Digitalisering i kontrol med procestemperaturer

Fjernovervågning, support og digital procesoptimering i temperaturkontrol med fødevareprocesser

Nedlukninger og pandemi-relateret fravær af medarbejdere gør det vanskeligt for mange fødevareproducenter at opretholde deres normale produktionskapacitet. Man kan ikke på en enkel måde sætte en maskin- eller anlægsmedarbejder til at arbejde hjemmefra. Produktionen af mejeriprodukter, pasta, bageriprodukter, konfekture, tilsætningsstoffer til fødevarer – og selv nye typer fødevarer som eksempelvis plantebaserede køderstatninger – må fortsætte, selv om alt andet er sat i stå.

Fødevareindustrien gjorde derfor fremskridt indenfor digitalisering sidste år – fremskridt, som ellers ville have taget mange år. Denne udvikling har haft stor indflydelse på kontrol med temperaturer. Systemer, der arbejder 24 timer i døgnet, skal registrere kerneparametre i hele produktionsprocessen for at overholde bestemmelserne for hygiejne og sporing, f.eks. temperaturen i møller til chokoladeproduktion, bad- eller skruetemperatur i ekstrusionsanlæg til pasta eller konfekture, temperaturer i dobbeltvæggede beholdere (ofte med rystere) til at temperere væsker, temperaturer i pipelines til transport af forskellige halvfærdige- eller færdige produkter, og i stigende grad også store reaktorer, der kan bruges til alt fra sukkerproduktion til produktion af naturlige aromastoffer til fødevarer.

Enhver afvigelse fra standarden, temperaturafvigelser, alarmer osv. skal udløse de nødvendige hjælpeaktioner med det samme, særlig på de tidspunkter, hvor der ikke er medarbejde på stand-by i systemet. Der er også behov for fjernsupport fra service teknikere fra anlæggets producenter samt support til den pågående optimering af hele produktionsanlægget.

For at give endnu bedre support til sine kunder i denne udvikling tilbyder Regloplas AG en række løsninger til deres temperaturkontroller og kølesystemer (-200 C til 3500 C og 3 til 80 kW opvarmning) som fremmer digitaliseringen af temperaturkontrol i fødevareindustrien.

Regloplas AG’s nye RT200 kontrolsystem med integreret OPC UA server omfatter nu maksimal fleksibilitet i digitaliseringen af produktionsprocessen. Digitaliseringens centrale koncept er udveksling af data fra alle proces- og maskindata i hele netværket og til it-systemer på højere niveau – som for eksempel MES, ERP og PPS.

Alle perifere maskiner, enheder og systemer, der er involveret i produktionsprocessen, kommunikerer med hinanden. Det gør det muligt at opnå realtids procesoptimering, der igen fører til højere produktivitet, færre nedetider, optimeret maskinkapacitet og forbedret produktkvalitet (fig. 1).

Brugen af temperaturkontrol enheder fra Regloplas AG’s modulære værktøjskasse indeholder en hel del flere fordele:

Færre omkostninger sammenlignet med fabrikanten af anlæggets egne løsninger (fremstillet i små mængder)

Problemfri, fortsat brug af temperaturkontrol enheden i et nyt eller opgraderet system

Tekniske forbedringer og forøget pålidelighed når der bruges en temperaturkontrol enhed fra en fabrikant, der er specialiseret i temperaturkontrol

Med mindre omkostninger til integrering af højydelse- og fleksible løsninger til temperaturkontrol er løsningerne lige attraktive for både fabrikanter af anlæg og for drift af processer. Regloplas AG fortsætter med at udvikle deres tilbud og tekniske ekspertise til disse brugere. Motiveringen for Regloplas AG – udover økonomiske betragtninger – er at være i stand til at medvirke til sundere, mere smagfulde og bærbare leverancer af fødevarer.

Find Leverandører af Energi løsninger her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *