NUVVE – Parkeringsplads på Frederiksberg opnår international berømmelse

Frederiksberg Forsyning og amerikanske Nuvve viser vejen til en grønnere omstilling og har via et banebrydende samarbejde sat en frederiksbergsk parkeringsplads på verdenskortet

Midt i hjertet af Frederiksberg, tæt på Frederiksberg Hospital, ligger Frederiksberg Forsyning, der leverer gas og vand til kommunens borgere. Tilbage i 2016 besluttede virksomheden sig for at tage ejerskab og gøre noget aktivt i forhold til den grønne omstilling. De ville reducere deres CO2-udledning og indgik derfor partnerskab med den amerikanske virksomhed Nuvve, der med sin V2G-platform leverer smarte ladeløsninger til elbiler.

Læs også: Verdensnyhed – Ladestandere fjerner ny coronavirus

V2G står for Vehicle-to-Grid og muliggør tovejsopladning af elkøretøjer. Via intelligent opladning får flåderne altid de laveste driftsomkostninger og energien fra de indbyggede batterier kan overføres til andre anlæg, når der er behov for det. Partnerskabet kan i dag fejre sit femårsjubilæum og har grundet sin store succes tiltrukket nysgerrige besøgende fra hele verden, eksempelvis Japan. Parkeringspladsen på Frederiksberg er blevet et skoleeksempel på, hvordan V2G-teknologien ikke blot er et smart koncept, men rent faktisk også en kommercielt tilgængelig løsning i forhold til opladning af elkøretøjer og fremtidens elnet.

”Vi har siden implementering af V2G-teknologien for fem år siden oplevet betydelige fordele,”

siger Kristian Beyer, chef for Strategi hos Frederiksberg Forsyning.

“Ikke alene har vores elbiler altid været fuldt opladet, men når bilerne har holdt parkeret på vores grund, har de i gennemsnit fungeret som en del af elnettet 17 timer om dagen. Det har genereret en indtægt, der kan bruges til at holde flåden ved lige og har gjort os grønnere på enhver tænkelig måde,” siger Kristian Beyer, chef for Strategi hos Frederiksberg Forsyning.

Se leverandører af ladestandere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *