PLC udstyr

PLC udstyr

PLC udstyr: En grundlæggende guide til industriautomatisering

PLC udstyr (Programmable Logic Controller-udstyr) refererer til de forskellige komponenter og enheder, der udgør et programmerbart logisk styringssystem (PLC) i industriel automatisering. PLC’er er specialiserede computere, der bruges til at automatisere, styre og overvåge forskellige processer og enheder i industrien. PLC systemer omfatter en række hardwarekomponenter, der arbejder sammen for at opfylde automatiseringsbehovene i en given applikation.

PLC’er er afgørende for at opbygge et pålideligt og effektivt automatiseringssystem i industrien. De forskellige komponenter arbejder sammen for at opfylde kontrol- og overvågningskravene i en bred vifte af applikationer, herunder produktion, energi, transport, automatisering og mere.

Leverandører af PLC udstyr:

2CTRL ApS

Metalgangen 19E
2690 Karlslunde
Tlf.: +45 2594 4344
E-mail: info@2ctrl.dk

www.2ctrl.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

B&R Industrial Automation A/S

Rolundvej 17-19
5260 Odense S
Tlf.: 63 15 30 80
E-mail: office.dk@br-automation.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

CesTek Automation

Hattingvej 7C
8700 Horsens

Bogensevej 9
4200 Slagelse
Tlf.: 30 49 90 50
E-mail: info@cestek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Dansk RobotTeknik ApS

Svalehøjvej 5, port 3
DK-3650 Ølstykke
Tlf.: +45 29 86 07 15
E-mail: Info@danskrobotteknik.dk

www.danskrobotteknik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ELTECHNO

Knøsgårdsvej 99A
9440 Aabybro
Tlf.: 77 34 15 55
E-mail: mail@eltechno.dk

www.eltechno.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Frontmatec A/S

Østerbro 5
7800 Skive
Tlf: 97 52 50 22
E-mail: info@frontmatec.com

https://controls.frontmatec.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Tlf.: +45 43208600
E-mail: hf@hf.net

www.folsgaard.com

Se hele vores produktprogram og profil her

InitGroup Denmark A/S

Gladsaxevej 382
2860 Søborg
Tlf: +45 39 53 73 00
Email: info@initgroup.io

www.Initgroup.io

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordland Automatic A/S

Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 9631 2020
E-mail: nordland@nordland.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Produal

Generatorvej 8H
2860 Søborg
Tlf: +45 70 26 03 04
E-mail: salg@produal.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RoboTool A/S

Vestermarksvej 10
6600 Vejen
Tlf.: +45 76978888
E-mail: mail@robotool.com

www.robotool.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Summit Electronics
Summit

Stamholmen 147
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 4847 5919
E-mail: summit@summit.dk

www.summit.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

WAGO Denmark A/S

Lejrvej 17
3500 Værløse
Tlf.: 44357777
E-mail: gitte.jensen@wago.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om PLC-udstyr:

Her er nogle almindelige typer PLC'er:

  1. CPU (Central Processing Unit): Dette er hjernen i PLC-systemet, der udfører styringslogik, databehandling og beslutningstagning. CPU'en kan have forskellige hastigheder og kapaciteter afhængigt af kompleksiteten af ​​applikationen.
  2. Input-moduler: Input-moduler opfanger signaler fra forskellige sensorer og enheder i det overvågede system, såsom tryktransducere, temperatursensorer, kontakter og mere. De omdanner fysiske input til digitale signaler, som CPU'en kan forstå og behandle.
  3. Output-moduler: Output-moduler genererer kontrolsignaler til at styre aktuatorer og enheder som motorer, ventiler, pumper og belysning. De konverterer digitale signaler fra CPU'en til fysiske handlinger.
  4. Analoge input-moduler: Disse moduler håndterer kontinuerlige analoge signaler fra sensorer, der måler variabler som temperatur, tryk og niveau.
  5. Analoge output-moduler: Analog output-moduler genererer kontinuerlige analoge signaler, der bruges til at styre enheder som hastighedsdrev eller servomotorer.
  6. Kommunikationsmoduler: Disse moduler muliggør kommunikation mellem PLC'en og andre enheder eller systemer, såsom SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) systemer, overvågningssoftware eller netværk.
  7. Programmeringsenheder: Dette er enheder, der bruges til at oprette, redigere og overføre PLC-programmer til styringsenheden. Det kan omfatte programmeringssoftware og hardwareinterfaces.
  8. Strømforsyninger: Strømforsyninger leverer den nødvendige elektriske strøm til PLC-systemet og dets komponenter.
  9. Modulære rack og skinner: Disse bruges til at montere og organisere forskellige moduler i PLC-systemet.

Hans Følsgaard – Lider du under for tidlig udfasning?




Beskyt din investering med kompatible, langtidsholdbare automationsløsninger

Investeringer i industriel automation er ikke alene afgørende for produktionsflow. Det er også en stor investering som skal bestå i mange år. Der er konstant udvikling på området inden for automatisering, robotteknologi, datastyring, PLC software mm. Derfor kan holdbarheden på nye teknologier virke sekundær, når der skal træffes beslutning om en automationsløsning. Men det kan vise sig at blive en dyr og meget frustrerende proces at skulle konvertere hardware og software efter relativt kort tid.

Styrken ved en komplet platform

Det er vigtigt at vælge løsninger, der understøttes i mange år, og hvor der i udviklingen er tænkt på fremtid­en således, at der er muligheder for bagud-kompatibilitet den dag behovet opstår. På den måde stilles store krav til virksomheden som vil investere, dennes organisation, beslutningstagere og ikke mindst valget af rette partner.

Hvis man vælger en fragmenteret løsning med forskellige leverandører, er der en reel risiko for, at kompatibiliteten ikke fungerer. Det er frustrerende og tidskrævende når dele af en automationsløsning ikke snakker sammen på en optimal måde, og derfor ikke opererer hensigtsmæssigt.

Som en af få leverandører i verden leverer Mitsubishi totalløsninger på automationsområdet. Det betyder, at hardware og software er kompatible, også når der opstår behov for opdatering eller udskiftning til en ny generation af produkter.

Mitsubishi-produkter leverer høj kvalitet og er ekstremt velproducerede, illustreret ved livscyklusser på +15 år, bagud kompatibilitet på +20 år og en fejlrate på mindre en 1 PPM. Det betyder, at du kan forvente lang levetid på dine produkter og har mulighed for at anvende samme udstyr i mange år, uden frygt for tidlig udfasning. Og med en fejlrate i produktionen på mindre end 1 PPM, leverer Mitsubishi imponerende ensartethed og præcision.

Hastighed, præcision og kvalitet

Det er nærliggende at tænke kortsigtet når det kommer til teknologi generelt. Forbrugerteknologi er i høj grad kendetegnet ved dets forgængelighed. Men et langsigtet perspektiv inden for industriel automation er det rationelle valg. Både ud fra et økonomisk og kvalitetsperspektiv.

Et konkret eksempel på rationel automation er den integrerede belastningsovervågning Mitsubishi robotterne besidder. Via Smart Plus får du tilgang til data om robottens tilstand. Skulle robotten arbejde på en uhensigtsmæssig måde med slidsomme bevægelser, får du mulighed for at ændre opsætning og øge holdbarheden på robotten. Det giver også store fordele ved almindelig vedligeholdelse og er med til at beskytte din investering og undgå produktionsstop.

Kosteffektivitet er et langsigtet fænomen. Det giver derfor mening at budgettere automationsløsninger efter hele systemets levetid, inkl. opdateringer og udskiftninger af delkomponenter. Bl.a. på den baggrund opfordrer vi dig til at vælge den rette løsning første gang. Og det kan vi hjælpe dig med.

Hvad er den rette løsning?

Den systemteknisk enkleste løsning er ofte den rigtige. Den ideelle løsning er et system eller en platform hvor PLC, robotter, sensorer, lys, styring etc. taler samme sprog og kan tilgås gennem én software. Men industriel produktion er kompleks og teknologier kommer i mange varianter. Derfor er Hans Følsgaard klar med rådgivning og sparring på et område, hvor du gerne skal komme rigtigt fra start. Vi har erfaringen, eksperterne og helt sikkert også de rigtige produkter.

Lad os snakke om dine behov og måske mødes til en brainstorm, så du kan få sat den optimale automationsløsning op fra start. 

Kontakt Søren Madsen på sma@hf.net eller tlf. 87 88 77 06


Effektiv maskindrift med SICKs nye sikkerhedsPLC




Flexi Compact er den nyeste sikkerhedsPLC fra SICK, opbygget i et nyt husdesign med lednings tilslutningerne placeret i fronten af modulerne, så de er hurtige at fortråde. Flexi Compact opfylder kravene til industri 4.0 med understøttelse af flere typer feltbusser. Med Flexi Compact får du fordel af nem konfiguration og idriftsættelse, effektiv maskindrift, med hurtig vedligeholdelse og diagnostik gennem hele maskinens livscyklus.

Den modulære hardwareplatform muliggør integration på en fleksibel, applikationstilpasset og omkostningseffektiv måde. Flexi Compact består af en central processer (CPU) integreret med 32 I/O, systemet kan udvides med op til 12 I/O-moduler samt en gateway. Det nye husdesign, med   tilslutningsstik fra fronten af modulerne, giver en høj fleksibilitet ved installation og udbygning af systemet. Med det kompakte design opnår man en stor fleksibilitet selv i meget kompakte styringer. CPU’en har en bredde på 46,2 mm og I/O modulerne har en bredde på kun 14 mm.

Flexi Compact kan bestykkes med to forskellige processorer, CPUc1 og CPUc2. For begge CPU’er gælder det, at de er forsynet med 32 I/O hvoraf der er 20 sikre indgange, 4 sikre udgange samt 8 testpulser der også kan konfigureres som ikke-sikre udgange til f.eks. diagnose. Tilgang til CPU’erne sker via den indbyggede SmartPlug, der også fungerer som sikkerhedscontrollerens hukommelsesstik. SmartPlug har en USB-forbindelse for tilslutning af sikkerhedscontrolleren til en computer. CPUc2 har yderligere et TCP/IP-konfigurations- og datainterface, via Modbus® TCP og SLMP, hvor man har mulighed for at sende/modtage konfigurationer, samt udlæse diagnose fra hele systemet.

Af de tilgængelige I/O moduler, kan nævnes XTDO1, der er et kombineret ind- og udgangskort med henholdsvis 8 sikkerhedsindgange og 8 digitale sikkerhedsudgange. XTDI1 har 8 digitale sikkerhedsindgange og 8 testudgange, der kan konfigureres til ikke-sikre indgange. Frontstikket på modulerne kan kodes og dermed låses til det enkelte modul, hvormed man forhindrer, at frontstikkene og dermed modulerne blandes sammen. Alle de sikre ind- og udgange lever op til SIL3 (IEC 61508), SILCL3 (IEC 62061) eller PL e (EN ISO 13849).

Til sikkerhedssystemet findes der et antal feltbusser. Ud over den Modbus® TCP som CPUc2 leveres med kan man pt. vælge imellem 2 gateways; EtherCAT® og PROFINET. Med feltbusserne opnår man mulighed for at få en høj diagnostisk, samt mulighed for at tilgå systemet via en fjernopkobling. Gatewayene har et display hvorfra man har mulighed for udlæsning af system-, projekt- og diagnostisk information. Herudover er det muligt at konfigurere IP adresser, og at aktivere eller deaktivere alarmer.

Safety Designer gennemprøvet og gratis
Systemet opsættes med Safety Designer, der er et freeware programmeringsværktøj, der dels anvendes til konfiguration, programmering og dels for dokumentation af hardwaren, softwaren og validering, for den enkelte applikation.

Safety Designeren er bygget efter ”Drag and Drop” princippet. Det er ikke kun enkelt at konfigurere applikationen men efterfølgende også let at ændre på konfigurationen. Man starter med at vælge den nødvendige hardware med tilhørende ind- og udgangselementer såsom nødstop, lågeswitche mfl. Til sidst laver man den nødvendige applikationslogik der testes, såvel offline, som online. Hele systemet valideres, hvorefter systemet fungerer som et færdig valideret sikkerhedssystem.


Flere smarte nyheder i KUKA.Sim 4.0 – et lettere liv for systemintegratorer




Mulighed for at skabe komplette robotprojekter, at inkludere PLC og HMI, en særlig add-on til svejsning og at programmet nu sælges som årligt abonnement til en meget konkurrencedygtig pris – det er nogle af nyhederne, når KUKA nu lancerer version 4.0 af simuleringsprogrammet KUKA.Sim.
– Vi har forbedret og bearbejdet softwaren og har flere smarte nyheder, siger Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

KUKA.Sim er en software, som gør livet betydeligt lettere for både systemintegratorer og slutbrugere. Når en robotcelle skal opbygges, er det muligt at foretage tests og identificere eventuelle svagheder på en almindelig laptop. Og det er muligt at gøre det med det rette layout. 
– Programmet kan importere en model af det miljø, hvor robotter og andet udstyr skal arbejde, og endda sætte alt ind i den rette skala, siger Micael Amandusson.

Tilføj det helt rigtige udstyr 
I den nye version er det også muligt – ved hjælp af et tilføjelsesprogram til softwaren – at opbygge sit eget bibliotek af konfigurerbare objekter med specificeret kinematik etc.
– Det er en stor fordel – i princippet kan du optimere alt. Du kan også gøre ting, såsom at simulere et nødstop, og se hvor langt robotten kan nå at bevæge sig, efter du har trykket på knappen, og hvad det giver af konsekvenser.
Alt sådan noget kan man gøre, inden der indkøbes noget udstyr, hvilket sparer både tid og penge.
– Du kan også eksportere hele konfigurationen direkte fra KUKA.Sim til robotterne, men vi anbefaler alligevel, at man gør det via WorkVisual, siger Micael Amandusson.

Ifølge ham er softwaren meget brugervenlig og let at arbejde med, omtrent som at arbejde i Power Point, eller som et slags Minecraft for professionelle integratorer. Ved hjælp af KUKA.Sim kan man i princippet køre ud til en slutkunde og demonstrere fuldt udarbejdede applikationer på en bærbar computer. 

Sparer arbejdstimer
Det er også let at lave hurtige udkast sammen med kunden, enten på stedet eller via et onlinemøde. 
– På blot få minutter kan du opbygge tydelige eksempler. Når du derefter har et mere færdigt arbejde at fremvise, er det let at eksportere en demo og sende den afsted, siger Micael Amandusson.
Softwaren er så tilpas sikker, at det er muligt at foretage en Factory Acceptance Test allerede ved tastaturet. Og i sidste ende indebærer alle mulighederne for forarbejde, at man kan reducere den personalestyrke, der er behov for til installation hos slutkunden, betydeligt.

Nyhederne i KUKA.Sim 4.0 omfatter blandt andet:
• Ny KRL
• Nyt svejsningsmodul
• Mulighed for at skabe Work Visual-objekter direkte i softwaren
• Mulighed for at inkludere PLC-kode (afgørende ved Virtual Commissioning)
• Sælges nu som årligt abonnement, hvilket betyder, at kunder ikke er nødt til at foretage en stor investering, og således får ROI stort set med det samme

Book en gennemgang
For dem, som gerne vil afprøve softwaren, findes der en 30-dages testversion, der kan downloades fra KUKA Nordics websted. Hvis man ønsker en vejledning i programmets finesser og muligheder, står Micael Amandusson og hans kolleger parat til at hjælpe.
– Bare kontakt os, så booker vi et onlinemøde og gennemgår det lidt mere i dybden på et par timer. Det sætter jeg gerne tid af til, siger han.


Nyheder og Indlæg om PLC udstyr


Seneste om PLC udstyr









Cookie-indstillinger