Trykkalibrator

En trykkalibrator er et måleinstrument, der anvendes til at kalibrere og verificere nøjagtigheden af trykmålere, tryksensorer og tryktransmittere. Den bruges til at anvende et kendt tryk på et trykmålingsinstrument og sammenligne det med den angivne måling på instrumentet for at vurdere dets nøjagtighed og justere det om nødvendigt.

Leverandører af og viden om Trykkalibrator (trykkalibrering):


Elma Instruments A/S

Ryttermarken 2
3520 Farum
Telf.: 70 22 10 00
E-mail: info@elma.dk

www.elma.dk

Kompetencer: Afstandsmålere & lasere, Blowerdoors, Datalogning, Drift & Service, El, Elektronik, Endoskoper, Forsyning og industri, Gods- & lagtykkelse, Kabelsøgere, Kalibratorer, Kemi, Køl, Lydmålere, Lysmålere, Lækagesporing, Prøveledninger, Røgprodukter, Småtestere, Softwareløsninger, Solcellemåling, Tele & data, Temperatur og fugt, Termografering, Tryk, TV, Sat og feltstyrke, Ventilation & Klima, VVS, X-tra tilbehør

Læs mere om Elma Instruments A/S


HIN A/S

Langmarksvej 29
8700 Horsens
Tlf.: +45 7625 9090
E-mail: hin@hin.dk

www.hin.dk

Kompetencer: Spændingsvisere, Kortslutningsindikatorer, Multimetre, Installationstestere, Kalibratorer, Isolationstestere, Temperaturtestere, Kabelsøgere, Jording og sikring, Loddestationer, Håndloddeudstyr, Lodderobotter, Print og komponentbearbejdning, Loddepasta, Loddetin, Kabelforskruninger, Kabelsko Krympeslange, Beskyttelsesslange, kabelbindere, ESD arbejdsbeklædning ESD belægning, ESD indretning og opbevaring, Momentværktøj, Målerværktøj, Skruetrækkere og bits, Afisoleringstænger, Pressetænger, Skævbidere, Kabelsakse, Batterier, Maskiner til kabelkonfektionering, L-AUS værktøj, Testledninger, Alligatornæb, Prober, Stik til solceller, Medico-stik, Industristik og bøsninger, Multi-stik og bøsninger, Værktøjskufferter, Oscilloskoper, Strømforsyninger, Funktions-/signal-generatorer

Læs mere om HIN A/S


Insatech A/S

Næstvedvej 73C
4720 Præstø
Tlf.: +45 5537-2095
E-mail: mail@insatech.com

web

Kompetencer: Afspærringsventiler, Butterflyventiler, Dataloggere, Flowmålere, Flowmåling, Fugtindholdsmålere, Fugtmåler, Kalibrering, Kalibrering af udstyr, Kalibreringsudstyr, Kontraventiler, Kontrolventiler, Kuglehaner, Kugleventiler, Ledningsevne-måling, Linieskriver, Manometre, Mekaniske ventiler, NAMUR ventiler, Niveaumålere, Niveaumåling, Niveauovervågning, Niveauswitche, pH-måling, Pitotrør, Positioner, Procesventiler, Procesudstyr, Regulering, Reguleringsventiler, Service af procesudstyr, Sikkerhedsventiler, Skibsventiler, Spadeventiler, Sædeventiler, Temperatur, Temperaturfølere, Temperaturmåling, TOC – Total Organic Carbon, Trykkalibrator, Trykmåling, Tryktransmittere, Tørstofsmålere, UV lys, Validering, Vandbehandling, Vandindhold, Viskositetsmåling

Læs mere om Insatech A/S


Medico Support A/S

Marielundvej 46C 2.TH.
2730 Herlev
Tlf.: 44 94 11 00
E-mail: kontakt@medico-support.dk

www.medico-support.dk

Kompetencer: Temperaturloggere, Tryk- og fugtloggere, Trådløse dataloggere, Partikeltællere, Airsampler, Dugpunktstransmittere, Iltmålere, Gasanalysatorer, RH og temperatur kalibratorer, Hygrometre, Processudstyr, Flowkalibratorer, Kalibrering af temperatur, Kalibrering af fugt, Kalibrering af tryk/vacuum, Kalibrering af ledningsevne, Kalibrering af gas flow, Kalibrering af airsamplers, Validering af køle/-fryseskab, klimarum, inkubator, frysetørrer og temperaturbade, kvalificering, validering

Læs mere om Medico Support A/S


Norsonic Danmark

Søndre Alle 34
3700 Rønne
Tlf: 71 96 12 10
E-mail: info@norsonic.dk

www.norsonic.dk

Kompetencer: Akustik, akustikløsninger, akustisk kamera, bygningsakustik, kalibratorer, lydtryksmålere, mulitikanalsystemer, måling af udendørsstøj, software, støjkilder, tilbehør, udendørsmikrofoner, vibrationsmålinger

Læs mere om Norsonic Danmark


PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Kompetencer: Måleudstyr, Endoskoper, Flowmålere, Hårdhedstester, Kraftmåler, pH måler, Stroboskoper, Vibrationsmålere, Tykkelsesmåler, EMF måler, Dataloggere, Testinstrumenter, Kontrolenheder, Laboratorieudstyr, Vægte

Læs mere om PCE Instruments Denmark ApS


Teknologisk Institut
Kalibreringslaboratorier

Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Tlf.: 72 20 20 00

E-mail: kalibrering@teknologisk.dk

web

Kompetencer: Kalibrering af måleudstyr, måleteknik, rådgivning, prøvning, kurserPræstationsprøvning og Ringkalibrering

Læs mere om Teknologisk Institut – Kalibreringslaboratorier


Tormatic AS

Skreppestadveien 24
3261 Larvik
Norge
Tlf.: +47 33 16 50 20
E-mail: info@tormatic.no

www.tormatic.no

Kompetencer: Dataloggere, Temperaturkalibrator, Trykmåling, Tryktransmittere, Strømforsyning (power supply), Trådløs kommunikation i Ex-områder, Sikkerhedsrelæer, Antenner, Radiomodemer, Signalomformere, Fjernbetjening (remote I/O), Overspændingsbeskyttelse, Trykafbrydere, Trykfølere, Tryktransmittere, Tryktransducere, Telemetri loggere, Kalibreringsudstyr, Tørblokkalibrator, Temperaturbad, Trykkalibrator, Loopkalibrator, Trykindikator, Trykregulering. Kalibreringsinstrumenter, Manometre, Niveaumålere, Flowmålere, Flowswitch

Læs mere om Tormatic AS


Mere viden om Trykkalibrator:

En typisk trykkalibrator består af følgende komponenter:

  1. Trykkilde: En trykkalibrator har en indbygget trykkilde, der genererer det ønskede tryk, enten ved hjælp af en pneumatisk kilde eller en hydraulisk kilde. Trykkilden kan være en indbygget pumpe eller et forbindelsesstik, der er forbundet til en ekstern trykkilde.
  2. Trykmålingsenhed: En trykkalibrator har en indbygget trykmålingsenhed, der måler og viser det påtrykte tryk. Denne enhed kan være en digital trykmåler eller et analogt manometer. Den bruger typisk en tryktransducer eller et manometer til at måle trykket.
  3. Justeringsfunktion: En trykkalibrator kan have indbyggede funktioner til at justere og kalibrere trykmålingsinstrumenter. Dette kan omfatte finjustering af måleresultater eller nulstilling af offsetværdier.
  4. Kommunikationsmuligheder: Moderne trykkalibratorer kan have indbyggede kommunikationsmuligheder som RS-232, USB eller trådløs forbindelse, der gør det muligt at overføre data til og fra eksterne enheder, såsom en computer eller dataopsamlingsenhed.

Trykkalibratorer kan have forskellige trykområder og nøjagtighedsklasser afhængigt af deres anvendelsesområde. De bruges inden for industrielle applikationer som proceskontrol, automatisering, kalibreringslaboratorier, olie- og gasindustrien, farmaceutisk produktion og mange andre områder, hvor præcis trykmåling og -kontrol er nødvendig.

Ved at bruge en trykkalibrator kan man sikre, at trykmålingsinstrumenter og -sensorer fungerer korrekt og præcist, hvilket er vigtigt for pålidelig måling, sikkerhed og processtyring.


Tormatic – Nyhet – Druck PV624 Hybrid Trykkontrollstasjon


20.jun 2023


Tormatic – Nyhet – Druck PV624 Hybrid Trykkontrollstasjon

Druck PV624 er en portabel hybrid trykkontrollstasjon som kombinerer manuell trykkgenerering med automatisk trykkontroll for nøyaktig og stabil trykkontroll til settpunkt! Ved bruk sammen med DPI620G-serie elektriske kalibratorer og de utskiftbare trykkmodulene PM620/PM620T utgjør PV624 en unik, fleksibel og selvforsynt portabel og hybrid trykkontrollstasjon.

PV624 tilbyr en enkel og rask metode for å kunne opprettholde en automatisk og nøyaktig trykkontroll til settpunkt. Den hybride trykkontrollstasjonen støtter også større testvolumer og har meget lang batterilevetid.

Med sitt robuste design og sine enkle quick-fit trykktilkoblinger, så er PV624 hybrid trykkontrollstasjon ett ideelt valg for utførelse av trykktesting og kalibreringer i felt.

Les mer her


Tormatic – NYHED – Druck DPI610E Trykkalibrator
Endelig er den her!

DPI610E er 6. generation i DPI600 serien trykkalibratorer og efterfølgeren til den legendariske DPI610/615 med kaldenavnet «Druck’en».

DPI610E kombinerer det velkendte, ru og ergonomisk designet med et moderne brugergrænsesnit. Brug enten touchscreen eller trykknapper, alt efter eget ønske og behov.

Trykkalibratoren har en elegant pumpemekanisme som giver ubesværet trykgenerering på op til 1000 bar tryk.

Se mere her eller besøg os på AUTOMATIK 2022


Insatech – ADT762 – Ny automatiseret trykkalibrator fra Additel
Additel Corporations nye hydrauliske trykkalibrator – ADT762 – er en samlet løsning til automatisering af trykkalibrering op til 700 bar. Trykkalibratoren kan bruges både on-site og i laboratoriet. Med ADT762 får du alt du behøver til din transmitterkalibrering:

✔ Indbygget loop-forsyning og måling af mA
✔ Mulighed for en komplet kalibrering (kalibrering både før og efter justering)
✔ Mulighed for justering med indbygget generisk HART-kommunikator

Læs mere om ADT762


AMETEK STC er med til at designe fremtiden
I hjertet af Allerøds industrikvarter ligger en verdensomspændende virksomhed som de færreste måske kender navnet på, men som de fleste er i berøring med hver dag uden at vide det.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke ved det, men på Gydevang, i hjertet af Allerøds industrikvarter, ligger en af verdens mest innovative virksomheder indenfor produktion af sensorer, fjedre samt test- og kalibreringsudstyr. Virksomheden hedder AMETEK Denmark A/S, og på adressen i Allerød ligger hovedsædet for den amerikanskejede forretningenhed, AMETEK STC.

Hos AMETEK STC er man dagligt med til at definere standarden når nye, innovative produkter udvikles globalt. Virksomhedens testudstyr er blandt andet anvendt til udvikling af 3D printet kød, kvalitetstest i produktionen af industrielle robotter og biludstyr, teksturanalyse af fødevarer, samt design af brugervenlig emballage til blandt andet medicinal industrien. Testudstyret, der produceres under navnene Lloyd Instruments og Chatillon, dækker over træktestere, kraftmålere og teksturanalysemaskiner, og de anvendes til at analysere de fysiske og mekaniske egenskaber af råvarer og komponenter, for at sikre at brugervenlighed, materialekvalitet og holdbarhed er i top både i udviklingsfasen og via kvalitetskontrol som udføres under og efter selve produktionen.

Udover AMETEK STC’s testudstyr, som produceres på virksomhedens fabrikker i USA, specialdesigner og producerer AMETEK STC fjedre og kabler, som blandt andet anvendes i ladestandere til elbiler, hvor virksomhedens specialfremstillede fjedrer sikrer modvægt når ladekablet trækkes ud af standeren for at sættes i bilen, og når det automatisk skal rulles tilbage ind i ladestanderen efter brug. Produkterne, der produceres under navnet Hunter Spring, anvendes også ved robotkirurgi og i røntgenmaskiner, ligesom de anvendes af verdens største flyselskaber, hvor fjedrene fra Hunter Spring er installeret på flyets tunge døre for at muliggøre åbning og lukning per håndkraft, samt i armlæn, borde, skuffer og lukbare hattehylder. Virksomhedens unikke antennefjedre har været anvendt af NASA til adskillige rummissioner siden 1969, hvor antennefjedrene, der går under navnet Stacers, første gang blev anvendt af NASA til Apollo 12 missionen.

AMETEK STCs direktion samt salgs-, marketing- og økonimafdeling er placeret på fabrikken i Allerød, hvor virksomhedens kalibratorer, der sælges under navnet JOFRA, også produceres. Kalibratorerne, som sikrer en præcis nøjagtighed indenfor tryk-, signal- og temperaturmåling, anvendes bredt verden over og har blandt andet spillet en vigtig rolle i forbindelse med produktion og transport af COVID-19 vacciner, ligesom de anvendes til temperaturkontrol i medicinal- og fødevareindustrien, i energisktoren samt i forbindelse med nogle af verdens største rørlægningsprojekter til transport af gas. For at opnå den høje kvalitet og målenøjagtighed som JOFRA kalibratorerne er verdenskendt for, samles og kvalitetstjekkes samtlige kalibratorer per håndkraft af medarbejderne i Allerød, inden de sendes afsted til kunder i hele verden.

”Heldigvis har vi nogle af verdens dygtigste medarbejdere på feltet ansat i vores udviklings- og produktionsafdelinger. Nogle af dem har været hos os gennem flere årtier og har dermed været medvirkende til at muliggøre rummissioner, udviklingen af COVID-19 vacciner og set vindmølleindustrien, og dermed den alternative energisektor, vokse, blandt andet ved hjælp af de produkter de laver. De er med til at forme fremtiden, hvilket faktisk er ret imponerende, når man tænker over det”, fortæller Global Marketing Manager, Lisbeth Høier Harpsøe.

Udover testudstyr, kalibratorer og fjedre, producerer AMETEK STC også sensorer til niveaumåling af både tørre og våde elementer, der for eksempel opbevares i siloer. Udstyr til automatisering af processer og positionering på fabrikker er ligeledes at finde blandt AMETEK STCs brede produktsortiment, der dækker over seks forretningsområder og mere end 200 produkter, som kan special designes og konfigureres til over en million forskellige modeller foruden de specialdesignede modeller.“Vores produkter er typisk placeret inde i slutbrugerprodukter for at sikre at de fungerer optimalt i forskellige brugssituationer og -miljøer, eller de har været anvendt til kvalitets sikring eller styring af processer i produktionen. De kan også have været anvendt til kontroltest af design og materialernes funktion under brug, have sikret at maskinerne der producerede produktet har kørt på optimal og sikker vis, eller de kan have været anvendt under opbevaring og transport. En stor del af det du omgiver dig med i din hverdag har højst sandynlig på en eller anden måde været i berøring med vores produkter inden de endte hos dig; dit tøj, dine møbler, den mad du spiser, den medicin du indtager, det papir du bruger, din mobil telefon, børnenes legetøj, bilen du kører i og den forpakning det hele leveres i.”, fortæller Lisbeth Høier Harpsøe.

Under de usædvanlige vilkår som de fleste virksomheder har været ramt af i kølvandet af COVID-19, har AMETEK STC formået at opretholde deres aktiviteter i produktionen samtidig med at de har kunnet fortsætte udviklingen af nye produkter. I perioden opkøbte AMETEK STC en konkurrerende virksomhed og nye medarbejdere er kommet til, ligesom virksomheden har oplevet en stigning af kunder inden for især medicinalindustrien.

”Fremtiden ser lys ud”, afslutter Lisbeth Høier Harpsøe.


Caltech – Højeffekt kalibratorer – Særdeles effektive højeffekt kalibratorer
Newtons4th Ltd også kaldet N4L, har etableret sig på markedet med produkter indenfor Power og Power Analyse, med instrumenter der giver højere nøjagtighed, større båndbredde og lavere pris. Det nyeste produkt PPA5500, har f.eks. 0,01 procents nøjagtighed og 2 MHz båndbredde, hvilket blandt andet er nødvendigt indenfor elektronikindustrien.

Virksomheden blev grundlagt i 1997 i Leicester af 2 ingeniører med 15 års kalibrerings erfaring. Filosofien var at løse måleproblemer på en smartere måde for at forbedre ydelsen og være i stand til at sænke prisen.

Et eksempel på dette kan ses nedenfor for instrumentet PPA5500.

Den sekskantede figur på billedet består af et stort antal parallelt koblede modstande. De er arrangeret således, at strømmen går én vej på toppen af printkortet, og modsat i bunden af printkortet. Dette får strømmen til at udligne sig i dem, hvorved interferende induktans bliver meget lav. Det er hemmeligheden bag man kan måle en høj frekvens. Dette er nødvendigt, både når man måler motorfrekvenser og switch frekvenser, siger Scott Miller, salgschef for N4L.


DPC Trykkalibrator fra Summit Electronics
DPC Trykkalibratoren måler og genererer tryk og kan derved anvendes som trykmåling apparat

Trykkalibratoren kan ligeledes bruges som en test eller kalibreringsudstyr til tryksensorer og trykswitches. Et integreret lithium-ion batteri sikrer at DPC Trykkalibratoren er perfekt til mobile kalibreringsopgaver.

Se mere her