Perforering

Perforering er en metode, hvor der udstikkes huller i et emne, ofte metaller som stål og aluminium, men også i andre emner såsom plast og papir. Perforering er en afart af udstansning og anvendes bl.a. for at "forfine" udseende på overfladen, hvis det anvendes som facadeplader eller som skærme på trapper og lign. Nogle af de meste kendte produkter hvor perforering er brugt er; Perforerede plader, Strækmetal, Gitterriste og Punktsvejstnet.

Leverandører af og viden om Perforering:


Absorb - Scan Convert A/S

Svendsagervej 8
5240 Odense NØ
Tlf.: 66 109 101
E-mail: Info@scan-convert.com

web

Kompetencer: Støjskærme, støjdæmpning

Læs mere om Absorb – Scan Convert A/S


Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj

Læs mere om Lemvigh-Müller A/S


Vesterby Træteknik A/S

Thorsvej 12-14
6862 Tistrup
Tlf.: 75 29 10 99
E-mail: mail@vesterbypost.dk

web

Kompetencer: Brandpaneler, akustikpaneler, lamelpaneler, perforerede paneler, massive paneler

Læs mere om Vesterby Træteknik A/S


WestCoast® Technique

Forum Kirkevej 26,
6715 Esbjerg N
Tlf.: 76 12 33 66
E-mail: wct@wct.dk

web

Kompetencer: Filtrering, Buesi, Spaltesier og filterindsatse, Sigte og solde, Filterelementer, Demistre, Trådvarer, Trådvæv, Svejste net, Presse-/ bølgegitter, Filtervæv, Kunststof, Afskærmning, Trådhegn, WireNet / WebNet, Maskinafskærmning, Trådnet og gitter, Insektnet, Plader, Perforeret plader, Mikroperforering, Speziperf/Conidur, Strækmetal, Afløbsfilter / OCS-filter, Mekaniske akseltætninger, Patrontætninger, Komponenttætninger, Tråd transportbånd, Filterbånd og sibånd, Opbevaring, Depotrum, Boldskabe og Golfskabe, Trådkurve, Rustfri Maskinafskærmning, Net på ramme

Læs mere om WestCoast® Technique


Mere viden om Perforering:

Perforering refererer til processen med at skære eller stanse huller i et materiale for at oprette en regelmæssig række af åbninger eller perforeringer. Disse huller kan have forskellige former, størrelser og mønstre afhængigt af den specifikke anvendelse og designmæssige krav.

Perforering bruges i mange forskellige industrier og applikationer afhængigt af formålet. Nogle af de almindelige anvendelser af perforering inkluderer:

  1. Filtrering: Perforering anvendes til at skabe filtreringsmedier, hvor det tillader væske eller gas at passere gennem perforeringerne, samtidig med at det holder fast på faste partikler eller urenheder. Dette kan anvendes i industrier som kemisk produktion, olie- og gasindustrien, vandrensning og luftfiltrering.
  2. Ventilation og luftstrøm: Perforering bruges til at skabe åbninger i materialer for at muliggøre luftstrøm og ventilation. Det kan anvendes i HVAC-systemer, ventilationskanaler, maskinafskærmninger og køle- og varmeenheder.
  3. Akustik: Perforering bruges i akustiske applikationer til at absorbere eller reflektere lyd. Det kan anvendes i lyddæmpende paneler, højttalergriller, lydisoleringsmaterialer og lyddæmpende vægge eller lofter.
  4. Dekorative formål: Perforering bruges også til æstetiske formål for at skabe unikke designs og mønstre på overflader. Det kan anvendes i arkitektoniske detaljer, facader, indvendige designelementer, kunstværker og skilte.

Perforering kan udføres på en række forskellige materialer, herunder metalplader, plastik, papir, stof og læder. Processen kan udføres ved hjælp af forskellige metoder, såsom stansning, laserskæring eller værktøjsbaseret perforering.

Det er vigtigt at overveje designmæssige krav, herunder størrelse og form på hullerne, afstand mellem hullerne og materialeegenskaber, når man udfører perforering. Præcision og kvalitet af perforeringen er vigtig for at opnå ønskede resultater og sikre, at materialet opfylder dets funktionelle og æstetiske formål.