Halvårsregnskab fra ZEISS med tocifret vækst

ZEISS Walther Heger

Halvårsregnskab fra ZEISS med tocifret vækst

ZEISS har endnu en gang opnået et resultat med en tocifret vækstrate. Det viser ZEISS-gruppens netop offentliggjorte regnskab for første halvdel af regnskabsåret 2023-2024.

Trods et udfordrende marked med økonomisk usikkerhed præsterede ZEISS-gruppen i perioden 1. oktober 2023-31. marts 2024 at opnå en omsætning på 5,3 mia. euro, hvilket svarer til en stigning på 10 procent sammenlignet med det foregående år. Overskuddet før skat var 739 mio. euro.

Alle forretningsområder har bidraget til resultatet. Antallet af medarbejdere globalt er steget med 8 procent til 44.558, og ZEISS har formået at fastholde, at 15 procent af omsætningen øremærkes til forskning og udvikling.

Understøtter grøn omstilling

Ifølge Walther Heger, CEO for ZEISS i de nordiske lande, har ZEISS Nordics ydet et positivt bidrag til det resultat, som ZEISS Group har opnået på verdensplan.

– Vi har i særlig grad haft succes på det måletekniske forretningsområde (Industrial Quality Solutions). Her har vi, på trods af en generel usikkerhed i markedet, kunnet understøtte store virksomheder i deres grønne omstilling inden for e-mobility, herunder batteriteknologi til eldrevne køretøjer, siger Walther Heger.

Kraftig vækst inden for life science

Også på medicinal- og medico-forretningsområdet er ZEISS Nordics i meget positiv udvikling, hvor mange virksomheder især i Danmark er i kraftig vækst.

– Det er virksomheder, som er nødt til at gennemføre en omstilling, så de er klar til de næste faser i den samfundsmæssige udvikling. Her har vi den styrke, at vores produktportefølje understøtter de megatrends, som præger samfundet, ikke mindst inden for life science, siger Walther Heger.

Jagt og natur: Forbrugere holder igen

Kun på et enkelt område har ZEISS Nordics kunnet mærke, at kunderne træder på bremsen.

– Når det handler om produkter inden for jagt og natur som fx sigtekikkerter, må vi konstatere, at forbrugerne holder igen. Vi har gjort en stor indsats på produktsiden og kan tilbyde en rigtig spændende portefølje, og dermed er vi godt forberedte til den dag, hvor efterspørgslen stiger igen, fastslår Walther Heger.

LÆS også: ZEISS er klar til Elmia Verktygsmaskiner
ZEISS Industriel Måleteknik's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger