Visionssystemer

Visionssystemer - Leverandører af visionssystemer finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end visionssystemer, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om visionssystemer:


Baumer A/S

Runetoften 19
8210 Aarhus V
Tlf.: +45 89317611
E-mail: info.dk@baumer.com

www.baumer.com

Kompetencer: Encodere, Fotoelektriske sensorer, Induktive Sensorer, Kapacitive sensorer, Ledningsevne målere, Magnetiske sensorer, Niveau switch, Speed switche, Tachogeneratorer, Temperaturfølere, Temperaturtransmittere, Tryktransmittere, Ultralyd sensorer, Vinkel sensorer, Vision sensorer

Læs mere om Baumer A/S


ConTechPro ApS

Valbyvej 64
4200 Slagelse
Tlf.: 26 16 50 18

www.contechpro.dk

Kompetencer: Automation, Robotter, Vision, Inspektion, Kvalitetskontrol, PLC-styring, HMI-brugerflade

Læs mere om ConTechPro ApS


Dansk RobotTeknik ApS

Måløv Værkstedsby 90
2760 Måløv
Tlf.: +45 29 86 07 15
E-mail: Info@danskrobotteknik.dk

www.danskrobotteknik.dk

Kompetencer: Automatik, Automatisering, Industrirobotter, Kollaborative robotter, Palleteringsrobotter, PLC, Specialmaskiner, Sprøjtestøbemaskiner, Styretavler, Vision systemer

Læs mere om Dansk RobotTeknik ApS


ProInvent A/S

Lyngsø Allé 3
2970 Hørsholm
Tlf.: 45 76 10 01
E-mail: ld@proinvent.dk

www.proinvent.dk

Kompetencer: Robotter, produktudvikling, kollaborative robotter, cobots, inspektionsmaskiner, visionssystemer, automation, droids, robotprogrammering

Læs mere om ProInvent A/S


SICK A/S

sick

Bregnerødvej 133
3460 Birkerød
Telf: 45 82 64 00
E-mail:  sick@sick.dk

www.sick.dk

Sick er en af verdens førende producenter af sensorer, sikkerhedssystemer og produkter til automatisk identifikation. SICK leverer økonomiske løsninger til både automatisering af fabrikker og optimering af distributionscentre.

Kompetencer: Sensorer, Datafangst, Sikkerhedsudstyr, Automation, Fotoceller

Læs mere om SICK A/S


Scape Technologies A/S

Østerbro 5C
5000 Odense C
Tlf.: + 45 70 25 31 13
E-mail: info@scapetechnologies.com

www.scapetechnologies.com

Kompetencer: pick and place, bin-picking, robotic random bin-picking, samling af halvfabrikata, opsamling af emner, emnelevering til maskiner, pakningsautomation, automatisering, gribere, robotgribere, 3D sensor, kameraer, vision, Artificial Intelligence, AI,  Machine Learning, Internet of Things, IoT, 6-akset robotter, KUKA, ABB, Kawasaki, Fanuc, Universal Robots, robotter, robottilbehør, cobots, kollaborative robotter, industrirobotter, industri robot, plukning, pakning

Læs mere om Scape Technologies A/S


Pepperl+Fuchs – 3D-visionkamera, giver det røntgensyn til robotten


09.dec 2020


Klassisk 2D-Vision er baseret på kontrastforskelle, som altså kræver god og først og fremmest stabil belysning for at fungere tilfredsstillende. Det kan være svært at garantere i et produktionsmiljø hvor robotarmen drejer eller AGV’en kører rundt.

Problematikken med emnegodkendelse under varierende lysforhold løses med Smartrunner Matcher fra Pepperl+Fuchs som er en kombination af en øjensikker klasse 1 laser liniescanner og et Megapixel CMOS kamera, med integreret LED-belysning. Laseren giver en afstandsprofil, deraf 3D-funktionaliteten. Samtidig håndteres store ensfarvede objekter med lav kontrast eller blanke emner uden problemer. Kameraet giver mulighed for overførsel af billeder til yderligere analyse eller til ændring af funktionalitet vha. QR-koder f.eks. kan op til 32 profiler gemmes i enheden.

Applikationer kunne være kontrol af vacuum i henkogningsglas, om emner er orienteret op eller end, om der mangler at blive monteret/placeret emner f.eks. piller i blisterpakning/bøsninger i metalplade. Kontrol af et emnes facon og meget mere.

Opsætning er uhyre enkel fra simpel teach-in via knapper til opsætning via det gratis intuitive PC-program VisionControl, som giver mulighed for at lægge tolerancetærskler ind, definere Range of Interest og meget mere.

Smartrunner Matcher findes i forskellige versioner som kan placeres op til 700 mm fra emnet med en emnebredde på op til 600 mm med en opløsning ned til 0,1 mm samtidig med en scanfrekvens op til 30 Hz.

Der er GOOD/BAD digitaludgange og RS485 kommunikation med mulighed for gateways til forskellige feltbusser

Youtube https://youtu.be/fkpFbPQRVBA

Om avanceret opsætning: https://youtu.be/9i_Kau9VC0s


Dansk IngeniørService – Robotceller får nye visionsystemer


21.jan 2019


I sprøjtestøbeproduktionen og i montagen hos plastrørsproducenten Wavin har tre af deres robotceller fået nye visionsystemer

Hos Wavin, der er leverandør af rørsystemer i plast til afløbs-, vand- og VVS-sektoren i Europa, skulle visionsystemer på tre af deres robotceller i sprøjtestøbeproduktionen og i montagen opdateres og strømlines, så maskinernes forskellige visionsystemer blandt andet fik ens brugerflade.

Under opdateringen af de tre robotceller har vidensvirksomheden DIS assisteret med at udvælge og udskifte hardware, designe ny visionsoftware og designe en fælles brugerflade for de tre visionsystemer på trods af systemernes forskellighed.

To af robotcellerne fik opgraderet deres hardware, software og brugerflade og kan nu foretage en komplet 3D-scanning af hele gribepladen på et øjeblik. Ud fra 3D-informationen lokaliseres et emne, og dets koordinater sendes til robotten, der opsamler emnet. Den tredje robotcelle bevarede sin tidssvarende hardware, men fik opgraderet software og brugerfladen.

3D-vision gjort brugervenligt
En stor del af brugerfladen omhandler indlæring af nye emner, hvor der til det formål er udviklet en simpel og ensartet procedure.

- Indlæring af et nyt emne på en maskine kræver kun oprettelsen af en CAD-fil, hvor robottens gribepunkt er markeret samt indstilling af 4-5 parametre, der kan efterlades i default-indstillingen. Visionsystemet tager hånd om resten og sørger for at dirigere robotten ned til gribepunktet med mindre emnet ligger på en måde, der gør, at det overhovedet ikke er gribbart. Her er det til gengæld muligt at indlære et alternativt gribepunkt ved blot at oprette en ekstra CAD-fil, hvor et alternativt gribepunkt er markeret, forklarer Jesper Bjerre, Project Manager hos Wavin.

Et ønske fra Wavin er at kunne flytte svært håndterbare emnetyper over på den ene af de tre maskiner. Dette baner vejen for en kommende opgradering, som går ud på at muliggøre indlæring af et vilkårligt antal alternative gribepunkter, så selv disse emner kan gribes af robotten på én eller anden måde. Hidtil har disse svært håndterbare emner kun været håndteret af menneskehænder.

- Vi har allieret os med DIS flere gange igennem de sidste 10 år, og endnu engang har det været et godt gensidigt samarbejde. Vi valgte DIS til denne opgave på baggrund af deres meget kompetente viden inden for vision, og fordi DIS havde de nødvendige testfaciliteter, som opgaven krævede. At arbejde med visionsystemer er meget spændende men også ret komplekst, det er en teknologi, der hele tiden er i proces, så selv om måden, vi lavede systemet på, allerede nu er ændret, er anlægget blevet, som vi ønskede, siger Jesper Bjerre.


DIS – Nyt visionsystem automatiserer produktionen af tandimplantater
Hos Dentsply Sirona, der blandt andet producerer instrumenter og tandimplantater til tandlæger, er der altid fokus på at skabe innovative løsninger, der giver mulighed for at levere en bedre, mere sikker og hurtigere tandpleje

Til produktion af tandimplantater har ingeniør- og udviklingsvirksomheden DIS udviklet visionsystem og software.

I produktionsprocessen, hvor Dentsply Sirona med laser sammensvejser små komponenter, blev der anvendt et gammelt system, der skulle videreudvikles og automatiseres, så det fremover er muligt at registrere og justere positionen, hvor der skal svejses. I udviklingen af det nye visionsystem
manglede Dentsply Sirona de nødvendige kompetencer inden for programmering i computervision-softwaren Halcon, og efter anbefaling kontaktede de DIS, som efterfølgende var ansvarlige for at udvikle en vision-applikation, der interfacer med kundens system. DIS var yderligere ansvarlig for udarbejdelse af nødvendig dokumentation.

Inden den nye vision-applikation blev implementeret, var
Dentsply Sirona nødsaget til manuelt at finde svejsepunktet ud fra livefeed fra et kamera, inden sammensvejsningen kunne begynde. Softwaren, DIS har udviklet, letter processen ved at lade et visionsystem udregne offsettet automatisk. Det vil sige, at input til visionsystemet er billeder, hvorfra visionsystemet automatisk finder svejsepunktet og derfra sender et (x-y)-offset-koordinat videre til svejseprogrammet, der derved automatisk sammensvejser komponenterne i det korrekte svejsepunkt.

- Vi havde brug for en skræddersyet løsning til et eksisterende setup. Hovedudfordringen i projektet var, at vi havde to forskellige systemer med forskellige kameraer i, der skulle tale sammen. Det, at optimere vision-algoritmen, har været en tidskrævende proces, vi ikke bare kunne købe fra hylden. At have DIS med i denne proces gjorde, at vi ikke skulle bekymre os om opgaven, men kunne fokusere på nogle af de andre projekter, vi har liggende, siger Per Nilsson, Head of Engineering Atlantis, fra Dentsply Sirona.