Stiger

Stiger
Stiger
Stiger findes i mange afskygninger, her kan nævnes; trappestiger, teleskopstiger, skydestiger, kombistiger m.fl. Uanset hvilken type af stige, der er tale om, skal stigen stå stabilt. Stigerne, som er mærket med DS/INSTA 650 eller EN 131 lever op til de danske eller europæiske sikkerhedsnorm for stiger.
Leverandører af Stiger:
Alulock ApS
Jættevej 20
4100 Ringsted
Tlf.: +45 70 22 16 00
E-mail: alulock@alulock.com
D-S Sikkerhedsudstyr A/S
Menstrupvaenge 10
4700 Næstved
Tlf.: 55 44 66 44
E-mail: info@d-s.dk
Layher ApS
Vejleåvej 50
2635 Ishøj
Tlf.: 69 15 74 00
E-mail: info@layher.dk
MALMBERGS
Generatorvej 14
2860 Søborg
Tlf.: 44 50 03 77
E-mail: info@malmbergs.dk
Silkeborg Stigefabrik A/S
Adidasvej 2, Knudlund Industricenter
8653 Them
Telf.: 86 84 92 44
E-mail: mail@silkeborgstigefabrik.dk
Stigefabrikken.dk ApS
Karolinevej 7
4200 Slagelse
Tlf.: 78 71 31 31
info@stigefabrikken.dk
Stigeteknik.dk
Silkeborgvej 31A
7442 Engesvang
Telf.: 20 17 01 22
E-mail: mail@stigeteknik.dk
TITGEMEYER Skandinavien A/S
Lunikvej 32
2670 Greve
Telefon +45 43 60 09 66
Fax +45 43 69 02 19
E-mail: info@titgemeyer.dk
Mere viden:
Formålet med en stige er at give en sikker og stabil måde at nå højder, der ellers ville være utilgængelige. De bruges ofte i byggeri, vedligeholdelse, rengøring og andre opgaver, hvor adgang til højder er nødvendig. Der findes forskellige typer:
- Stiges trin: Den mest almindelige type stige består af parallelle trin, der er fastgjort til stigebenene. Disse trin kan være flade, snoede eller riflet for bedre greb og sikkerhed.
- Stigereoler: Stigereoler er fastgjort til en lodret overflade, såsom en væg eller en reol. Disse bruges normalt til at give adgang til hylder eller opbevaringsplads på højere niveauer.
- Udtræksbare: Udtræksbare eller teleskopstiger er stiger, der kan forlænges eller foldes sammen for nem opbevaring og transport. Disse stiger er praktiske til brug i trange eller vanskeligt tilgængelige områder.
- Brandstiger: Brandstiger er designet til at blive brugt i nødsituationer som brande. Disse stiger kan være fastgjort til bygninger eller køretøjer og bruges til hurtigt at evakuere personer fra højder.
Stigerne er et vigtigt redskab i mange industrier og husholdninger og skal bruges korrekt for at undgå ulykker eller skader. Det er vigtigt at følge sikkerhedsforanstaltninger, når man bruger en stige, herunder at placere den på en stabil overflade, sikre den korrekt og undgå at overskride dens maksimale belastningskapacitet.
Lovpligtig eftersyn af transportable stiger

Lovpligtig eftersyn af transportable stiger
D-S Sikkerhedsudstyr - Hvorfor skal stiger kontrolleres?
Det handler selvfølgelig om arbejdssikkerhed. Og kravet om kravet om 12-måneders eftersyn er defineret i Arbejdstilsynets bekendtgørelse 428 om anvendelse af tekniske hjælpemidler.
Hvad er en transportable stige?
Eksempel på transportable stiger er
enkeltstiger, trappestige, dobbeltstige/wienerstige, skydestige, rullestige, sammensættelig stige og kombistige.
Hvis du vil vide mere om lovgivningen omkring transportable stiger, er det AT-vejledning B.3.1.1-3 om Brug af transportable stiger, du skal kigge i.
Vi vil dig gerne fremhæve at "Stiger skal undersøges grundigt efter leverandørens anvisning af en sagkyndig person. Det skal normalt ske mindst en gang om året. Undersøgelsen skal omfatte stigerne og alt tilbehør. Der bør føres registre over undersøgelserne med angivelse af deres resultater." uddrag fra punkt 6. Opbevaring, vedligeholdelse og kontrol i AT-vejledning B.3.1.1-3.
D-S Sikkerhedsudstyr – Guide: Valg af stigelængde (fritstående)

D-S Sikkerhedsudstyr – Guide: Valg af stigelængde (fritstående)
Sådan finder du den passende højde / længde på din fritstående arbejdsstige
Når du skal vælge den rette stigelængde til en fritstående stige, er det vigtigt at tage højde for højden på det tag, du skal arbejde på. Ifølge guiden skal stigen have en hældning på maks 75° for at sikre stabilitet og sikkerhed.
Minimum stigelængde i forhold til taghøjde
For at finde den korrekte stigelængde kan du følge nedenstående tabel, som viser minimum stigelængde (B) baseret på højden på taget (A):

Sydkystens Kranservice foretager lovpligtige eftersyn af stiger

Vi tilbyder at udføre det lovpligtige eftersyn på alle typer stiger.
Leder du efter nogen, der kan foretage det lovpligtige eftersyn på stiger? Hos Sydkystens Kranservice kan vi foretage stigeeftersynet. Vores værksted ligger i Greve, hvor mange af vores kunder kommer fra. Vi servicerer dog også kunder, der kommer fra København, Hvidovre, Glostrup og resten af Sjælland.
Vi har flere års erfaring med at foretage lovpligtige eftersyn af stiger. Når du vælger at benytte os, tilbyder vi dig en kompetent og kvalificeret medarbejder, der foretager eftersynet af dine stiger efter de rigtige retningslinjer. Det sikrer de bedste arbejdsforhold – både når det gælder dig selv, men også når det gælder de andre medarbejdere, der skal benytte stigerne.
Dine stiger skal leve op til arbejdstilsynets retningslinjer
Det er vigtigt, at dine stiger lever op de retningslinjer, som arbejdstilsynet foreskriver. Det sikrer nemlig et mere sikkert arbejdsmiljø. Vi kan hjælpe dig med at foretage det lovpligtige eftersyn, hvor dine stiger bliver efterset og godkendt. Vi kontrollerer følgende:
- Trin og platform
- Vanger
- Beslag
- Afstivere og bånd
- Sko og hjul
- Tilbehør.
Bliver din stige godkendt efter det lovpligtige eftersyn, opmærker vi stigen. Det viser, at stigen har fået det årlige eftersyn, og at stigen lever op til retningslinjerne. Derudover sørger vi også for at udarbejde et certifikat, der giver dig et skriftligt bevis på, at stigen lever op til kravene.
Besøg os her
Nyheder og Indlæg om Stiger
Seneste om Stiger