Scanmaster – Den helt rigtige dosering!

24/7 produktion af vaskemiddel og vasketabs

Hvordan kan man dosere vaskemiddel så nøjagtigt, at vasketøjet bliver helt rent, uden at miljøet lider? Skal opvaskemiddelrummet udfyldes helt for at opnå komplet renhed? Men så er det måske ikke muligt at lukke skuffen ordentligt? Dette er blot et par af de spørgsmål, der ofte diskuteres på Internettet for eksempel. Disse overvejelser kan elimineres, da vaske- og opvaskemiddel er tilgængeligt i for-doserede pakker, såkaldte tabs og vaskekapsler. Deres anvendelse sikrer, at kun den rigtige mængde vaskemiddel, der er anbefalet af producenten, anvendes pr. vaskecyklus. Miljøskadelige overdoser undgås dermed.

ViscoTec’s hygiejniske pumper bruges til at fylde tyktflydende rengøringsmidler i disse tabs/kapsler. For eksempel er der i samarbejde med maskinbyggeren Harro Höfliger udviklet stærkt industrielt produktions- og emballeringsudstyr, der muliggør 24/7 produktion og fungerer fuldt automatisk.
Der er et antal punkter, der skal tages i betragtning under fremstillingen af ​​tabs/kapsler: For at få nyttige tabs/kapsler doseres vaskemidlet på en vandopløselig film, der derefter opløses i vaskemaskinen eller opvaskemaskinen. ”Virksomheder kommer til os med et design, hvor form, antal kamre og påfyldningsmateriale allerede er specificeret,” forklarer Jürgen Luka, afdeling Engineering & Innovation Services (EIS) på Harro Höfliger. ”For eksempel vil de gerne have en pose med tre kamre, der indeholder 15 gram pulver, fem gram gel og fem gram væske. Både gelen og væsken kan påføres med ViscoTec-pumperne.

Kapsler med vaskemiddel

Materialet, der skal doseres til vaskemiddelkapslerne, har en gellignende, viskøs struktur og udgør ingen reelle udfordringer for ViscoTecs doseringspumper.
Der er imidlertid to særlige fordele ved at bruge progressive cavitypumper til dosering: På den ene side er de let at rengøre automatisk, og på den anden side har de en særlig kort cyklustid, som opnås ved kun at anvende høj- kvalitetsmaterialer. ViscoTec hygiejniske pumper og dispensere kan rengøres grundigt under doseringsprocessen uden behov for at afmontere dem (CIP). Automatisk skylning er især fordelagtig, når du for eksempel ændrer farven på doseringsmaterialet. Det sparer tid og nedetider reduceres dermed kraftigt.

Opvasketabs

Særligt slibesuspensioner doseres ind i opvasketabs. En udfordring her er at modvirke sedimentering af alle faste stoffer under hele doseringsprocessen. ViscoTec imødekommer denne udfordring ved at cirkulere doseringsmaterialet i det komplette system. Det forbliver i konstant bevægelse. Påfyldning foregår altså i flow. Dette koncept muliggøres ved at integrere en bypass i doseringspumpen. I denne bypass kan materialet holdes i konstant bevægelse under doseringsprocessen, også når systemet står stille. Dette forhindrer også sedimentering i pumpetilførslen. Doseringspumperne opfylder kravene i GMP og FDA retningslinjerne. Det komplette påfyldningssystem består af en opbevaringsbeholder med omrører, en RD hygiejnisk fødepumpe og flere hygiejniske dispensere. En yderligere udfordring er slibevirkningen af ​​materialerne, der skal doseres: Slibedoseringsmaterialerne forårsager normalt slid over gennemsnittet i påfyldningssystemer. Takket være rustfrit stål i rotoren og statoren i ViscoTec doseringspumper opnås lang levetid i modsætning til stål / stålkombinationer i stempelpumper. Ved at anvende det uendelige stempelprincip, der bruges i ViscoTec-produkter, doseres eller udfyldes materialerne rent volumetrisk og næsten slidfrit. En afgørende fordel ved denne teknologi ligger i det resulterende transportkammer, hvis volumen forbliver absolut konstant under bevægelse.

ViscoTec

Inden for Fast Moving Consumer Goods (FMCG) har ViscoTec skabt sig et navn over hele verden over de sidste 22 år. Talrige doseringer og påfyldning af anvendelser af væsker og pasta inden for kosmetik, mad, rengøringsmidler etc. er med succes implementeret. Med ViscoTec-produkter er kortere cyklustider og forskellige volumenmængder mulige med konstant høj præcision og gentagelighed. Den automatiske, programmerbare suck-back ved afslutningen af ​​doseringscyklussen garanterer desuden absolut drypfri dosering. Dette forhindrer forurening af tætningsoverfladen for et slutprodukt af høj kvalitet.

Scanmaster som systemleverandør

Som systemleverandør leverer Scanmaster ikke kun doseringspumper og komponenter, men også konstruktion og design af den komplette station. I et tæt samarbejde med ViscoTec er Scanmaster en kompetent partner for maskinbyggere og tilbyder kundespecifikke løsninger – også til svære applikationer.

Interesseret i at vide mere? Kontakt Scanmaster på  info@scanmaster.dk – vi deler med glæde vores +25 års erfaring med jer.

SCANMASTER

Scanmaster er Skandinaviens mest udviklings- og serviceorienterede leverandør af unikke doseringsløsninger til ethvert industrielt behov i rette tid og kvalitet.

Du har behovet, vi har løsningen!

LÆS også: Scanmaster – Driller limresterne?
Scanmaster's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *