Specialmaskiner

Specialmaskiner

Specialmaskiner: Brugerdefineret løsning til unikke behov

Specialmaskiner dækker over et bredt område, og er i bund og grund maskiner der produceres til et specifik produktion. De senere år er specialmaskiner ofte opbygget med robotteknologi, herunder kollaborative robotter. En specialmaskine har til formål at tilfredsstille et specifikt behov for en proces eller produktion, som standard maskiner på markedet ikke ville kunne opfylde.

Specialmaskiner spiller en afgørende rolle inden for industrien, hvor de ofte udgør rygraden i produktionsprocesserne. Disse maskiner er skræddersyet til specifikke opgaver og er designet til at håndtere komplekse processer. Her tænkes på de der kræver høj præcision, effektivitet og pålidelighed.

Én af de mest markante fordele ved en specialmaskine er deres evne til at automatisere og optimere produktionsprocesser. Ved at udnytte avancerede teknologier som robotik, avancerede sensorer og computerstyrede systemer, kan specialmaskiner udføre opgaver, der tidligere krævede stor manuel indsats og tid på en brøkdel af tiden og med øget kvalitetssikring.

Specialmaskiner

Leverandører af Specialmaskiner:

Anmasi A/S

anmasi

Thorsvej 240
7200 Grindsted
Tlf.: 76 50 02 32
E-mail: info@anmasi.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

BEVI A/S

Baldersbuen 14
2640 Hedehusene
Tlf.: +45 39 67 36 05
E-mail: bevi@bevi.dk

www.bevi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Dansk RobotTeknik ApS

Svalehøjvej 5, port 3
DK-3650 Ølstykke
Tlf.: +45 29 86 07 15
E-mail: Info@danskrobotteknik.dk

www.danskrobotteknik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

KSN Industri A/S

Bjerring Hede 12
8850 Bjerringbro
Tlf.: 86 68 03 00
E-mail: ksn@ksn.dk

www.ksn.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

MC Uldall Maskinfabrik

mculdall

Niels Bohrs Vej 41
8660 Skanderborg
Tlf.: 86 57 20 11
E-mail: mculdall@mculdall.dk

www.mculdall.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

MOLITH Engineering ApS

Vester Gydejevej 5
9750 Østervrå
Tlf.: 21 76 70 75
E-mail: mlt@molith.dk

www.molith.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordland Automatic A/S

Kummerowsvej 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 9631 2020
E-mail: nordland@nordland.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Pehama Productions A/S

Kvanløkke 1
6430 Nordborg
Tlf.: +45 74 45 04 08
E-mail: pehama@pehama.dk

www.pehama.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ReTec Miljø ApS

Fjordagervej 38
6100 Haderslev
Tlf: 74568106
E-mail: salg@retec.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Rotec Production ApS

Rotec

Bygmarken 5
3520 Farum
Tlf.: +45 44994280
E-mail: christian@rotec.dk

www.rotec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sal-Tech Easy Packaging

Eggebækvej 10, Kravlund
6360 Tinglev
Tlf.: 70272220
E-mail: support@sal-tech.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Scan-Tech

Møllegade 76
8660 Skanderborg
Tlf.: 87 93 32 30
E-mail: info@scan-tech.dk

www.scan-tech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Skanroll A/S

skanroll

Slussi 14

8620 Kjellerup
Telf: +45 86 88 28 11
E-mail: skanroll@skanroll.dk

www.skanroll.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Tlf.: +46 (0)40 53 66 00
E-mail: solectro@solectro.se

www.solectro.se

Se hele vores produktprogram og profil her

Stig Bindner Værktøjsmaskiner ApS

Avedøreholmen 62-64
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 24408770
E-mail: info@sbm.dk

www.sbm.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Specialmaskiner:

Et eksempel på en specialmaskine er en CNC (Computer Numerical Control) maskine, der anvendes til præcisionsbearbejdning af materialer som metal, plastik og træ. Disse maskiner kan programmere til at udføre en række forskellige opgaver med utrolig nøjagtighed og gentagelsesnøjagtighed, hvilket gør dem uundværlige inden for industrien, hvor præcision og konsistens er afgørende.

En anden type specialmaskine er en 3D-printer, der revolutionerer produktionsprocesser ved at muliggøre hurtig og omkostningseffektiv produktion af komplekse dele og prototyper. Ved at opbygge objekter lag for lag baseret på digitale designfiler, kan 3D-printere skabe emner med komplekse geometrier og indviklede detaljer. Som f.eks. traditionelle fremstillingsmetoder ville have svært ved at opnå.

En specialmaskine spiller også en vigtig rolle inden for industrielle brancher som bilindustrien, fødevareproduktion, medicinalindustrien og elektronikproduktion. Ved at investere i specialmaskiner kan virksomheder opnå betydelige fordele såsom øget produktivitet. Men også lavere produktionsomkostninger, forbedret kvalitetssikring og hurtigere markedsintroduktion af nye produkter.

Markedet for specialmaskiner er stort og bredt og mange maskinfabrikker har specialmaskiner som deres niche og spidskompetence. Specialmaskiner er produktionsmaskiner eller lignende som opbygges efter specifikke ønsker fra en given kunde.


RoboTool sikrer Danpæles mavebælte
Du kender rækkerne af rød-orange selvlysende opretstående pæle, der lyser op på den mørke asfalt, når dine billygter rammer dem om aftenen. Men ved du også, at de hedder Danpæle - og at RoboTool har været med til at opgradere produktionen af dem?

Den danske plastekspert Letbek automatiserede for nogle år siden sin produktionslinje, der spytter 150.000 Danpæle ud om året. Men desværre var der knas med den robot, som klistrer de brede røde og hvide reflekser på pælen. Det kom aldrig til at fungere. Derfor kontaktede Letbek RoboTool, som altid er på udkig efter hårde ”nødder” at knække indenfor automation.

RoboTool gik det havarerede projekt efter i sømmene. Kort efter var redningsplanen klar. Det lykkedes at programmere den allerede indkøbte robot om, så den fortsat kunne bruges. Desuden integrerede RoboTool en ny specialmaskine til påsætning af reflekser. Snart strømmede de farvestrålende vejpæle igen ud af linjen, nu med de vigtige brede reflekser godt fæstet ”om maven”.

”Vi er yderst tilfredse og imponerede over, at RoboTool både overholdt budget og tidsramme. Samtidig formåede de at genbruge det allerede indkøbte materiel i deres løsning. Det rammer lige ned i vores bæredygtige profil: Vi genbruger allerede indkøbt gear, så der ikke skal produceres og indkøbes nyt. Og samtidig forbedrer vi arbejdsmiljøet. Hele linjen er automatiseret, så vi undgår opslidende og ensformigt manuelt arbejde for vores ansatte.”

Det fortæller den – med egne ord - meget glade kunde, CEO Michael Bayer Thomsen fra Letbek A/S. Virksomheden recycler og upcycler plast fra forskellige industrier og bruger det til at løse de udfordringer, som kunderne kommer med ud fra deres unikke ekspertise i at tage genbrugsplast i anvendelse i nye løsninger, som løser verdens udfordringer fremfor at skabe nye.Cookie-indstillinger