Lufttæpper

Et såkaldt lufttæppe er en kraftig og varm luftstrøm, der blæses lodret op gennem en spalte langs en indgangsåbning for at reducere luftbevægelsen gennem åbningen. Lufttæpper anvendes for eksempel ved indgangspartiet til store steder med stor trafik, hvor det ikke ønskes/muligt at etablere en adskillelse mellem inde- og udeluften ved hjælp af roterende døre, luftsluser eller lign.

Leverandører af og viden om lufttæpper:


2K Klima- og Køle Distributøren

Odensevej 128
4700 Næstved
Tlf. 28 88 66 74
E-mail: jens@2k.dk

www.2k.dk

Kompetencer: Vandkølingsanlæg, køleanlæg, varmepumper, fancoil & fancoils, chillere, Downflow & Upflow & Inrow & bagdørskøle & EDB fancoil, affugtere, lufttæpperKølebaffel & kølebafler, Tørkølere (frikølere), Kondensatorer (Luft- & Vandkølede), On-Rak (EDB Køling), Luftkølere (Køle- & Frostrum), Ventilationscentraler (AHU), Rooftop, Pladevarmevekslere (Loddede og pakninger), varmevekslere, Kølekompressorer, SABIANA fancoils, Kalorifere

Læs mere om 2K Klima- og Køle Distributøren


Anteco Mobile Units A/S / Anteco Thermo Trade A/S

Lucernemarken 7-9
5260 Odense S
Tel. 70 26 83 26
Fax. 70 26 84 26
E-mail: info@anteco.dk

www.anteco.dk

Kompetencer: Affugtning, Affugtningsanlæg, Centralstøvsuger, Decentral ventilation, Energioptimering, HVAC, Industristøvsuger, Kalorifere, Loftventilatorer, Lufttæpper, Stålskorstene, Varmegenvinding, Varmekanoner, Varmesparere, Varmluftaggregater, Varmeventilatorer, Ventilationsanlæg

Læs mere om Anteco Mobile Units A/S / Anteco Thermo Trade A/S


Helge Frandsen A/S


Hornsyld Industrivej 5
8783 Hornsyld
Tlf.: 75688033
E-mail: hfas@hfas.dk

www.helge-frandsen.dk

Kompetencer: Gasfyr, Kaloriferer, Klimalofter, Lifte, Lofter, Lufttæpper, Stilladser, Stilladsudlejning, Strålevarmeanlæg, Varmlufttæpper, Inddækninger, Overdækninger, Bukkestilladser, Facadesstillads, Hængestillads, Jokerstilladser, Kasseskærme, Murerstillads, Rammestilladser, Rullestilladser, Rygningsstilladser, Stiger, Søjlestilladser, Traller, Luft til vand varmepumper, Varmepumper

Læs mere om Helge Frandsen A/S


Lindab

Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf: +45 73 23 23 23
Email: lindab@lindab.dk

www.lindab.dk

Kompetencer: Systemløsninger og produkter til forbedring af indeklima, Komfortventilation, Industriventilation, Boligventilation, Villaventilation, Ventilationskanaler og tilbehør, Ventilationsaggregater, Ventilatorer, Luftfordelingsarmaturer, Brandspjæld, Kølebafler, Automatik, Lufttæpper, Lyddæmpere, Lyddæmper beregninger, Indeklima, Indblæsning, Udsugning, Lindab Safe, Lindab Rekt, Lindab isol, Lindab Transfer, Lindab InDomo m.fl.

Læs mere om Lindab


MovAir

Gammel Køgegaard 9
4600 Køge
Tlf.: 53 53 00 06
E-mail: movair@movair.dk

www.movair.dk

Kompetencer: Lufttæpper, Ventilatorer, Boligventilation, Industriaggregater, Industriventilatorer og Luftrensere

Læs mere om MovAir


Mere viden om lufttæpper:

Anvendes for eksempel ved indgangspartiet til store handelssteder, lufthavne og andre bygninger med stor trafik ind og ud, hvor det ikke ønskes eller ikke er muligt at etablere en adskillelse mellem inde- og udeluften ved hjælp af roterende døre, luftsluser eller lignende. Et lufttæppe er meget energikrævende.

Et lufttæppe eller en luftdør er et apparat til separering af to rum fra hinanden, sædvanligvis udvendig og indgang. Den mest almindelige konfiguration for lufttæpper er en nedadvendt blæser monteret over en åbning, som blæser luft hen over overfladen af åbningen. Lufttæpper kan komme med eller uden varmeapparater til opvarmning af luften. Normalt åbningen er en indgang til en bygning, eller åbning mellem to rum konditioneret ved forskel temperaturer. Lufttæpper kan tjene mange formål. De kan have til formål at hjælpe med at holde flyvende insekter ud ved at skabe insisterende turbulens. Det hjælper også at holde ud uden luft, hvilket reducerer infiltration selvom åbningen. De kan også bruges til at undgå kuldenedfald ved blanding med varm luft opvarmet af luftgardinet. Ventilatoren skal være kraftig nok til at generere en strøm af luft, der kan nå gulvet.

Lufttæpper anvendes, når en barriere er påkrævet på tværs af en åbning, og når reducere energiomkostningerne er ønsket. Nogle programmer omfatter kundernes entryways, flyvemaskine hangarer, døre til lastrum, drev gennem vinduer, restaurant døre eller skibsfart modtager døre. Luftstrømmen til lufttæpper steder over hele åbningen skaber en usynlig barriere til at indeholde en aircondition plads og reducere infiltration. Typisk kan et lufttæppe betale for sig selv i et til to år ved at reducere belastningen på bygningens varme- eller klimaanlægget. Normalt er der en mekanisme, såsom en dørkontakt, at tænde og slukker enheden, da døren åbner og lukker, så lufttæppet fungerer kun, når døren er åben. Opvarmet luft gardiner er almindeligt anvendt, når supplerende varme er nødvendig for et mellemrum, og at reducere Vindafkøling tværs af åbningen i koldere klimaer. Lufttæpper fungerer bedst, når trykforskellen mellem indersiden og ydersiden af bygningen er så tæt på neutral som muligt. Negative pres, ekstreme temperaturforskelle, elevatorer i nærheden, eller ekstrem luftfugtighed kan mindske effektiviteten af lufttæpper.

Den mest effektive lufttæppe til at indeholde opvarmet eller afkølet luft i en bygning med en åben dør vil have en høj fladehastighed ved åbningen, der genereres af top-down flow, udvindes ved en recirkulerende luftfordelerkanal og kanalen vende tilbage til kilden fans. Denne konfiguration er tilgængelig for nybyggeri, men svært at give i eksisterende bygninger. Luftgardinet er mest effektiv med lav udvendige vindhastigheden. Ved højere vindhastigheder. Hastigheden af luft blanding forhøjelser og udeluften del af den samlede ansigt flowet stiger Under ideelle betingelser for nul vind, er effektiviteten af luftgardinet maksimal. I blæsende steder lufttæpper kan ikke skabe en perfekt forsegling, men bruges ofte til at reducere mængden af infiltration fra en åbning.

For industrielle betingelser, er høje ansigt hastigheder acceptable. For kommercielle applikationer som butik indgange, bruger komfort dikterer lave ansigt hastigheder, der reducerer effektiviteten af separation af udvendige luft fra indvendige luft.

Ikke-opvarmede lufttæpper anvendes ofte i forbindelse med kølerummet og kølede rum. Luftstrøm gennem en dør afhænger af vindkræfter, temperaturforskellene (konvektion) og trykforskelle.

Lufttæpper kan anvendes til at spare energi ved at reducere varmeoverføring (via masseoverføring, når luft blandes over tærskelen) mellem to rum, selv om et lukket og godt forseglet fysiske dør er meget mere effektiv. En kombination anvendes ofte, når døren åbnes luftgardinet tændes, hvilket minimerer luftstrøm fra indersiden til ydersiden og omvendt. Lufttæpper anvendes ofte, når dørene er forpligtet til at holde åbent til operationelle formål, såsom ved læsseramper og køretøjerindgange.


MovAir – Lufttæpper baseret på varmepumpe teknologi


19.jul 2022


Intet er lige nu mere aktuelt end grønne energiløsninger, der ikke baseres på fossile løsninger

Med MovAirs intelligente lufttæpper der generer opvarmningen til energi fra varmepumper, kan det ikke blive bedre.

Hele MovAirs lufttæppeprogram leveres nu med opvarmningsformen baseret på DX varmepumpeteknologi.

Man vælger simpelthen blot den varmepumpe udbyder man ønsker,  og vi tilpasser varmetæppe løsningen hertil.

Ønsker man at udskifte sin gas installation og ved samme lejlighed installere varmepumper, er dette ubetinget løsningen.

Ønsker man bare at opgradere til varmepumpe løsninger, er det også løsningen.

Meget optimale tilbagebetalingstider.

Men mest af alt – du bliver fri for fossile brændstof løsninger og hjælper miljøet og dig selv.

  • Energibesparende
  • Op til 70 % reduktion i omkostninger og CO2-udledning (opvarmningstilstand).
  • Særdeles optimale tilbagebetalingstider.
  • Specielt designet til at blive installeret i de fleste typer døre og karruseldøre.
  • EC-modeller med ventilatorer og meget lavt energiforbrug.
  • Plug & Play kontrolpanel CS-5DX-NE slave DX
  • DX 1:1: Klar til tilslutning til Inverter og udendørs varmepumpeenhed (R410A/R32)
  • DX VRF: Klar til tilslutning til udendørs varmepumpeenhed (R410A)
  • MODBUS /CTS løsninger

Kontakt os og vi regner den komplette løsning inklusive energibesparelser for din løsning

Vi er den eneste på markedet der tilbyder denne form for løsninger

MovAir

Gammel Køgegaard 9
4600 Køge
Tlf.: 53 53 00 06
E-mail: movair@movair.dk

www.movair.dk


MovAir – VIA University College – Design lufttæpper
VIA University College i Århus er en af Danmarks seks professionshøjskoler, hvor der hver dag er et højt aktivitetsniveau med mange studerende og undervisere, der skal til og fra undervisning.

VIA havde brug for en løsning, der kunne hjælpe dem med at bevare et tempereret og behageligt indeklima, selvom indgangsdørene ofte åbnede og lukkede – eller stod åbne i længere tid. Udover de funktionelle krav, var der også et ønske om, at løsningen skulle matche bygningens moderne og stilrene æstetik.

Løsning

Sammen med VVS-firmaet Caverion A/S har MovAir stået for dimensioneringen og leveringen af ZEN design lufttæpper til alle indgangspartier på VIA. ZEN er et lufttæppe i et yderst diskret design med en særdeles høj ydeevne.

ZEN lufttæpperne er leveret i farven sort af arkitektoniske årsager og blev placeret vertikalt i indgangspartiet med den intelligente styring CLEVER koblet på anlægget. På den måde fik VIA den optimale løsning, der både sikrer bygningen mod træk og vind og forhindrer uønsket støv, snavs og lugtgener udefra i at komme ind i bygningen.

FAKTA

Kunde: VIA University College
Lokation: Århus, Danmark
Produkt: ZEN design lufttæpper


Tempus Heat – Lufttæpper forbedrer indeklimaet i vindmølleproduktion
Hos Vestas forstår man at gøre noget ved vinden. Også det vindsus, der tidligere gik gennem produktionslokalerne på vindmøllekoncerns fabrik i Ringkøbing, når portene blev åbnet for at flytte de op til 32 ton tunge mølle-elementer ind eller ud
- Medarbejderne var generet af træk og kulde. Der blev hurtigt koldt, og der var sus igennem hele fabrikken, hvis der var åbent i begge ender. Selv i midten af bygningen, hvor vi holder produktionsmøder, blæste papirer ned af tavlerne, fortæller logistikchef Michael Bjerring Sørensen fra Vestas Manufacturing i Ringkøbing. Problemet er løst med etablering af lufttæpper ved foreløbigt fire af de mest trafikerede porte. Når porten er åben, blæser de luft ind foran åbningen, så den kolde vind afbrydes, mens der køres varer ud og ind. - De seneste tre år har vi øget produktionen fra 18 til 25 møller om ugen. Det betyder flere medarbejdere og mølleelementer på det samme areal, og at en del arbejdsfunktioner foregår tæt på portene, der skal åbnes oftere end tidligere. Vi er en virksomhed, hvor effektivitet er vigtig, men vi går også meget op i at passe på hinanden og investerer løbende i forbedrede arbejdsvilkår. Lufttæpperne ved portene er noget, der over længere tid uopfordret har givet positiv respons fra de 500 medarbejdere, siger Michael Bjerring Sørensen. Dokumenterede energibesparelser Lufttæpperne blev sat op i december sidste år efter tilbud fra flere forskellige leverandører. Valget faldt på skræddersyede løsninger fra Tempus Heat, der forhandler det kendte fabrikat Frico, som har dokumenterede erfaringer med lufttæppernes energibesparelse. Løsningen i Ringkøbing er derfor delvist finansieret med et energitilskud, som Vestas har søgt hjem i samarbejde med Tempus Heat. - Vi kan ikke måle på den enkelte port, men det er klart, at vi forventer at bruge markant mindre gas til opvarmning af hallerne. Vi kommer også til at bruge lidt mere strøm, men i det samlede energiregnskab forventer vi at spare 50.-150.000 kWh årligt per port. Det er fire forskellige porte, og besparelsen er afhængigt af placering, og hvor ofte de er åbne. Det er typisk to en halv til fire timer dagligt, og vindpåvirkningen er størst ved de porte, vi har ud mod vest, siger Hans Ole Hansen, der er ansvarlig for energioptimering af Vestas' bygninger. Vindmøllekoncernen har tidligere prøvet med plastik-gardiner i portene, men det duer ikke, at medarbejderne ikke kan se, hvad der var på den anden side, når de passerer gennem en port. Det er for farligt, når man arbejder med tunge vindmølle-dele. - Vi fik derfor for år tilbage lavet nogle forsøgsløsninger med lufttæpper ved vingefabrikkerne i Lem, som vi måtte pille ned igen, da de ikke virkede. Men markedet har udviklet sig, og vi kender alle i dag den lufttæppe-løsning, som supermarkederne anvender ved indgangen. Det fungerer også her, hvor vi både sparer penge og øger medarbejdernes trivsel, siger Hans Ole Hansen

MovAir udbygger sit sortiment
MovAir der sælger og markedsfører lufttæpper fra Europas førende producent af lufttæpper – det Rosenberg ejede firma Airtecnics – udbygger nu sit sortimentet til også at omfatte lufttæpper med EC - og Heat Pump teknologi
Lufttæpperne fra Airtecnics der har været solgt i mere end 40 år i Europa dækker områderne Comfort, Industri, Design og Special. Som en naturlig følge af tidens fokus på energi, tilbyder MovAir nu modellerne med mulighed for EC, hvor koncernens brede EC sortiment inden for ventilatorer naturligt vil være en del af lufttæpperne. Ikke nok med at lufttæppet i sig selv giver energibesparelse – med EC teknologi er besparelsen fuldbyrdet. Som en yderligere fordel ved MovAirs sortiment tilbyder MovAir som den eneste udbyder i Danmark payback økonomi beregninger. Man får simpelthen dokumentation på payback tider på de ønskede valg. Med et lufttæppe kan man spare rigtigt mange penge om vinteren ved at "holde på varmen" eller om sommeren "holde på den kølige luft". Ved at kombinere med EC teknologi på ventilatorer spares yderligere – og tager man den fulde løsning med heat pump er investeringen næsten tjent hjem med det samme. På MovAirs designlinje kan man desuden få kreeret lige nøjagtigt det logo og design, man ønsker at give lufttæppets udtryk. Man kan læse meget mere på vores hjemmeside eller ved at tage fat i os direkte.