Vertikalfræsning

Vertikalfræsning

Vertikalfræsning er en bearbejdningsproces, der anvender en fræsemaskine med en vertikal spindel. Denne til at fjerne materiale og skabe præcise former, riller eller overflader på en arbejdsdel. Fræsemaskinen er udstyret med et roterende fræseværktøj, normalt en fræsestang eller fræsehoved. De bringes i kontakt med arbejdsdelen og skærer eller fjerner materiale for at skabe den ønskede form eller overflade.

Leverandører af Vertikalfræsning:

CERATIZIT Scandinavia AB

Starrvägen 100
Box 9177
200 39 Malmö
Tlf.: +45 8025 0669
E-mail: info.scandinavia@ceratizit.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

JB Production A/S

Langballe 14
8700 Horsens
Tlf.: 75 63 00 44
E-mail: info@jb-pro.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

LPM Production

Energivej 34
6870 Ølgod
Tlf.: 76 98 22 55
E-mail: lpm@lpm.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Mikroprecision

Åkærvej 2
43330 Gørløse
Tlf.: 42 75 75 80
E-mail: info@mikroprecision.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Thorsteds Maskinværksted

Oldenvej 1 A
3490 Kvistgaard
Tlf.: 49 13 90 15
E-mail: info@thorsteds.dk

www.thorsteds.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Isefjordsvej 5
6715 Esbjerg N
Tlf.: 26412563
E-mail: pbo@vestjyskmodelsnedkeri.dk

www.vestjyskmodelsnedkeri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Vertikalfræsningen kan udføres på forskellige materialer, herunder metal, plast, træ og mere. Det anvendes i forskellige industrier og applikationer. Herunder maskinbygning, værktøjs- og formfremstilling, prototyper, produktion af komplekse komponenter og mere.

Nogle almindelige typer af fræseoperationer, der kan udføres med vertikalfræsning, inkluderer:

  1. Planfræsning: Dette indebærer at skabe flade overflader på en arbejdsdel ved at flytte fræseværktøjet i en plan bevægelse vinkelret på arbejdsdelen.
  2. Rundslibning: Dette indebærer at skabe runde eller cylindriske former på en arbejdsdel ved at rotere fræseværktøjet og bevæge det langs arbejdsdelen.
  3. Sporfræsning: Dette indebærer at skabe lange eller korte riller eller spor i en arbejdsdel ved at bevæge fræseværktøjet langs en foruddefineret sti.
  4. Konturfræsning: Dette indebærer at skabe komplekse former og konturer på en arbejdsdel ved at bevæge fræseværktøjet langs en foruddefineret sti eller profil.

Nøjagtighed og præcision er afgørende i vertikalfræsning. Dette for at opnå ønskede dimensioner, overfladekvalitet og pasform. Valg af det rigtige fræseværktøj, indstilling af fræsemaskinen og korrekt programmering af bevægelser og parametre er vigtige faktorer for at opnå præcise og ensartede resultater.

Vertikalfræsning kan udføres manuelt ved hjælp af konventionelle fræsemaskiner eller ved hjælp af computernumerisk styring (CNC) til automatisering og præcis styring af fræseprocessen. CNC-styrede fræsemaskiner giver mulighed for programmering af komplekse bevægelser og gentagelse af bearbejdningsoperationer, hvilket øger produktiviteten og præcisionen.

Cookie-indstillinger