Lagerreoler

Lagerreoler dækker over et meget bredt udsnit af reol-typer, typisk anvendt på lageret. Lagerreoler er bl.a. stålreoler, pallereoler, mezzanin mv. Fælles for alle typer af lagerreoler er at de er produceret med det ene formål at kunne opbygge et effektivt lager til opbevaring af emner og produkter

Leverandører af og viden om lagerreoler:


BLEVA A/S

Bøgildsmindevej 29
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 11 12 11
E-mail: info@bleva.dk

www.bleva.dk

Kompetencer: Arbejdsborde, Bordvogne, Lagerindretning, Lagerkasser, Lagerløsninger, Lagerreoler, Lagervogne, Løfteudstyr, Løftevogne, Palleløftere, Pallereoler, Pallevogne, Plastkasser, Platformsvogne, Reolsystemer, Stabelkasser, Tip containere, Værkstedsvogne

Læs mere om BLEVA A/S


Constructor Danmark A/S

Rorupvej 1
4320 Lejre
Tlf.: +45 46 32 80 08
E-mail: coda@constructor.dk

www.constructor.dk

Kompetencer: Dybdestabling, Dækreoler, Gennemløbsreol, Grenreoler, Hyldereoler, Lagerautomat, Lagerindretning, Lagerinventar, Lagerreoler, Langspændsreol, Mezzanin, Mobile pallereoler, Pallereoler, Palleudtræk, Plastkasser, Reolkontrol, Shuttle, Småvarereol, Stålreoler, Vægsystem

Læs mere om Constructor Danmark A/S


EUROPE RACKING DENMARK

Centervej 22
DK-4180 Sorø
Tel: +45 2388 8328
E-mail: henrik.carlsen@europe-racking.com

www.europe-racking.dk

Kompetencer: Dækreoler, Flytbare vægge, Grenreoler, Lagerreoler, Mezzaniner, Net vægge, Pallereoler

Læs mere om EUROPE RACKING DENMARK


Hans Høj Lagerinventar A/S

Allévej 60 C
2635 Ishøj, Danmark
Tlf.: 70 27 35 00
E-mail: office@hhl.dk

www.hhl.dk

Kompetencer: Affaldshåndteringsudstyr, Arkivreoler, Cykelstativer, Dækreoler, Gitterbure, Grenreoler, Ladvogne, Lagerindretning, Lagerkasser, Lagerreoler, Løfteborde, Løftevogne, Omklædningsskabe, Opbevaringsskabe, Pallereoler, Pallevogne, Reolsystemer, Stabelbare transportrammer, Stålreoler, Sækkevogne, Tipcontainere, Værkstedsvogne, Værkstedsinventar

Læs mere om Hans Høj Lagerinventar A/S


Max-Consult ApS

    

 

Max Frandsen
Tlf.:+45 8161 4790
E-mail: max@max-consult.dk

www.max-consult.dk

Kompetencer: Intern transport, Akkumulerende conveyor i samarbejde med ContiFlow, Emnetransport for emner op til 100kg i samarbejde med svenske MH Modules AB, Løfteborde i samarbejde med svenske Marco AB, Palleconveyor og nøglefærdig special automatik i samarbejde med Gipo Sp. z.o.o., Transfervogne og håndteringsudstyr i samarbejde med Q-System, Lagerreoler og indretning i samarbejde med Lagerteknik.dk, Volume scanning af emner eller paller i samarbejde med Scaletronic, Standardconveyor, Specialconveyor, Reolconveyor, Palleconveyor, Båndconveyor, Contiflow-conveyor

Læs mere om Max-Consult ApS


Plastipol-Scheu Nordic ApS

H. P. Hansens Plads 32
4200 Slagelse
Tlf. 69 15 70 75
Mail: info@plastipol-scheu.dk

www.plastipol-scheu.dk

Kompetencer: Kompetencer: Producent og leverandør af bilindretning til alle typer af varebiler til den professionelle bruger. Producent og leverandør af lager- og arbejdspladsindretning, lagerkasser, stabelkasser, lagerreoler, arbejdsborde, plastkasser, lagerløsninger, reolsystemer mm.

Læs mere om Plastipol-Scheu Nordic ApS


RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Kompetencer: Emballage, tape

Læs mere om RAJA PACK


Reol Hansen ApS

Søbækvej 2
8740 Brædstrup
Tlf.: 75 75 44 55
E-mail: jens@reolhansen.dk

www.reolhansen.dk

Kompetencer: Lagerinventar, lagerreoler, pallereoler, letpallereoler, grenreoler, specialreoler, dækreoler, arbejdsborde, filebænke, reoler med kasser, plastkasser, mezzanin

Læs mere om Reol Hansen ApS


Reollageret.dk

Industrivej 51
6740 Bramming
Tlf.: +45 2481 2844
E-mail: info@reollageret.dk

www.reollageret.dk

Kompetencer: Grenreoler, Lagerreoler, Pallereoler, Plastkasser, Værksteds Inventar

Læs mere om Reollageret.dk


SELMATEC A/S

Industriskellet 7
3540 Lynge
Tlf.: 48 18 90 33
E-mail: post@selmatec.dk

www.fusi.dk

Kompetencer: Arbejdsborde, Grenreoler, Hyldereoler, Industrivægge , Kølemidler, Lagerindretning, Lagerinventar, Lagerløsninger, Lagerreoler, Smøremidler, Værkstedsvogne

Læs mere om SELMATEC A/S


Skov Industri A/S

Gl Grandvej 4
5580 Nørre Aaby
Tlf.: 63424242
E-mail: firma@skov-industri.dk

www.skov-industri.dk

www.skærmvæggen.dk

Kompetencer: Akustik, Støjdæmpning, Ruminddeling/kontor/kontrol- og pauserum, Renrum, Flytbart rum, Smith Reoler, Mezzanin, Akustikregulering, Skærmvægge

Læs mere om Skov Industri A/S


Thanex A/S

Hovedkontor:
Theilgaards Allé 17
4600 Køge

Jylland kontor:
Marsalle 113
8700 Horsens

Tlf.: 46 18 69 69
E-mail: info@thanex.dk

www.thanex.dk

Kompetencer: Dybdestabling, Dækreoler, Gennemløbsreol, Grenreoler, Hyldereoler, Lagerautomater, Lagerindretning, Lagerinventar, Lagerreoler, Mezzanin, Mobile pallereoler, Nethylde, Pallereoler, Plukreoler, Reoleftersyn, Rullebaner, Shuttle, Sikkerhedsudstyr, Stål reoler, Værksted indretning

Læs mere om Thanex A/S


Constructor – Guide til kølelagring


17.mar 2022


Behovet for kølelagring af fødevarer og medicin er ikke nyt, men dette emne - kun sjældent berørt i den almindelige presse – ramte overskrifterne under tilblivelsen af Covid-19 vaccinen.

Pfizer-BioNTech vaccinen var i mange lande blandt de første, der blev godkendt. Imidlertid var der bekymringer over hvordan vaccinenn kunne transporteres og dernæst opbevares, fordi den krævede opbevaring ved en temperatur på -70°C.

De største overvejelser gik på hvordan apoteker, lægehuse og vaccinationscentre kunne opbevare større mængder af vaccine ved den nødvendige lave temperatur. Dette var en hidtil ukendt proces i en hidtil ukendt tid.

Heldigvis kan dag-til-dag køleopbevaring holdes ved en lidt højere temperatur for fødevarer og medicinalvarer. Imidlertid udgør dette stadig en daglig udfordring i forhold til lager- og forsyningsprocessen.

Hvorfor har vi brug for køleopbevaring?

Cold Storage Warehouse

Kølelagring er ikke et nyt fænomen. Vi har opbevaret mad ved kolde temperaturer længe før køleskabe og frysere blev opfundet, i den forståelse at kulden betyder at produkterne kan holde sig længere, og deres kvalitet (og sikkerhed) opretholdes.

Men nu bruger vi selvfølgelig ikke længere victorianske ishuse og spisekamre til at holde varer nedkølet. Køleopbevaring i industriel skala er en sofistikeret og højteknologisk proces, der ofte involverer et højt niveau af automatisering. I 2018 blev det globale marked for frosne fødevarer vurderet til 260,8 mia. amerikanske dollars. Dette forventes at vokse med 40 % i 2026 til en forventet værdi på 366,3 mia. dollars.

Og dette er kun frosne fødevarer. Læg dertil fødevarer, farmaceutiske produkter og andre varer, der har brug for kold eller kølet opbevaring, og du begynder at få en idé om omfanget af køle/fryse forsyningskæden, hvoraf opbevaring udgør en væsentlig del.

Kølelageret

Der er to hovedelementer i et kølelager: selve bygningen og udstyret indeni, såsom reolerne. Der er en tredje mulighed, som kombinerer begge: såkaldt rack cladding, hvor reolerne udgør en del af lagerets integrerede struktur. Alt indgår i processen med at holde lageret ved en konstant temperatur.

Et kølelager kan generelt inddeles i to kategorier, afgjort af temperaturen:

  • Køl hvor den kontrollerede temperatur ligger mellem 0 til 10 °C.
  • Frys hvor den kontrollerede temperatur ligger mellem -30 til 0°C.

Hver kategori har sit specifikke formål. Et kølelager har til formål at vedligeholde produktet (sædvanligvis fødevarer) ved en optimal temperatur, for at stoppe dets forringelse og forlænge levetiden.

I modsætning hertil skal et fryselager holde produktet ved en konstant temperatur for at forebygge risikoen for skade eller ændring af produktet.
Valget af køle- kontra fryselagring foretages på baggrund af den produkttype, der skal opbevares.

Med regeringer der har forpligtet sig selv til at være CO2-neutrale i 2050 i alle sektorer, står kølelagre opført i disse tider over for en særlig udfordring.

Udfordringer og løsninger for kølelagring

Opbevaring af gods på kølelager står over for udfordringer der skal løses, så som:

  • Kølelagring er en dyrere lagerløsning end klimalagring, når energiomkostninger til at vedligeholde kulden medregnes
  • Hvordan arbejder personalet i minustemperaturer
  • Hvordan kan temperaturen holdes konstant, ikke kun under opbevaring men også under godsmodtagelse eller -afsendelse.
Cold Storage Warehouse

Mange af disse udfordringer kan overvindes ved at foretage et omhyggeligt valg af udstyr - såsom reoler og conveyor-baner - der udnytter pladsen og sikrer strømlinet drift. Automatisering og semi-automatisering er andre faktorer der kan reducere de faste omkostninger i form af lønomkostninger.

Populære lagerløsninger til kølehuse omfatter mobile pallereoler, der maksimerer gulvpladsen ved kun at have én betjeningsgang. Dette kan spare 40% gulvplads i forhold til konventionelle pallereoler og øge den samlede lagerkapacitet med op til 80%.
En anden mulighed er dybdestablingsreoler, der giver mulighed for at opbevare store mængder ensartet gods, hvilket igen giver mere effektiv udnyttelse af pladsen med op til 90%. Dette system er ideelt til opbevaring af kølevarer.

Et stort fokus på bæredygtighed betyder, at der er øget investering i udvikling af AGV-drevne køretøjer i kølehusmiljøer for at gøre lagrene så effektive som muligt. En anden mulighed er at installere et shuttle-system der vil reducere behovet for mandskab og gaffeltrucks. Denne lagerløsning er særlig velegnet til lager med lave SKU-niveauer, der har behov for et effektivt, men kompakt opbevaringssystem.

Til kølelagre med høj produktomsætning vil gennemløbsreoler give mulighed for hurtig adgang, med mulighed for at spare op til 60% plads.

Cold Storage Warehouse

Andre faktorer der bidrager til optimal kølelagring

Der er mange overvejelser at gøre omkring selve bygningen og det nødvendige udstyr.

F.eks. skal de ind- og udgange hvor godset modtages og afsendes nedkøles til den rette temperatur. Et af de mest almindelige systemer til dette er et sikkert airlock system, hvor to døre aldrig åbnes på samme tid. Det forebygger kuldeflugt, kondensering eller tilisning.

God ventilation er afgørende, når en konstant temperatur skal opretholdes og forebygger ligeledes isdannelse eller kondensering.


LR35 – en højeffektiv plukkeløsning fra Kardex Remstar
Virksomheder med et stort varesortiment mangler nogle gange kontrol over de mange varer på lageret

De har brug for større fleksibilitet, mulighed for at lagre et større udvalg af varer på mindre plads og garanteret hurtigere plukkehastighed. Ved at automatisere den interne logistikproces kan virksomheder smidigt tilpasse sig til ændringer og til de skiftende krav, der stilles til deres produktion og lagerhåndtering. 

Traditionelt set bruger lageroperatører mellem 40 og 70 procent af deres arbejdstid på at gå mellem hylder og pallereoler og plukke varer manuelt. ”Det automatiserede system fra Kardex leverer varerne direkte til operatøren, i en ergonomisk arbejdshøjde. Dette er gods-til-person-princippet. Det øger både effektiviteten og arbejdsmiljøet markant for de ansatte”, siger Hallvard Bergsodden, Director of New Business Nordics hos Kardex Remstar.

Med den seneste lancering, LR35, tilbyder Kardex Remstar en innovativ løsning til indlagring og plukning af små og mellemstore varer. Den unikke lagerautomat har en meget høj plukkeeffektivitet, hvilket gør løsningen praktisk inden for mange områder: det kan være til at levere varer til en produktionslinje, som bufferlager i monteringsområdet eller til at plukke varer på distributionslageret. Det modulære design gør det enkelt at udvide med flere enheder, hvis man får behov for mere lagerplads og/eller højere plukkeeffektivitet, hvilket giver virksomheden frihed til at investere i takt med virksomhedens behov. Systemet er fleksibelt og størrelsen kan tilpasses til eksisterende lokaler og layout.

Eksempler på anvendelsesområder:

Effektiv ordreplukning med LR35: LR35 er baseret på en plukkeløsning med 640x440 mm kasser, som præsenteres enten i en plukåbning eller på en rullebane. Varerne identificeres med en stregkodelæser og pick-to-light-teknik, hvilket øger plukkeeffektiviteten og reducerer risikoen for plukfejl.

Smidig konsolidering og lagerhåndtering: Alle bestillinger og leverancer transporteres og sorteres af lagerautomaten og rullebanesystemet. De færdigplukkede varer placeres i et mellemlager og hentes senere ud, når det er tid til at sende ordrerne. Dette giver høj effektivitet og enkel lagerhåndtering.

Enklere og bedre forsyning til produktionen: LR35 lagrer alt materiale på et sted og leverer det automatisk til produktionsområdet. Ved at spare både tid og plads skabes effektivitet. Systemet er fleksibelt og størrelsen kan nemt tilpasses til det eksisterende layout, enten ved at placere en eller flere LR35 direkte i produktionsområdet eller i et lagerområde med rullebaner til transport af materiale til produktionen.


Lagerautomater til Zehnder
Zehnder Group, der er Europas førende producent af specialvarmeaggregater og boligventilation, ønskede at effektivisere virksomhedens logistiksystem og lagerføring. SSI Schäfer løste opgaven med to lagerautomater og et effektivt reolsystem.

To lagerafdelinger til ét logistikcenter
Zehnders effektiviseringsplan tog udgangspunkt i en sammenlægning mellem to lagerafdelinger til et nyt logistikcenter ved firmaets hovedsæde i Gränichen, Schweiz. Lagerartiklerne spænder fra store ventilationsrør til små tætningsringe. Præmisserne for det nye projekt var, at løsningen skulle optimere plukningskvaliteten og forkorte procestiden samtidig med, at logistikcenteret skulle komprimeres så effektivt som muligt!

Lagerautomat til lagring og ordrepluk af smådele
SSI Schäfer fik ansvaret for at etablere en passende, modulopbygget lagerløsning. Til formålet leverede logistikvirksomheden to LogiMat lagerautomater til smådele med høj lageromsætningshastighed, som f.eks. reservedele, servicedele og ventilationskomponenter. Der opbevares ca. 500 af de i alt 2.500 varenumre i hver af de to lagerautomater. Foruden den lettilgængelige lagring og plukning sikrer lagerautomaterne en pladsbesparelse på op til 90% i forhold til traditionelle, statiske lagerløsninger. Det kompakte design og det effektive "vare-til-mand"-princip sparede Zehnder for lange, uhensigtsmæssige procestider.

All-round-løsning fra én leverandør
Til de større lagerartikler leverede SSI Schäfer et manuelt anlæg, der er specifikt tilpasset til Zehnder og giver optimal lagerplads til samtlige artikler på 3.000 m2. De store Zehnder-designradiatorer lagres i grenreoler, og andre store varer med høj lageromsætningshastighed står klar på 1.500 lagerpladser i et pallereolanlæg. I hyldereolanlægget er der nok lagerplads til nogle af smådelene. Takket være lagerkonceptet giver denne automatiserede lager- og plukkeløsning mulighed for både pladsbesparende, hurtig og komfortabel ordreafvikling.

SSI Schäfer leverance
 Oversigt over hovedkomponenterne
• LogiMat lagerautomater
• Grenreoler
• Pallereolanlæg
• Hyldereolanlæg


Fremtidssikret med semi-automatisk lagerløsning
Med SSI Schäfers lagerautomat imødekommer Bucher Schörling nu online-kundernes stigende forventninger.

Bucher Schörling AG, Niederweningen, Schweiz, har optimeret sit lager og plukningstilgang med en ny intern logistikløsning. Fem moderne, syv meter høje lagerautomater (LogiMat®) og et modulopbygget hyldesystem blev leveret af SSI Schäfer - Bucher Schörling er nu fremtidssikret med et kompakt lager, der garanterer både strukturerede og hurtige processor.

Virksomheden, som producerer fejemaskiner til store dele af verden, ønskede den gamle lagerbygning forvandlet til et langt mere moderne og effektivt lagersystem. Dette inkluderede optimal koordination og et hurtigt plukningsflow, ligesom forbedret proceskvalitet var en klar forventning. Disse specifikationer opstod på baggrund af, at Bucher Schörling fremadrettet vil være i stand til at betjene online kunders ordrer inden for 24 timer.

For at gøre plukningsprocessen så komfortabel og ergonomisk korrekt som muligt udstyrede SSI Schäfer lagerautomaterne med tre tilvalg:
• LogiPointer, der er et lasersystem (identifikation af plukkeposition), som gør ordrepluk endnu lettere.
• LogiLift, der er en betjeningsåbning med løbende højdejustering, der tilpasses til operatørenfor at sikre en ergonomisk korrekt arbejdshøjde.
• LogiTilt, der er en vippemekanisme til ergonomisk håndtering af varer og reducerer rækkedybden.

Denne semi-automatiske løsning betyder, at Bucher Schörling hver dag kan håndtere op mod 200 ordrer og imødekomme kundernes tiltagende bestillingskrav.