Afstandsmåling

Afstandsmåling er processen med at bestemme den fysiske afstand mellem to punkter eller objekter. Det indebærer brugen af forskellige metoder og instrumenter til at kvantificere den rumlige adskillelse mellem to positioner. Afstandsmåling er måleinstrumenter som anvendes til måling af afstand mellem 2 punkter. Afstandsmåling benytter sig af flere metoder, hvor lasermåling er en af dem.

Leverandører af og viden om Afstandsmåling:


Elma Instruments A/S

Ryttermarken 2
3520 Farum
Telf.: 70 22 10 00
E-mail: info@elma.dk

www.elma.dk

Kompetencer: Afstandsmålere & lasere, Blowerdoors, Datalogning, Drift & Service, El, Elektronik, Endoskoper, Forsyning og industri, Gods- & lagtykkelse, Kabelsøgere, Kalibratorer, Kemi, Køl, Lydmålere, Lysmålere, Lækagesporing, Prøveledninger, Røgprodukter, Småtestere, Softwareløsninger, Solcellemåling, Tele & data, Temperatur og fugt, Termografering, Tryk, TV, Sat og feltstyrke, Ventilation & Klima, VVS, X-tra tilbehør

Læs mere om Elma Instruments A/S


Endress+Hauser A/S

Poppelgårdvej 10-12
2860 Søborg
Tlf.: +45 70131132
E-mail: info.dk@endress.com

www.dk.endress.com

Kompetencer: Afstandsmåling, Belægningstykhedsmålere, Berøringsfri måleudstyr, Dataloggere, Energimålere, Farvemålere, Fedtmåling, Flowmålere, Flowmåling, Flowtransmittere, Friktionsmålere, Følere, Følerlommer, Gasanalyser, Gasmålere, Håndmåleværktøj, Iltmålere, Kalibrering af måleudstyr, Lagtykkelsesmålere, Ledningsevnemåling, Meteorologi, Niveauafbrydere, Niveaufølere, Niveaumålere, Niveaumåling, Niveauovervågning, Niveauswitche, Niveauvagter, pH-måling, Procesudstyr, Service af procesudstyr, Skumdetektorer, Spektrometre, Temperaturfølere, Temperaturmåling, Temperaturstyring, Termoføler, Termolomme, Termometre, TOC – Total Organic Carbon, Tomografi, Trykmåling, Tryktransmittere, Trådløs monitorering, Turbuditetsmåling, Tykkelsesmålere, Tørstofmålere, Ultralyds måleudstyr, Validering, Viskositetsmåling

Læs mere om Endress+Hauser A/S


PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Kompetencer: Måleudstyr, Endoskoper, Flowmålere, Hårdhedstester, Kraftmåler, pH måler, Stroboskoper, Vibrationsmålere, Tykkelsesmåler, EMF måler, Dataloggere, Testinstrumenter, Kontrolenheder, Laboratorieudstyr, Vægte

Læs mere om PCE Instruments Denmark ApS


ZEISS Industriel Måleteknik

Bregnerødvej 133A 1. Sal
3460 Birkerød
Tlf.: 70 15 70 15
E-mail: info.metrology.dk@zeiss.com

www.zeiss.dk/maaleteknik/home.html

Kompetencer: 3D CT scanning, Formtolerancer, Geometrisk produktspecifikationer, Præcision, Længdemåling, Computertomografi, Koordinatmålemaskiner, Målemaskiner, Positionstolerancer, Produktionsmåling, Kvalitetskontrol, Proceskontrol, Optisk måling

Læs mere om ZEISS Industriel Måleteknik


pro-måling

Bag Vænget 2
3400 Hillerød
Tlf.: +45 21 670 036
Email

www.pro-maaling.dk

Kompetencer: Lasermåleudstyr, 3D DISTO, Afstandsmålere, Digital vinkelmålere og vaterpas, Endoskopkameraer, Fugtighedsmålere, GeoSLAM 3D scanning, GIS produkter, GNSS systemer, Kabelsøgere, Maskinstyring/sensorer, Metalsøgere, Trådløs Monitorering, Målehjul, Niveller Instrumenter, Rotationslasere, Rørlægningslasere, 3D Scannere, Streg- og Punktlasere, Teodolitter, Termometre, Totalstationer, Tilbehør til opmåling m.m.

Læs mere om pro-måling


Mere viden om Afstandsmåling:

Der er flere teknikker og redskaber, der anvendes til afstandsmåling, herunder:

  1. Lineal og målebånd: En simpel metode til at måle afstand er ved hjælp af en lineal eller et fleksibelt målebånd. Dette er velegnet til relativt korte afstande og er baseret på direkte observation og måling af længden mellem to punkter.
  2. Laserafstandsmålere: Laserafstandsmålere bruger en laserstråle til at måle afstande med stor præcision. Ved at sende en laserpuls og måle tiden det tager for pulsen at reflekteres tilbage, kan afstanden beregnes ved hjælp af lysets hastighed.
  3. Ultralydsafstandsmålere: Ultralydsafstandsmålere fungerer ved at sende ultralydsbølger og måle den tid, det tager for bølgerne at blive reflekteret tilbage til sensoren. Afstanden beregnes ved at multiplicere tiden med lydens hastighed i luft.
  4. GPS (Global Positioning System): GPS er et satellitbaseret navigationssystem, der kan bruges til at måle afstande mellem punkter ved hjælp af triangulering. Ved at bestemme de nøjagtige koordinater for to positioner kan afstanden mellem dem beregnes.
  5. Fotogrammetri: Fotogrammetri er en metode til at måle afstande ved hjælp af billeder og fotogrammetriske teknikker. Ved at analysere billedet og identificere fælles punkter kan afstanden mellem dem beregnes ved hjælp af geometriske principper.

Afstandsmålinger anvendes i mange forskellige områder og applikationer, herunder landmåling, byggeri, ingeniørvirksomhed, navigation, kartografi, rumforskning og mange flere. Nøjagtige afstandsmålinger er afgørende for at kunne planlægge og udføre projekter, opmåle land, kortlægge områder og navigere i forskellige miljøer.


Alsidig og omkostningseffektiv displacement-sensor til præcis afstandsmåling


11.jul 2023


Når det kommer til maksimal præcision og kvalitet inden for måling, har SICK altid været en af de førende producenter

Når det kommer til maksimal præcision og kvalitet inden for måling, har SICK altid været en af de førende producenter. Vi sikrer effektive processer og løser komplekse måleopgaver, uanset om det drejer sig om overflademåling, diameter, tykkelse, bredde, positionering eller objektmåling. OD2000, en kompakt short-range-afstandsmåler, er en økonomisk stand-alone-løsning til præcis afstandsmåling. Sensoren kan anvendes i mange forskellige applikationer med afstande op til 1.200 mm. Ved hjælp af præcis triangulationsteknik kan den endda registrere højdeforskelle helt ned til en mikrometer. Takket være dens høje linearitet, gentagelsesnøjagtighed og målefrekvens leverer OD2000 pålidelige afstandsdata på næsten enhver overflade.

Bare tilslut og kom i gang

Med vores plug-and-play-koncept kan sensoren integreres på meget kort tid og i mange tilfælde uden behov for ændringer. Konfigurationen kan nemt udføres via sensorens OLED-display eller IO-Link.

Komplet systemintegration via IO-Link - intelligent produktion

OD2000 leverer både analoge og digitale udgangssignaler. Samtidig gør punkt-til-punkt-kommunikationen via IO-Link-interface denne short-range-afstandsmåler (displacement) intelligent. Ud over at øge driftssikkerheden med fejlfri signaloverførsel giver teknologien også mulighed for procesautomatisering. Diagnosemulighederne gør det lettere at overvåge sensorerne og øger samtidig driftssikkerheden i produktionen.

Stort måleområde, utallige muligheder

OD2000 passer til stort set alle applikationer. Med en rækkevidde på op til 1.200 mm, en målefrekvens på op til 7,5 kHz og en målenøjagtighed på mikrometerniveau er OD2000 en alsidig løsning til krævende måleopgaver i industrien. Sensoren er velegnet til forskellige positioneringsopgaver i produktionen og monteringen, men viser sit fulde potentiale inden for præcis måling af kvalitetsapplikationer.

Multioutput - IO Link / PNP / NPN / PUSH-PULL / Analog

For at reducere antallet af typer, der skal vælges imellem, er alle OD2000-enheder udstyret med IO-Link, analoge, PNP, NPN og push-pull-udgange.


Elma Instruments – Er en App en gimmick eller et dokumentationsværktøj?
Elma Instruments tør godt åbne debatten med den nye serie af Bluetooth instrumenter og gratis App Elma Link til Android og iOS

Serien består, på nuværende tidspunkt, af laser afstandsmålere, et multimeter og et tangamperemeter med mange funktioner, hvor det hele samles i én stærk App. I alle tilfælde fungerer App’en som et stærkt dokumentationsværktøj, hvor måledata øjeblikkeligt kan videresendes eller gemmes som note, med billeder og kommentarer. Det sikrer f.eks. korrekt identifikation af målte gruppe i eltavlen. Ved elektrisk måling er brug af app også en sikker løsning, hvor data kan aflæses på afstand fra farlig spænding. Eller påfør målene direkte på et billede af bygningsdelen som er målt op med laserafstandsmåleren, vedhæft til mail, og de nye vinduer kan bestilles direkte på baggrund af måledata fra App’en. Det er slut med håndskrevne noter som bliver væk!

Med lav energi Bluetooth BLE sikres lang batterilevetid og rækkevidde. Simpelt og intuitiv brug af både instrumenter og App sikrer at du hurtigt er i gang. Så en App er bestemt en god gimmick, men vi tør også godt kalde det et stærkt og professionelt værktøj.

Se mere på www.elma.dk eller ring på 70 22 10 00.


SICK – Præcisionsmåling op til 1 meter
Den nye displacement-afstandsmåler fra SICK er en stand-alone løsningen til finmåling af emner uanset overflade og farve op til en meter

OD1000 afstandsmålere er kendetegnet ved nem opsætning og stor bruger venlighed via OLED-display eller SOPAS-konfigurationssoftware.

Med en rækkevidde på op til 1 m sætter afstandsmåleren OD1000 nye normer for præcis afstandsmåling ved hjælp af triangulation. Den store uafhængighed af overfladebeskaffenhed, farve og objektstruktur sikrer god performance, problemfri produktionsproces såvel som høj produktivitet i mange forskellige applikationer. Parametrering udføres via indbygget display eller via IO-LINK interface, fra PLC eller PC som benytter SICKs gratis brugerprogram SOPAS. Det tydelige OLED-display med kun fire betjeningstaster gør idriftsættelsen nemmere og optimerer maskinens driftssikkerhed. Som stand-alone enhed med integreret analysefunktion, IO-Link-interface og tillægsfunktioner letter OD1000 integrationen i maskinen, sparer ekstra ressourcer til analyse og baner vejen for en fremtidssikret produktion.
Indbygget er f.eks. funktion til tælling af emner blot ved forskel på højde, kaldet ’edge height jump, som er uafhængig af hvor i måleområdet emne optræder.

Med både Easy og Advance menu adgang i SOPAS kan sensoren opsættes af operatører såvel som teknisk personale. IO-LINK interface som understøtter den nyeste kommunikations hastighed COM3 tillader både parametrering, diagnosticering og til dels proces data via PLC adgang. Fortrækkes analoginterface fås dette med 16 bits opløsning og både som V/mA.

Høj linearitet øger mulighed for bedre målenøjagtighed over hele måleområdet.
SICK tilbyder at vurdere opgaver direkte på indbygningsstedet og testfase med låneudstyr.

Mere information
Tlf. : +45 4582 6400 | Email: sick@sick.dk