Niveaufølere

Niveaufølere – Måling og overvågning af væskeniveauer

Niveaufølere, også kendt som en niveausensor, er en enhed, der anvendes til at måle og overvåge væskeniveauer i tanke, beholdere eller systemer. Den registrerer og konverterer væskeniveauet til et elektrisk eller mekanisk signal, som kan bruges til kontrol, styring eller indikation af væskeniveauet. Niveau-følere anvendes i forskellige industrier og applikationer, herunder industrielle procesanlæg, vand- og spildevandsbehandling, bilindustrien, fødevareproduktion og mange andre.

Leverandører af Niveaufølere:

Eberhardt Procesinstrumentering

eberh

Baldersbuen 15 A
2640  Hedehusene
Telf.: 45 89 33 66
E-mail: info@eeberhardt.dk

www.eeberhardt.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Endress+Hauser A/S

Poppelgårdvej 10-12
2860 Søborg
Tlf.: +45 70131132
E-mail: info.dk@endress.com

www.dk.endress.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Insatech A/S

Næstvedvej 73C
4720 Præstø
Tlf.: +45 5537-2095
E-mail: mail@insatech.com

www.insatech.com - - Tilmeld Nyhedsbrev

Se hele vores produktprogram og profil her

NivoTech Trading Company

Nøddelunden 54
6800 Varde
Tlf.: (+45) 4673 0008
E-mail: info@nivotech.dk

www.nivotech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Summit Electronics
Summit

Stamholmen 147
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 4847 5919
E-mail: summit@summit.dk

www.summit.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Tech Instrumentering

Axel Kiers Vej 44
8270 Højbjerg
Tlf.: 8739 2600
E-mail: info@tech.dk

www.tech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Niveaufølere:

De spiller en vigtig rolle i at opretholde og styre væskeniveauer for at undgå oversvømmelser, sikre korrekt dosering eller fyldeproces, overvåge tankniveauer og meget mere.

Der er flere forskellige typer af niveau-følere, der anvender forskellige teknologier og principper for at måle væskeniveauet.

Nogle almindelige typer inkluderer:

  1. Ultralydsniveauføler: En ultralydsniveauføler bruger ultralydbølger til at måle afstanden mellem sensoren og væskeniveauet. Ved at måle tiden, det tager for ultralydsbølgerne at reflekteres fra væskeoverfladen, kan sensoren bestemme væskeniveauet med stor nøjagtighed.
  2. Trykniveauføler: En trykniveauføler anvender trykforskelle for at bestemme væskeniveauet. Den måler trykket ved bunden af tanken eller beholderen og konverterer det til et væskeniveau ved hjælp af specifikke kalibreringer.
  3. Kapacitive niveauføler: En kapacitiv niveauføler registrerer ændringer i kapaciteten mellem sensoren og væskeniveauet. Når væskeniveauet stiger eller falder, ændres kapaciteten, og dette bruges til at detektere og indikere væskeniveauet.
  4. Vægtbaseret niveauføler: En vægtbaseret niveauføler bruger en belastningssensor eller vægtcelle til at måle væskeniveauet. Den vejer den samlede vægt af beholderen eller tanken samt væsken, og ud fra denne information beregnes væskeniveauet.

Der er også andre typer niveau-følere, herunder magnetiske niveaufølere, radarbaserede niveaufølere, optiske niveaufølere og mange flere. Valget af niveauføler afhænger af faktorer som applikationens krav, væsketype, temperatur, tryk og ønskede nøjagtighed.Cookie-indstillinger