - uden at forstyrre driften – overvåger ecoBolt konstant hver enkelt vandudlader og sender data til et brugerdefineret dashboard.

Her kan kunderne holde øje med deres enheder, og de har mulighed for selv at tolke dataene. Som noget unikt for ecoBolt, tilbydes der også en løsning, hvor Gestras eksperter nøje tolker resultaterne og rapporterer direkte til kunden.

Uanset hvilken løsning kunden vælger, sikrer den avancerede analysefunktion i ecoBolt præcis identifikation af specifikke vandudladerproblemer, hvad end der er tale om en lukket ventil, snavs i vandudladeren, eller andre fejl.

EcoBolts alsidige anvendelse dækker både eksplosive og ikke-eksplosive områder, og med imponerende 10 års batterilevetid tilbyder ecoBolt pålidelig langsigtet overvågning.

Læs mere her

Kontakt Fagerberg for mere information:

Produkt- og markedsspecialist, Niels Schrøder-Nielsen
E-mail: nsn@fagerberg.dk
Tel.: +45 43290235


Spirax Sarco – Boost bundlinjen med kondensatstyring




Efter damp er kondensat uden tvivl den mest værdifulde ressource, der er tilgængelig til dit anlæg. Med op til en fjerdedel af den samlede energi af dampen, som den kom fra, burde dampanlæg genvinde kondensat til sidste dråbe.

Efter damp er kondensat uden tvivl den mest værdifulde ressource, der er tilgængelig til dit anlæg. Med op til en fjerdedel af den samlede energi af dampen, som den kom fra, burde dampanlæg genvinde kondensat til sidste dråbe.

Her forklarer vi de mange fordele ved kondensatgenvinding, og hvordan dette relativt enkle koncept kan have enorme fordele for virksomheder, der bruger damp i deres processer.

Evnen til at genvinde kondensat til kedlen har potentialet til at give et exceptionelt afkast af investeringen. Denne energibesparende proces er let opnået og kan udføres på mere end én måde. Ikke alene kan kondensatgenvinding reducere energiregningen dramatisk, det kan også nedbring udgifterne til vedligehold.

Økonomiske fordele

Forbrugsregninger og brændstofomkostninger kan påvirke rentabiliteten af ​​kedelhuset i væsentlig grad. Vand og energi er helt klart de to nøgleressourcer, der bruges til at skabe damp, men det konstante pres fra svingende brændstofpriser kan virkelig påvirke de samlede driftsomkostninger. Det er af denne grund, at kondensatgenvinding er en af ​​de mest effektive ressourcebesparende foranstaltninger for de fleste dampanlæg.

Et dampsystem kan drage betydelig fordel af genvinding af kondensat, og selv når det genvindes i små mængder, kan det vise sig økonomisk attraktivt. Mens et godt system vil genvinde 80 procent af sit kondensat og føre det tilbage til systemet, vil manglende indvinding af kondensat medføre, at kedelhuset lider tab, som kun kan kompenseres ved tilførsel af ferskvand. Den energi, der så bruges til at opvarme dette vand til den optimale temperatur, vil direkte påvirke driftsomkostningerne.

Ved effektivt at genvinde og udnytte kondensat reduceres brændstofomkostninger og vandforbrug. Kondensat er en værdifuld ressource, der indeholder omkring 25 procent af varmeenergien fra den oprindelige damp. At tilføre kedlen med højtemperaturkondensat giver brugere af dampanlæg potentialet til at maksimere kedlens output, da der kræves mindre energi for at omdanne supplerende vand til damp.

Forbedring af fødevandskvaliteten

I en kedel er kondensatgenvinding også en af ​​de bedste måder at reducere iltniveauet i vandet på, hvilket hjælper med at minimere risikoen for systemkorrosion. Da kondensat dannes af damp, har det få urenheder, men i modsætning til dette skal koldt efterfyldningsvand behandles, før det kommer ind i systemet. I modsætning til efterfyldningsvand, indeholder kondensat også energi fra den damp, det er afledt af, så igen, jo mere kondensat vi bringer tilbage til systemet, jo bedre.

Miljømæssig påvirkning

Det er vigtigt at huske på, at energi går tabt under nedblæsning, så evnen til at reducere denne proces gennem genvinding af kondensat vil give brugere af dampsystemer mulighed for at drage fordel af de medfølgende energibesparelser. Ved at spare energi kan operatører af dampanlæg opleve betydelig økonomisk gevinst samt forbedre udstyrets levetid, alt imens de reducerer miljøpåvirkning. Uanset hvor meget kondensat et anlæg genererer om dagen, bør det aldrig gå til spilde. Her er nogle nyttige tips til at komme i gang:

Sådan genvindes kondensat

Kondensat vil altid blive skubbet gennem kondensatudladeren af den ​​drivende dampkraft. Hvis dette ikke er muligt, kan det være nødvendigt at bruge pumper.

Automatiske kondensatpumper fungerer som konventionelle vandudladere, men når modtrykket stiger, skifter kondensatpumper automatisk til pumpetilstand for at fjerne kondensat.

Et udluftningshoved er vigtigt for at blande tilbageført kondensat, flashdamp og koldt efterfyldningsvand, når de føres ind i fødevandstanken.

Flashdamp frigives fra varmt kondensat, når dets tryk sænkes. Brug det i stedet for at lade det gå til spilde. Opsaml det i en flashbeholder og brug det til opvarmning, og genvind eventuelt tilhørende kondensat.

Lukket sløjfe, tryksat flashdampgenvinding gør det muligt at bruge det meste af energien fra både kondensatet og dets flashdamp, hvilket reducerer omkostningerne til øget dampforbrug og optimerer kedlens effektivitet.

Brug kedelvandet og flashdampen fra kedlens TDS-udblæsning til at opvarme kedelfødetanken.

Der er ingen tvivl om, at tilbagebetalingsperioden for et effektivt kondensatgenvindingssystem har potentialet til at være en god investering. Evnen til at maksimere kedelydelsen og udnytte den energi, der findes i kondensat bedst muligt, bør betragtes som en kæmpe fordel og aldrig undervurderes. Find ud af, hvordan du kan bruge kondensatgenvinding til at reducere omkostningerne, gøre din virksomhed mere produktiv og forbedre din virksomheds miljømæssige profil.


Forbedring af dampkvalitet giver store besparelser for korn- og melproducent




Virksomheden tog kontakt til Spirax Sarco for at få rådgivning om, hvordan de kunne optimere deres dampanlæg og forbedre kvaliteten af den damp, der bruges i anlægget. Spirax Sarcos serviceteknikere gennemgik virksomhedens dampanlæg og foretog en fejlsøgning. Her blev der fundet en ventil, som ikke fungerede korrekt. Der blev ligeledes udført en test af dampkvaliteten i anlægget. Testen viste, at dampen kun var 73,4 % tør mættet damp.

Anbefalinger førte til højere dampkvalitet og store energibesparelser

Spirax Sarco udarbejdede efterfølgende en rapport med forslag til forbedringer på systemet. Anbefalingen indeholdt blandt andet montering af 2 separatorer (en ved buffertank-afgangen og en lige før anlæggets reduktionsventil). Desuden blev det anbefalet, at defekte vandudladere blev udskiftet, at rørføring, der ikke var isoleret, blev isoleret, og at der blev monteret en luftudlader på buffertanken.

Virksomheden valgte at følge Spirax Sarcos anbefalinger, og anlægget blev ombygget og sat i drift igen. Allerede ved systemopstart viste der sig et klart billede af de forbedringer, som anbefalingerne havde ført med sig. Det var nu muligt at køre mere produkt igennem anlægget i timen. Og over de næste måneder faldt forbruget af gas og vand.

Som afslutning på projektet, blev der lavet en dampkvalitetstest, som viste en væsentlig forbedring af dampkvaliteten, som nu kunne måles til 97 % tør mættet damp. Når Spirax Sarco udfører test af dampkvalitet, testes der efter den europæiske standard EN285 for dampsterilisatorer til medicinsk udstyr. Her går man efter en tørhed på min. 95 %, en NCG-mængde (ikke kondenserbare gasser)på max 3,5 % og ikke over 25°C overhedning.

Læs hele casen her


Nyheder og Indlæg om Vandudladere


Seneste om Vandudladere









Cookie-indstillinger