Universal Robots lancerer nye applikationspakker

Universal Robots(UR) udvider nu sin UR+ platform med en række applikationspakker, såkaldte Application Kits, der samler enkeltstående komponenter i industrispecifikke pakker. De nye applikationspakker gør det endnu lettere at understøtte automatiseringen i mindre og mellemstore virksomheder såvel som de allerstørste.

20 gennemprøvede software- og hardwarepakker til de mest udbredte robotopgaver er nu tilgængelige på UR+ platformen – branchens mest omfattende økosystem af certificerede tilføjelsesprodukter. De nye UR+ pakker, de såkaldte Application Kits, er certificeret til problemfri integration med UR’s cobots. De kan blandt andet simplificere beslutningsgange, styrke operatørernes overblik og sikre en hurtigere implementering af nye opgaveflows. Pakkerne kan dermed være en hjælp til eksempelvis efterbehandling, inspektion, montage, maskinpasning, materialefjernelse, dosering og materialehåndtering.

– Som verdens førende virksomhed inden for kollaborative robotter er vi hos Universal Robots glade for at kunne udvide vores prisvindende UR+ økosystem til at omfatte certificerede cobot-applikationer, siger Jim Lawton, VP for Product and Applications Management hos Universal Robots, og fortsætter:

-Vi går ind i en ny tid, hvor kunderne ikke længere behøver specificere robotternes ekstraudstyr enkeltvist. I stedet får man nu adgang til samlede pakker med de komponenter, man kan have behov for i den daglige produktion. Det giver kunderne mulighed for hurtigere implementering og øget rentabilitet.

Opdeler UR+ i to nye kategorier
Det udvidede UR+ økosystem får nu to forskellige kategorier; Komponenter og Application Kits med applikationspakkerne, der samler komponenter og features. Pakkerne er udviklet af førende UR+ partnervirksomheder med indgående branchekendskab. Applikationerne er således målrettet specifikke anvendelsesområder, hvilket øger effektiviteten og reducerer implementeringstiden i forhold til en række af de mest almindelige opgaver.

Den nye Application Kit-kategori indeholder i alt 20 applikationspakker med mange flere på vej. Visse pakker er globalt tilgængelige, mens andre kun er tilgængelige i bestemte regioner eller lande. Alle pakker inkluderer URCap-software, som giver brugerne mulighed for at styre eksterne enheder direkte fra UR-cobottens egen programmeringsenhed via en 3D-brugergrænseflade.

Udviklet af førende virksomheder
Et eksempel på de nye applikations-pakker er Robotiqs Surface Finishing Kit, der er kompatibelt med over 20 pneumatiske og elektriske skiveværktøjer fra førende, verdensomspændende mærker. Kittet gør det nemt for virksomheder med polerings- eller slibeopgaver at drage nytte af en indbygget proces-generator, der reducerer programmeringstiden fra timer til minutter.

Mange af de nye pakker, såsom SPATZ-STÖGER Pick & Place Screwdriving Kit, består af flere forskellige UR+ certificerede komponenter, der styres via en enkelt URCap. SPATZ-STÖGER-applikationen integrerer således syv UR+ komponenter og tilbyder automatisk værktøjsskift samt montering gennem et pick & place-system.

ROBiPAK-svejseapplikationen, der lanceres i Europa, integrerer ABICOR BINZEL’s svejseudstyr og UR’s cobot-teknologi til MIG-/MAG-svejsning. URCap’en “Ready-To-Weld” styrer al hardware, herunder luft- eller vandkølede svejsesystemer, og er designet til hurtig installation på UR’s cobots.

– I takt med at UR+ økosystemet har udviklet sig, har vi lyttet til kundernes tilbagemeldinger om, hvad der ville gøre anvendelsen af cobots endnu lettere, siger Jim Lawton, og fortsætter:

– Med mere end 200 certificerede produkter og over 400 udviklere er UR+ platformen blevet udvidet i et hastigt tempo, og den er samlet set den mest omfattende komponentplatform til cobots i branchen. Tilføjelsen af applikations-pakkerne vil styrke vores position.

Alle tilgængelige applikationer findes nu på det nye, udvidede UR+ site, der lanceres i dag:
urrobots.com/applications

LÆS også: Universal Robots – Automatisering har medvirket til at gøre produktion i Danmark rentabel
Universal Robots A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *