Afstandsmåling

Afstandsmåling er processen med at bestemme den fysiske afstand mellem to punkter eller objekter. Det indebærer brugen af forskellige metoder og instrumenter til at kvantificere den rumlige adskillelse mellem to positioner. Afstandsmåling er måleinstrumenter som anvendes til måling af afstand mellem 2 punkter. Afstandsmåling benytter sig af flere metoder, hvor lasermåling er en af dem.

Leverandører af og viden om Afstandsmåling:

Elma Instruments A/S

Ryttermarken 2
3520 Farum
Telf.: 70 22 10 00
E-mail: info@elma.dk

www.elma.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Endress+Hauser A/S

Poppelgårdvej 10-12
2860 Søborg
Tlf.: +45 70131132
E-mail: info.dk@endress.com

www.dk.endress.com

Se hele vores produktprogram og profil her

PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ZEISS Industriel Måleteknik

Bregnerødvej 133A 1. Sal
3460 Birkerød
Tlf.: 70 15 70 15
E-mail: info.metrology.dk@zeiss.com

www.zeiss.dk/maaleteknik/home.html

Se hele vores produktprogram og profil her

pro-måling

Bag Vænget 2
3400 Hillerød
Tlf.: +45 21 670 036
Email

www.pro-maaling.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Afstandsmåling:

Der er flere teknikker og redskaber, der anvendes til afstandsmåling, herunder:

  1. Lineal og målebånd: En simpel metode til at måle afstand er ved hjælp af en lineal eller et fleksibelt målebånd. Dette er velegnet til relativt korte afstande og er baseret på direkte observation og måling af længden mellem to punkter.
  2. Laserafstandsmålere: Laserafstandsmålere bruger en laserstråle til at måle afstande med stor præcision. Ved at sende en laserpuls og måle tiden det tager for pulsen at reflekteres tilbage, kan afstanden beregnes ved hjælp af lysets hastighed.
  3. Ultralydsafstandsmålere: Ultralydsafstandsmålere fungerer ved at sende ultralydsbølger og måle den tid, det tager for bølgerne at blive reflekteret tilbage til sensoren. Afstanden beregnes ved at multiplicere tiden med lydens hastighed i luft.
  4. GPS (Global Positioning System): GPS er et satellitbaseret navigationssystem, der kan bruges til at måle afstande mellem punkter ved hjælp af triangulering. Ved at bestemme de nøjagtige koordinater for to positioner kan afstanden mellem dem beregnes.
  5. Fotogrammetri: Fotogrammetri er en metode til at måle afstande ved hjælp af billeder og fotogrammetriske teknikker. Ved at analysere billedet og identificere fælles punkter kan afstanden mellem dem beregnes ved hjælp af geometriske principper.

Afstandsmålinger anvendes i mange forskellige områder og applikationer, herunder landmåling, byggeri, ingeniørvirksomhed, navigation, kartografi, rumforskning og mange flere. Nøjagtige afstandsmålinger er afgørende for at kunne planlægge og udføre projekter, opmåle land, kortlægge områder og navigere i forskellige miljøer.


Alsidig og omkostningseffektiv displacement-sensor til præcis afstandsmåling
Når det kommer til maksimal præcision og kvalitet inden for måling, har SICK altid været en af de førende producenter

Når det kommer til maksimal præcision og kvalitet inden for måling, har SICK altid været en af de førende producenter. Vi sikrer effektive processer og løser komplekse måleopgaver, uanset om det drejer sig om overflademåling, diameter, tykkelse, bredde, positionering eller objektmåling. OD2000, en kompakt short-range-afstandsmåler, er en økonomisk stand-alone-løsning til præcis afstandsmåling. Sensoren kan anvendes i mange forskellige applikationer med afstande op til 1.200 mm. Ved hjælp af præcis triangulationsteknik kan den endda registrere højdeforskelle helt ned til en mikrometer. Takket være dens høje linearitet, gentagelsesnøjagtighed og målefrekvens leverer OD2000 pålidelige afstandsdata på næsten enhver overflade.

Bare tilslut og kom i gang

Med vores plug-and-play-koncept kan sensoren integreres på meget kort tid og i mange tilfælde uden behov for ændringer. Konfigurationen kan nemt udføres via sensorens OLED-display eller IO-Link.

Komplet systemintegration via IO-Link - intelligent produktion

OD2000 leverer både analoge og digitale udgangssignaler. Samtidig gør punkt-til-punkt-kommunikationen via IO-Link-interface denne short-range-afstandsmåler (displacement) intelligent. Ud over at øge driftssikkerheden med fejlfri signaloverførsel giver teknologien også mulighed for procesautomatisering. Diagnosemulighederne gør det lettere at overvåge sensorerne og øger samtidig driftssikkerheden i produktionen.

Stort måleområde, utallige muligheder

OD2000 passer til stort set alle applikationer. Med en rækkevidde på op til 1.200 mm, en målefrekvens på op til 7,5 kHz og en målenøjagtighed på mikrometerniveau er OD2000 en alsidig løsning til krævende måleopgaver i industrien. Sensoren er velegnet til forskellige positioneringsopgaver i produktionen og monteringen, men viser sit fulde potentiale inden for præcis måling af kvalitetsapplikationer.

Multioutput - IO Link / PNP / NPN / PUSH-PULL / Analog

For at reducere antallet af typer, der skal vælges imellem, er alle OD2000-enheder udstyret med IO-Link, analoge, PNP, NPN og push-pull-udgange.Cookie-indstillinger