Wisecon – Fødevarebutikker opruster rottekrig med dræberteknologi – 22 procent årlig stigning

Langt de fleste rotter kommer op fra kloakkerne. Derfor udnytter flere og flere supermarkeder den teknologiske udvikling, der betyder, at man faktisk kan udrydde rotter i kloakkerne, så man undgår rotter i butikkerne. Ny lovgivning sætter endnu mere skub i den udvikling.

Det fortæller markedschef Per Sørensen fra den danske virksomhed Wisecon A/S, der er verdens førende virksomhed inden for højteknologisk bekæmpelse af rotter og mus, og som leverer løsninger til fødevarevirksomheder, hospitaler, restauranter, kommuner m.fl. over hele Danmark.
– Antallet af supermarkeder og fødevarebutikker i vores statistikker er inden for de senere år steget med mere end 22 procent årligt. De udnytter den teknologiske udvikling og udrydder hele områder for rotter, så de ikke får rotter op i butikkerne. Men de fleste vil helst ikke tale om det, selv om det burde være positivt, at de sikrer forbrugerne, forklarer Per Sørensen.

Dræber rotter med spyd
De højteknologiske fælder, der udrydder rotterne i kloakkerne, fungerer på den måde, at når rotternes bevægelse og kropsvarme registreres, udskydes et bundt dræbende spyd med stor kraft og knækker rygsøjlen på rotterne. Spyddene trækkes herefter op, og den døde rotte skylles ud med kloakvandet.
– 90 procent af rotterne på overfladen kommer op fra kloakken på grund af f.eks. defekte kloakrør. Med denne nye teknologi er der sat helt nye standarder i verden for rottebekæmpelse, fordi det nu er muligt at planlægge og udføre en systematisk udryddelse af rotter i f.eks. kloaksystemer under bygninger, siger Per Sørensen.

Dyrere brug af rottegift fremmer teknologiske løsninger
Ifølge Miljøstyrelsen er rottegift i det åbne land på vej til at blive udfaset. Det sker for at undgå sekundær (indirekte) forgiftning af rovpattedyr, ugler og rovfugle. Derudover er der indført stramninger i den permanente brug af gift i de såkaldte giftstationer, der bl.a. er placeret rundt om bygninger. Det betyder bl.a., ekstra kontrolbesøg og det giver øgede udgifter til virksomheder og kommuner.

– Disse nye tiltag betyder bl.a., at der nu er langt mere fokus på de teknologiske muligheder, der findes i dag. Ud over højteknologien i kloakkerne, så er der også nye og effektive teknologiske løsninger i forbindelse med sikring af bygninger, og de udnyttes også i stigende grad af bl.a. fødevarebutikker og virksomheder. En udvikling der nu vil tage endnu mere fart, fordi de nye regler samtidig betyder, at det bliver dyrere at bruge gift, samtidig med, at teknologien er effektiv og giftfri, spår Per Sørensen.

Et eksempel på den nyeste teknologi er systemet Wise-I, som er en sikringsløsning med konstant overvågning og bekæmpelse. Ifølge Per Sørensen kan bekæmperne nu sikre bygninger langt mere effektivt end tidligere, fordi de bl.a. i overvågningssystemet hele tiden kan følge udviklingen og rykke ud få sekunder efter, at der er aktivitet eller en rotte, der er aflivet i fælden.

LÆS også: Roxtec UG(TM) – tætninger af rør og kabler imødekommer et stort behov i markedet
Wisecon – Fødevarebutikker opruster rottekrig med dræberteknologi – 22 procent årlig stigning's Firmaprofil
Cookie-indstillinger