Termografi

Termografi er en metode, hvor man berøringsfrit og på afstand kan lave en temperaturmåling på overflader. Med termografi kan man måle dels temperaturforskelle men også reelle temperaturer på forskellige emner. Egentlig er det overfladernes tilbagestråling man med et infrarødt kamera måler, denne tilbagestråling omsættes i kameraet til en reflekterede temperatur

Leverandører af og viden om Termografi:


Buhl & Bønsøe A/S

Hassellunden 11 A
2765 Smørum
Tlf.: 45 95 04 10
E-mail: info@buhl-bonsoe.dk

www.buhl-bonsoe.dk

Kompetencer: Kalibrering, Kalibrering af måleudstyr, Validering, CO2, CO, Datalogger/dataovervågning, El måleudstyr, Elektroder, Fugtmåler, Inspektionskamera / Endoskopi, Køleinstrumenter, Lyd-og lysmåler, Lækagesøger / Lækagesporing, Omdrejningstæller, pH måler og væskeanalyse, Røggastester, Partikelmåler, Temperaturmåler / Temperaturmåling, Termografi, Transmitter, Tryk og lufthastighed, Ultralydsmåler, Overvågning, Inkubatorer, Klimaskabe, Temperaturstrips, Radonmålere, Tryktransmittere, Spektrometre, Pitotrør, Dataloggere, Flowmålere, Multimetre

Læs mere om Buhl & Bønsøe A/S


Termosyn - Dansk termografi A/S

Rebslagervej 7
4300 Holbæk
Tlf. 70 20 43 20
E-mail: mail@termosyn.dk

www.termosyn.dk

Kompetencer: Termografi

Læs mere om Dansk termografi A/S


Drone Systems

Finlandsgade 25F
Aarhus N
Tlf.: +45 2068 5500
E-mail: gina.nielsen@dronesystems.dk

www.dronesystems.dk

Kompetencer: Droneinspektion, Termografi, Lækagesøgning, Termisk inspektion

Læs mere om Drone Systems


Elma Instruments A/S

Ryttermarken 2
3520 Farum
Telf.: 70 22 10 00
E-mail: info@elma.dk

www.elma.dk

Kompetencer: Afstandsmålere & lasere, Blowerdoors, Datalogning, Drift & Service, El, Elektronik, Endoskoper, Forsyning og industri, Gods- & lagtykkelse, Kabelsøgere, Kalibratorer, Kemi, Køl, Lydmålere, Lysmålere, Lækagesporing, Prøveledninger, Røgprodukter, Småtestere, Softwareløsninger, Solcellemåling, Tele & data, Temperatur og fugt, Termografering, Tryk, TV, Sat og feltstyrke, Ventilation & Klima, VVS, X-tra tilbehør

Læs mere om Elma Instruments A/S


GoDrone

Thorsvej 25
Kirke Såby 4060
Tlf.: 20865066
E-mail: kontakt@godrone.dk

www.godrone.dk

Kompetencer: Droner, Droneinspektion, Termografi, Termisk inspektion

Læs mere om GoDrone


Thybotech ApS

Industrivej 12
8653 Them
Tlf.: 20 86 26 40
E-mail: thorben@thybotech.dk

web

Kompetencer: Pumper, service af pumper, reparation af pumper, tandhjulspumper, membranpumper, fadpumper, doseringspumper, kemipumper, slangepumper, impellerpumper, centrifugalpumper, dykpumper, spildevandspumper, grundvandspumper, maskinreparationer, reparation af gear, afbalancering industriventilation, reparation af dampturbiner, laseropretning, mekanisk termografering, termisk sprøjtning og indsmeltning

Læs mere om Thybotech ApS


Mere viden om termografi:

Definitionen på termografi er: bestemmelse af temperaturforskelle, for eksempel på bygningsoverflader ved berøringsfri måling ved hjælp af et tv-kamera, der er følsomt i det infrarøde spektrum (IR-kamera). Tolkning af termografibilleder vil kunne vise byggefejl såsom manglende eller utilstrækkelig isolering, også kaldet kuldebroer, i klimaskærmen. På et termografibillede kan der indlægges isotermer, det vil sige kurver gennem punkter med samme temperatur, som en hjælp til tolkningen. Ved temperaturer omkring 20 grader er opløsningsevnen ca. 0,3 grader. Optagelser kan give billeder i både sort/hvid eller farve. Ordet termografi kommer af termo- og -grafi. Termografi foregår normalt indefra for at undgå forstyrrelser fra udeklimaet. Fastlæggelse af temperaturerne i billedet sker ved, at man med et termometer måler en referencetemperatur på den pågældende overflade. Termografi kan kun foretages, når der er en temperaturforskel over bygningsdelen.


HIN præsenterer nu produkter fra HIKMICRO
HIKMICRO er ikke til at komme udenom, når du skal bruge et termografi- eller sikkerhedskamera.

Uanset hvilken model du vælger, får du masser af funktioner og fordele.

FORBYGGENDE VEDLIGEHOLDELSE
Fordele med HIKMICRO termografi kamera

  • App hvor du hurtigt kan analysere og dele dine termiske billeder
  • Høj billede kvalitet og frekvens
  • Indbygget wi-fi
  • Let betjening med dansk bruger menu 
  • Indbygget laser distance meter
  • Farve alarm

Hvilket kamera skal jeg vælge?
Det afhænger helt af den opgave, det skal løse. Vi anbefaler derfor, at du kontakter HIN, så guider vi dig til det rigtige valg


Fluke RSE300 og RSE600 fastmonterede termiske kameraer
- integrerer nemt termiske data, billeder og videoer til produktion af mere omfattende forskningsanalyse

Til præcis forsknings-, videnskabs og udviklingsanvendelse, da det at se varme ikke er nok - det skal også måles og analyseres. De nye Fluke® RSE300 og RSE600 termiske kameraer er de første fuldt radiometriske, fastmonterede kameraer fra Fluke med avancerede funktioner såsom MATLAB®og LabVIEW®software plug-ins til let at analysere termiske data.

RSE300 og RSE600 kameraer streamer konstant op til 60 billeder pr. sekund, så det er muligt at gennemføre detaljeret overvågning af temperaturmønstre og afvigelser. Med den medfølgende SmartView®desktop software kan brugeren fjernstyre fokusering af kameraet, automatisk optagelse af billeder, justere niveau og spændvidde og analysere de termiske videoer billede for billede. Softwaren gør det også nemt at redigere billeder, generere tilpassede rapporter og eksportere billeder til flere formater, så der hurtigt kan deles termiske data.

Med RSE300 og RSE600 kan brugere:

  • Forbedre termisk analyse- de termiske data fra de termiske kameraer kan overføres direkte til MATLAB og LabVIEW, så brugerne kan lave statistisk analyse og se trend information.
  • Identificere varmeudvikling og spredning- kameraer kan optage op til 640 x 480 opløsning af termiske/radiometriske billeder og video til løbende at identificere varmeudvikling, da varmestyring bliver prioriteret i produktudvikling og test.
  • Nem test og fejlfinding - kameraerne giver brugerne fleksibilitet til strategisk at montere enheden på steder, hvor der er en elektrisk forbindelse, eksternt at fokusere kameraet og sende data og billeder til en PC.

De robuste kameraer er IP65 klassificerede, så de kan monteres udendørs i barske omgivelser. Der er optionelle 2x og 4x tele-, vidvinkel- og makroobjektiver, der kan tilpasses enhver måleopgave. Der fås også et optionelt monteringsbeslag til kamerabrug på arbejdsstationer.


Elma – Har du styr på temperaturen, eller får komponenterne hedeture?
FLIR ETS320 er en smart termografisk testbænk til elektroniske printkort…
Elektronikindustrien har i mange år brugt termografering i forbindelse med udvikling og produktion af elektroniske printkort. Det har typisk været udført med et håndholdt kamera monteret med makrolinse og stativ – alt i alt en rimelig dyr investering. Elma Instruments lancerer nu en smart løsning, som ikke ”koster spidsen af en jetjager”. FLIR ETS320 er termografisk testbænk er genial i forbindelse med udvikling, produktion, kvalitetskontrol, test og service af elektroniske printkort - og i en prisklasse hvor de mindre elektronikværksteder også kan være med. FLIR ETS320 er et smart lille 320x240 pixel termokamera, der er monteret på en justerbar søjle. Kameraets fokus er fast indstillet på 70mm, med den justerbare søjle tilpasser du afstanden til den/de komponenter du ønsker at se på. Den indbyggede 3” LCD skærm viser temperaturspænd, aktuel temperatur på et målespot og max/min temperatur indenfor en boks. Ønsker du at se billederne på en større skærm, kan du streame termobilledet fra kameraet til PC og den medfølgende FLIR Tools + software til Windows. Ønsker du at se temperaturudvikling over tid, kan du optage termografisk video til efterfølgende dokumentation eller fejlfinding - og det er super nemt at bruge. FLIR ETS320 er et konkurrencedygtigt brugbart og nemt tilgængeligt værktøj for eksempelvis ingeniører og teknikere, som arbejder med udvikling, produktion, kvalitetskontrol, test eller fejlfinding/service på printkort i elektronikindustrien. Passer du ind i denne kategori, er ETS320 absolut værd at se nærmere på. Varmeudvikling på tætmonterede printkort bliver mange gange til et problem, når printkortet bliver monteret og sat i drift – resultatet kan være periodiske fejl, som er svære at lokalisere. Med ETS320 kan du allerede på udviklingsniveau kontrollere, at komponenterne befinder sig indenfor producentens temperaturspecifikationer. Se mere på www.elma.dk eller ring på 7022 1000.

Elma – Termografer med din Smartphone – 3. generation
Elma Instruments er nu klar med 3. generation af bestselleren FLIR ONE til iOS og Android Smartphone eller Tablets

Den nye FLIR ONE PRO er blevet endnu bedre både billed- og betjeningsmæssigt, samt med mange nye og supersmarte funk-tioner i FLIR ONE appen.

Det er supernemt at bruge en FLIR ONE – installer FLIR ONE appen, klik kameraet op i bunden af din Smartphone og du er klar til at tage termobilleder – genialt og nemt. FLIR ONE kameraet har en 160x120 pixel detektor, og er udstyret med sit eget batteri, der oplades via USB - på den måde dræner du ikke batteriet i din telefon. FLIR har udviklet en helt ny tekno-logi til billedforbedring på FLIR ONE PRO som hedder VIVIDIR™ - med denne nye billede behandling leveres ægte Su-perResolution med FLIR ONE PRO på din smartphone.

FLIR ONE PRO leveres i to forskellige versioner for henholdsvis iOS med Lightning stik og Android med micro USB-C stik, som kan roteres, så det ikke længere er nødvendigt at bruge en adapter til nogle Android telefoner.

Kom og prøv FLIR ONE PRO og resten af FLIR programmet på HI 2017 stand G5778.

Udover de omtalte nyheder vil Elma Instruments vise hele sit produktprogram indenfor håndholdt test- og måleudstyr. For yderligere oplysninger kontakt Elma Instruments på 70 22 10 00 eller www.elma.dk


Elma Instruments – Helt ny semi-pro kameraserie fra FLIR
Elma Instruments lancerer en ny smart kameraserie, som består af 3 nye kameraer. FLIR E75, E85 og E95 – kameraerne har en opløsning fra 320x240 pixels til 464x348 pixels, og en super følsomhed på <0,03˚C

Kameraerne er forsynet med en 4” touch skærm, som er 25% lysere/skarpere end tidligere modeller, hvilket bevirker at du nemt kan se alle detaljerne, selv når du arbejder med kameraet i kraftigt lys som f.eks. sollys.

FLIR E75, E85 og E95 har kontinuerlig autofokus som reagerer lynhurtigt og er super præcis ved hjælp af laser. Se mere om de nye kameraer på www.elma.dk .

For yderligere oplysninger kontakt Elma Instruments på 70 22 10 00 eller se mere på www.elma.dk


Elma – Termografer med dit multimeter
- Robust multimeter med 19 funktioner, KAT IV og sand RMS

FLIR DM284 fra Elma Instruments er et robust multimeter med infrarød detektor som i et termokamera. FLIRs be-tegnelse for håndholdte instrumenter med infrarød detektor er IGM, som er en forkortelse af ”Infrared Guided Measurement” – instrumenter der guider brugeren ved hjælp af infrarød teknologi. FLIR IGM er perfekt til fejlfin-ding på temperatur relaterede problemer - skan med DM284 og tjek for eventuelle temperatur afvigelser, finder du en afvigelse, ved du nu, hvor du skal måle med multimeteret, og du behøver ikke gætte dig frem.

DM284 måler sand RMS strøm og spænding AC/DC, modstand, gennemgangstest, diodetest, frekvens, kapacitet og temperatur. DM284 har et stort baggrundsbelyst grafisk farvedisplay, indbygget lasersigte og auto-sluk funktion der sparer på batteriet, når instrument ikke er i brug. Brugbare funktioner som min/max/gennemsnit er også ind-bygget i instrumentet, samt LED lygte, som kan bruges, hvis måleobjektet ikke er tilstrækkeligt oplyst.

Indbygget low-pass filter (VFD mode) bortfiltrerer højfrekvent støj, som normalt vil påvirke dine AC strøm-/spændingsmålinger. Low-pass filteret sikrer dig en korrekt visning ved måling på f.eks. moderne motorstyringer. FLIR DM284 har en indstilling, hvor instrumentet optræder som et multimeter med lav impedans (LoZ). Indstillin-gen eliminerer ”spøgelses-spændinger” som mange gange kan være generende, når man bruger et multimeter med høj impedans.

Instrumentet opfylder IEC 61010-1 KAT IV 600V / KAT III 1000V og leveres komplet inkl. batterier, måleledninger og manual.

For yderligere oplysninger kontakt Elma Instruments på 70 22 10 00 eller se mere på www.elma.dk


LE34 – Droner identificerer varmeudslip med ny teknologi
Landinspektør kan nu lave termografiske opmålinger med droner, og de giver et komplet overblik over en bygnings varmeudslip. Teknologien gør det muligt at målrette og effektivisere energirenoveringen.

Som de første tilbyder landinspektørvirksomheden LE34 nu målfaste tredimensionelle termografiske modeller af bygninger. Udstyret med varmefølsomme kameraer laver droner termografiske opmålinger, der afslører, hvor varmeudslippet er størst. Hvis der er utætheder i en ejendoms isolering eller andre fejl, der medfører varmetab, spotter dronen det.

– Når vi overflyver og scanner en bygning med vores drone, identificerer vi varmeforskelle på overfladen. Derved kan vi lokalisere skader på ejendommen – for eksempel brud på en fjernvarmeledning eller revner i muren – der skaber temperaturforskelle. Det er effektivt at bruge dronerne, og det er muligt at spare mange penge på varmeregningen i dårligt isolerede bygninger, siger Claus Bloch Houmann, der er salgs- og marketingchef i LE34.

3D-modeller afslører mængden af energispild
En tredimensionel model af en bygning med korrekte mål kombineret med termografiske opmålinger er ud over at lokalisere kilden også anvendelig til at estimere mængden af varmetab. Hidtil har de termografiske billeders relativt lave opløsning dog været en udfordring.
– Nu har vi fundet en metode, hvor vi bruger to kameraer på en måde, der giver os en målfast tredimensionel model med en ekstra termografidimension. Derfor kan vi ved hjælp af almindelig geometri nu måle, hvor stort et areal, der sker energispild på, og vi kan regne det konkrete varmetab fra en given bygning ud, forklarer Claus Bloch Houmann.

En anden fordel ved at bruge droner til disse opgaver er, at de kan opmåle større områder og nå steder, der ellers er utilgængelige.

Fremtidens droner i støbeskeen
Videreudviklingen af dronerne fortsætter hos LE34, og i den nærmeste fremtid vil de kunne måle udsivning af metangas på lossepladser. På længere sigt skal et såkaldt multispektralt kamera blandet andet gøre dronerne i stand til at måle på plantedække og give landmanden idé om, hvorvidt vegetationen er i god vækst.
LE34 på Building Green

Hør mere om mulighederne med tredimensionel termografisk opmåling ved LE34’s stand på erhvervsmessen Building Green, der afholdes i Forum den 2. og 3. november.


ELMA – Termografer med dit tangamperemeter
FLIR CM174 tangamperemeter med infrarød detektor

Elma lancerer FLIR CM174, som er et nyt robust tangamperemeter med 80x60 pixel infrarød detektor. CM174 har alle de funktioner, som forventes af et tangamperemeter i den professionelle klasse. Udover strømmåling kan du med CM174 skanne el-tavlen med det infrarøde kamera – finder du ”hot-spots” i tavlen, kan du med tangampe-remeteret finde du af, om ophedningen skyldes overbelastning, dårlig forbindelse eller en defekt komponent.

CM174 måler sand RMS strøm og spænding AC/DC, modstand, frekvens og kapacitet samt temperatur med den infrarøde detektor. CM174 har et stort baggrundsbelyst display, samt auto-sluk der sparer på batteriet, når instru-ment ikke er i brug. Indbygget LED lygte, og brugbare funktioner som min/max/gennemsnit og datahold er også indbygget i CM174.

Instrumentet opfylder IEC 1010-1 KAT IV 600V / KAT III 1000V og leveres komplet inkl. batterier, måleledninger og manual.

For yderligere oplysninger kontakt Elma Instruments på 70 22 10 00 eller se mere på www.elma.dk


Fluke Ti450 termisk kamera
Fluke Ti450 termisk kamera med ny MultiSharp™ fokusering leverer fokuserede objekter fra nært og fjernt i et enkelt billede
MultiSharp™ fokus fanger og viser skarpe billeder med "peg og skyd" enkelthed Det nye Fluke ® Ti450 termisk kamera bringer fokusering op på et nyt niveau med MultiSharp™ fokus.  Et termisk billede, der er ude af fokus, kan give dig oplysninger, som kan føre til fejldiagnoser - potentielt koste dig mange penge - uden mulighed for at rette det, når det først er taget, da der ikke kan tages nye billeder. Det nye Fluke ® Ti450 termisk kamera løser dette problem ved at levere billeder med automatisk fokusering i hele synsfeltet. "Vi er glade for at kunne præsentere denne nye teknologi, fordi den gør en reel forskel i situationer, hvor du har objekter på flere afstande, som skal være i fokus.  På steder som transformerstationer, motorer, der trækker en produktionslinje eller eltavler med komponenter i forskellige dybder." Siger Chris Rayburn, Thermography Business Director.  MultiSharp™ fokus er en ny teknologi, der hurtigt tager flere billeder og kombinerer dem til et fokuseret billede. Det avancerede fokuseringssystem giver brugerne mulighed for at tage et automatiseret, fokuseret billede af flere objekter med det samme, og med den skarphed, der kræves af professionelle termografer og vedligeholdelsesledere for at producere topkvalitet og undgå dyre reparationer. "Hos Fluke bruger vi meget tid i marken med vores kunder. Vi ved hvor vigtigt og svært det er at få et fokuseret billede første gang.  For at opfylde kravene til Ti450 har vi inkluderet ekstra funktioner, som professionelle termografer skal bruge for at få klare og skarpe billeder," tilføjede Rayburn. Ti450 inkluderer SuperResolution indstillinger, der forbedrer den effektive billedopløsning til 640 x 480, et 2x og 4x digitalt zoom, der gør det muligt at zoome ind på en lille del af dit objekt, og vores prisvindende LaserSharp ® autofokus, der giver øjeblikkelig fokusering på et enkelt objekt ved hjælp af en indbygget laserafstandsmåler, der beregner og viser afstanden til det udpegede mål med stor præcision. Den trådløse Ti450 er en del af Fluke Connect ® - et system af trådløse testværktøjer der kommunikerer via Fluke Connect app'en, eller Fluke Connect Assets software, en cloud baseret løsning, der indsamler målinger for at give et samlet billede af status for kritisk udstyr. Med Fluke Connect kan disse termiske billeder overføres, uanset hvor du befinder dig, og kombineres med måledata fra flere Fluke Connect testværktøjer, så der kan oprettes og deles rapporter fra arbejdsstedet via e-mail og samarbejdes i realtid med kolleger, hvilket øger produktiviteten i felten*

Elma – TERMOGRAFER MED DIN SMARTPHONE…
Elma Instruments lancerer nu termokameraet FLIR ONE (2. generation) – et lille kompakt og smart termokamera. Klik det op i bunden af din SmartPhone, og du er klar til at termografere.

Det nye FLIR ONE termokamera kan leveres i to forskellige modeller, den ene har Apple Lightning stik, og passer til iPhone eller iPad. Den anden model har USB micro stik og passer til Android SmartPhones. Kameraet betjenes via den gratis App, som har mange af de funktioner, der også findes i de dyrere FLIR termokameraer. Et eksempel på dette er FLIR MSX funktionen, som lægger fotodetaljer ned i varmebilledet - forvandlingen er magisk, fordi konturerne i billedet bliver skarpe som i et foto, og billedkvaliteten får et kæmpe løft, som man ikke troede, var mulig i et kamera i denne prisklasse.

FLIR ONE har en 160x120 pixel detektor indbygget = 19.200 pixel, dette er hele 4 gange så mange pixel som i første generation af FLIR ONE. Kameraet har sit eget opladelige batteri, så du ikke tapper din telefon for strøm - FLIR ONE kameraet oplades via USB (kabel medfølger).

FLIR ONE har både termografisk- og fotokamera indbygget, så når du tager et billede, får du både et varmebillede og et almindeligt foto. FLIR ONE optager både termografisk video, stillbilleder, panorama og time lapse - billederne gemmes på din SmartPhone i MPEG4 eller JPG format, som du nemt kan dele direkte med dine venner eller via de sociale medier.

FLIR ONE kameraet leveres komplet med USB kabel, og dokumentation samt et smart cover, så du kan gå med kameraet i lommen, uden linserne bliver ridset. Se specifikationer og billeder på www.elma.dk , hvor du også finder FLIR ONE datablade, manual, videoer etc.

Du finder flere oplysninger om FLIR ONE på www.elma.dk , eller ring på 70 22 10 00 og få en "termografisnak" med vores produktspecialister


Verdenspremiere – FLIR C2
TERMOGRAFERING - NU I LOMMESTØRRELSE! - Har du altid drømt om et lille kompakt termokamera, du nemt kan have i lommen, og som du altid kan have med på dine forskellige opgaver. Nu behøver du ikke vente længere, Elma har den rigtige løsning til dig – lommekameraet FLIR C2.

FLIR C2 er et nyt super lækkert og kompakt termografisk lommekamera, som betyder, at du altid kan have termokameraet med og dokumentere dine opgaver på bedste vis. Varmebillede, foto, MSX, termografisk og almindelig video -vælg selv for FLIR C2 fra Elma Instruments kan det hele...

Peg-og-skyd er grundideen i FLIR C2 - kameraet er helt fuldautomatisk, og der er ingen vanskelige indstillinger. Du peger kameraet mod objektet og trykker på udløseren, varmebillede og foto bliver herefter gemt i den indbyggede flash hukommelse. Billedfilerne er i JPG-format, og indeholder alle temperaturdata for efterfølgende analysering i den medfølgende FLIR Tools analyse/rapport software - som er på dansk. FLIR C2 har selvfølgelig betjening med touch skærm fuldstændig som din mobiltelefon.

FLIR C2 er bygget op omkring en 80x60 pixel detektor med et temperaturområder på -10…150°C og en termisk følsomhed på <0,10 °C. Kameraet har indbygget fotokamera og flash hukommelse til ca. 500 sæt billeder. FLIR C2 betjenes via den store 3" touch skærm - menuer, software, manualer og support er selvfølgelig på dansk. Kameraet er super kompakt 125x80x24 mm og vejer kun 130g inkl. batteri - det passer perfekt i din lomme.

Som i de dyrere kameraer fra FLIR har C2 også den fantastiske FLIR patenterede funktion MSX eller "Multi Spectral Dynamic Imaging". Når MSX er aktiveret, lægges fotodetaljer oven i termobilledet, så det ser som om, detaljerne er præget ind i billedet. Tekster eller opmærkning på komponenter træder tydeligt frem i termobilledet - denne fantastiske funktion hæver FLIR C2 til et væsentligt højere niveau end hvad prisen umiddelbart indikerer.

Alle kan bruge et FLIR C2 - det er super nemt at betjene kameraet via touch skærmen, brugerfladen er nem og intuitiv, kameraet kræver ikke en speciel uddannelse eller dyre kurser, før du kan få den fulde udnyttelse af produktet.

Du finder flere oplysninger om FLIR C2 på www.elma.dk , eller ring på 70 22 10 00 og få en "termografisnak" med vores produktspecialister.


I dag er termografering for alle…
Termograferingsudstyr er som al anden elektronik inde i en rivende udvikling – priserne falder, selvom termokameraerne hele tiden bliver bedre og tilbyder forbedrede specifikationer samt nye avancerede funktioner for både nybegynderen og den pro-fessionelle termografør.

For få år siden var et termokamera kun for specialiserede virksomheder, der udelukkende levede af at tilbyde deres kunder termografering. I dag har mange håndværkere deres eget kamera, som bruges i det daglige arbejde til fejl-finding, egenkontrol og dokumentation. I dag er det muligt, at købe et infrarødt spot termometer med visuelt varmebillede til under 4.000 kr. - så kan alle være med, og det giver rigtig meget information i forhold til et traditionelt termometer.

Du kommer hurtigt i gang med et peg-og-skyd kamera.
På brugerfronten er termografering i dag også for alle. De nye peg-og-skyd kameraer er ekstremt nemme at betjene. Du peger kameraet mod objektet og trykker på knappen - så nemt er det at tage et varmebillede, som du efterfølgende kan redigere i computeren, med den medfølgende software. Peg-og skyd kameraet er fuldautomatisk, og har ikke en masse indstillinger, som du behøver at bekymre dig om. Som dokumentation for din termografiske undersøgelse er en termografirapport den perfekte løs-ning for både dig og din kunde. De redigerede billeder indsættes nemt i en forud defineret skabelon, og din kommentar til de enkelte billeder noteres i tekstfeltet - når rapporten er færdig, kan den udskrives og/eller mailes til kunden, sammen med et eventuelt tilbud i forbindelse med udførsel af dine konklusioner i rapporten.

Vil du mere med termografering?
Hvis du vil mere end et peg-og-skyd kamera kan tilbyde, findes der selvfølgelig også avancerede termokameraer, med et hav af spændende funktioner som autofokus, Bluetooth, WiFi og meget mere. Det sidste nye er funktionerne MSX og UltraMax, der giver et kæmpe løft til billedkvaliteten. MSX lægger fotodetaljer i varmebilledet, så det fremstår knivskarpt, og UltraMax fordobler opløsningen i billederne, ved at tage 16 billeder som sammensættes i PC-softwaren. Når disse to funktioner kombineres med en super følsom detektor, får man en helt fantastisk billedkvalitet, hvor alle detaljerne træder frem, næsten som på et digitalt foto.

Termografering af bygninger.
Mange bygningssagkyndige har fået øjnene op for de store fordele, der er ved termografering af bygninger, og det bliver mere og mere almindeligt, at der udføres en termografisk inspektion i forbindelse med køb/salg eller større renoveringer. Varmebille-derne vil afsløre utætheder i klimaskærmen, kuldebroer, dårlig eller manglende isolering, fugt i væg og tag samt andre bygnings-fejl, der vil resultere i en temperaturafvigelse.

Mange håndværkere har fundet ud af, at termografering har en stor signalværdi, som indikerer at virksomheden er på forkant med de nyeste teknologier, hvilket igen kan være afgørende for at kunden vælger det ene firma fremfor konkurrenten. Et ek-sempel kunne være en kunde, der skal have foretaget en større renovering af sit hus, og derfor ønsker et løsningsforslag og et tilbud. Du gennemgår huset med kunden og dit termokamera, og det er nemt for kunden at se på kameraet, hvor der er proble-mer med isolering, kuldebroer etc. Kunden modtager efterfølgende dit løsningsforslag og tilbud samt en termografirapport der tydeligt dokumenterer, hvor der skal sættes ind i forhold til den forestående energirenovering. Som et ekstra plus for både dig og kunden, kan du evt. tilbyde en sammenlignende termografering, når arbejdet er udført, så kunden kan se hvad han har fået for sin investering.
 
Er du med?
Er du endnu ikke sprunget på "termografivognen", Kan du få en uforbindende vejledning og demonstration hos vores produkt-specialister i termografering - ring til din instrumentleverandør Elma Instruments på telefon 70 22 10 00.


Cookie-indstillinger