Stiger

Stiger findes i mange afskygninger, her kan nævnes; trappestiger, teleskopstiger, skydestiger, kombistiger m.fl. Uanset hvilken type af stige, der er tale om, skal stigen stå stabilt. Stiger, som er mærket med DS/INSTA 650 eller EN 131 lever op til de danske eller europæiske sikkerhedsnorm for stiger.

Leverandører af og viden om stiger:


Alulock ApS

Jættevej 20
4100 Ringsted
Tlf.: +45 70 40 49 64
E-mail: alulock@alulock.com

www.alulock.com

Kompetencer: Alustiger, Arbejdsbroer, Arbejdsplatforme, Faldsikring, Foldestilladser, Lifte, Personlifte, Rullestilladser, Stiger, Stilladser, Trappestiger, Træstiger, Vægstiger

Læs mere om Alulock ApS


INDALO TOOLS V/PETER BJERREGAARD

Inavej 46
3500 Værløse
Tlf.: +45 3045 9209
E-mail: indalo-tools@indalo-tools.dk

www.indalo-tools.dk

Kompetencer: Garderobeskab, Stiger, Værkstedsinventar, Værkstedsindretning, Værktøjsvogne

Læs mere om INDALO TOOLS V/PETER BJERREGAARD


Layher ApS

Stensmosevej 24 A, 1
2620 Albertslund
Tlf.: 69 15 74 00
E-mail: info@layher.dk

www.layher.dk

Kompetencer: Stilladser, Design af fremtidens stilladser, Rådgivning, Salg af Facadestilladser, Allround Søjlestilladser, Overdækninger med 40 spænd, Hængestilladser, Interim Trapper, Adgangsveje og Broer, Søjlestilladser, Stiger, Tribuner

Læs mere om Layher ApS


Nordjysk Lift A/S

Frederikshavnsvej 315
9800 Hjørring
Tlf.: +45 99 245 245
E-mail: info@nordjysklift.dk

www.nordjysklift.dk

Afdelinger: Aalborg, Frederikshavn, Grenaa, Hillerød, Hjørring, Hvidovre, Odense, Randers, Thisted, Vejle, Århus

Kompetencer: Lifte, trucks, sortering og knusere, løfteartikler, stilladser, stiger, faldsikring, trailere, mandskabsvogne, gravemaskiner, læssemaskiner, bulldozer, gravkasser, dumper/motorbør, tromler, entreprenørmateriel, VVS-artikler, EL-artikler, byggepladsudstyr, markering, belægningsværktøj, have-skov-park, byggelifte, minikraner

Læs mere om Nordjysk Lift A/S


SKS Kraner A/S

Grønningen 4
4130 Viby Sjælland
Tlf.: +45 4619 5253
E-mail: info@skskraner.dk

www.skskraner.dk

Kompetencer: Kraner, Havnekraner, Radiostyring, Stiger, Vakuumanlæg

Læs mere om SKS Kraner A/S


Silkeborg Stigefabrik A/S

Adidasvej 2, Knudlund Industricenter
8653 Them
Telf.: 86 84 92 44
E-mail: mail@silkeborgstigefabrik.dk

www.silkeborgstigefabrik.dk

Kompetencer: Stiger, Stilladser, Alustiger, Træstiger, Reolstiger, Faldsikring, Vægstiger, Brandstiger, Gelændersystem, Trapper, Arbejdsbroer

Læs mere om Silkeborg Stigefabrik A/S


Stigeteknik.dk

Silkeborgvej 31A
7442 Engesvang
Telf.: 20 17 01 22
E-mail: mail@stigeteknik.dk

www.stigeteknik.dk

Kompetencer: Stiger, Lejder/vægstier, Brønd og skakt, tagstiger, Trapper og gangbroer, specialkonstruktioner, stilladser, systemgelænder, faldsikring

Læs mere om Stigeteknik.dk


Zarges Danmark

zarges

Roholmsvej 15
2620 Albertslund
Tlf.: 43640200
E-mail: stiger@zarges.dk

www.zarges.com

Kompetencer: Faste stigerFoldestilladserRullestilladserStigerStilladserTrappestiger

Læs mere om Zarges Danmark


Zarges – Ekspert tager temperaturen på arbejdsmiljø og ny stigenorm
Hvordan står det til med sikkerheden på landets byggepladser? Har branchen taget den nye stigenorm til sig? Ekspert og konsulent fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus giver her en status

Sikkerhed i byggebranchen går bestemt i den rigtige retning. Mentaliteten er ved at ændre sig, og det samme gælder kulturen. Men der er stadig visse områder, hvor sikkerheden halter og er for lemfældig. Ét af dem er stigesikkerhed og den nye stigenorm, som trådte i kraft d. 1/1 2018.

Sådan lyder meldingen fra Lars Olsen, konsulent hos Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Bam-Bus. Det er en mobil konsulenttjeneste, som de seneste 10 år har besøgt byggepladser og byggevirksomheder for at formidle god arbejdsmiljøpraksis.

Opfordring: Hele kæden skal tage ansvar
Ifølge Lars Olsen er arbejdsmiljøet blevet mere sikkert i løbet af de seneste år.

- Det gælder bl.a. den generelle opmærksomhed på at passe på kroppen. Men jeg oplever stadig, at virksomheder og håndværkere springer over, hvor gærdet er lavest og dermed negligerer sikkerheden. Det handler simpelthen om tid og penge.

- Et godt eksempel er stigearbejde. Et felt, som desværre er forbundet med en del arbejdsulykker. Det er der flere forskellige årsager til: Forkert brug af stigerne, valg af stige frem for stillads, stiger der ikke opfylder gældende krav og manglende eftersyn, fortsætter han.

Opfordringen er derfor klar: Hele kæden må tage ansvar. Fabrikanterne skal producere efter gældende standarder og mærke stigerne, byggemarkederne skal give den rette vejledning, mens håndværkerne skal bruge stigerne efter de rette anvisninger.

- Vi forsøger at sætte skub i den proces ved at samarbejde med leverandører og producenter. Formålet er at prøve at linke byggepladserne sammen med leverandørerne til gavn for arbejdsmiljøet. Et godt eksempel er vores samarbejde med stigeproducenten ZARGES.

Forholder branchen sig til ny stigenorm?
Ved årsskiftet trådte en revideret udgave af stigenormen EN 131 i kraft. Det betyder, at stiger fabrikeret efter 1. januar 2018 skal opfylde flere og strengere krav.

- Stiger, der anvendes erhvervsmæssigt, skal være indrettet jf. relevante DS/EN-standarder på et tilsvarende niveau eller bedre. Som vejledning til arbejdsgivere i bygge- og anlægsbranchen anbefaler vi, at der ved indkøb af nye stiger fra 2018 købes stiger mærket DS/EN 131 til professionel brug, kommenterer Kell Guldager Petersen, chefkonsulent for bygge og anlæg hos Arbejdstilsynet.

Det er dog Lars Olsens opfattelse, at der på byggepladserne indimellem bruges stiger til privat brug. Det er imod anbefalingerne, da stigerne skal være testet korrekt til professionelt brug:

- Jeg hører desværre, at nogle virksomheder køber og bruger stiger beregnet til privat brug. Det er en fejl og klar sikkerhedsbrist. Men hvor fejlen opstår er svært at sige. Igen handler det om ansvar og gennemsigtig i hele kæden. Stigerne skal være mærkede korrekt, så de kan bruges korrekt.

For at imødekomme de nye regler valgte stigeproducenten ZARGES at lancere en række nye produkter allerede et halvt år inden, reglerne trådte i kraft.

- Vi var blandt de første på det europæiske marked til at udbyde en række stiger, som overholder de nye krav. Sikkerhed er altafgørende og ikke et område, hvor man må gå på kompromis. Derfor har vi også mærket stigerne med tydelige, gennemskuelige mærkater, lyder den afsluttende bemærkning fra ZARGES’ adm. direktør Jan Fahlgren.

Yderligere info om den reviderede stigenorm EN 131

  • Ændringerne betyder, at enkelt-, skyde- og hejsestiger længere end 3 meter skal være monteret med stabilisator, stigeskoene skal være ekstra skridsikre, mens normen EN-131 bliver delt op i kategorierne professionelle og ikke professionelle (private)
  • Stiger, der fabrikeres jf. DS/EN 131, skal altid skal fabrikeres efter den/de gældende relevante DS/EN-standarder
  • Løse stiger, der ikke er hængslede stiger, teleskopstiger eller platformsstiger, skal fabrikeres og mærkes mv. i overensstemmelse med DS/EN 131-1:2015, DS/EN 131-2:2010+A2.2017 samt DS/EN 131-3:2018
  • Arbejdstilsynet accepterer, at stiger fabrikeret i overensstemmelse med EN/DS 131-2+A1:2012 frem til at denne standard blev afløst af den nye standard, stadig må sælges til erhvervsmæssigt brug i Danmark, til lageret er tømt. Det gælder både for fabrikanter og distributører. Arbejdsgiverne må købe og anvende sådanne stiger, ind til de er slidt op og bliver farlige at anvende

ZARGES har udarbejdet denne brugsanvisning vedr. den nye stigenorm


Zarges – Stigearbejde skal være mere seniorvenligt
Fysisk arbejde i byggebranchen er som udgangspunkt ikke særlig seniorvenligt. Det vil et nyt arbejdsmiljøsamarbejde mellem entreprenøren Jakon og stigeproducenten Zarges ændre på

Flere undersøgelser peger på, at de mest alvorlige ulykker på byggepladsen rammer de ældste håndværkere. Det gælder bl.a. faldulykker. Samtidig er det også den aldersgruppe, der har det længste sygefravær efter ulykkerne.

Entreprenørvirksomheden Jakon har godt og vel 200 tømrere ansat, og aldersancienniteten er forholdsvis høj. Knap 30 % af de ansatte er over 50 år, mens den ældste tømrer har rundet 67 år. Det tager et nyt arbejdsmiljøprojekt med stigeproducenten ZARGES højde for.

- Stigearbejde kan være meget belastende, hvis forholdene ikke er i orden – særligt hvis man er lidt oppe i årene. Det har vi taget højde for i en række af vores produkter, heriblandt vores arbejdsplatforme i forskellige størrelser og typer, som vi har leveret til Jakon, fortæller Jan Fahlgren, direktør i ZARGES.

- Platformene er et kæmpe hit især blandt mine lidt ældre kollegaer. De fremhæver det nemme ved at komme op og ned via den indbyggede trappe på de større platforme. På den måde undgår de at skulle op på en skammel og hvile på knæene. Det slider ikke i lige så høj grad og forværrer ikke eksisterende skader, siger Brian Larsen, som er arbejdsmiljørepræsentant i Jakon.


Zarges – Entreprenør og producent sætter hårdt ind over for arbejdsulykker
Et sikkert arbejdsmiljø er blandt kerneværdierne hos både Jakon og ZARGES. Derfor har de to virksomheder indgået et tæt samarbejde, så de sammen kan bringe arbejdsulykker til et minimum

Faldulykker, øjenskader, for tunge løft og stød. De potentielle farer er mange, når håndværkerne dag efter dag møder ind på byggepladsen for at udføre dagens stykke arbejde.

Ifølge Arbejdstilsynet kommer ca. 1.100 ansatte hvert år ud for alvorlige ulykker på byggepladsen. Men heldigvis bliver der flere steder taget hånd om problemet, så risiciene nedbringes til et absolut minimum. Det er omdrejningspunktet for et nyt arbejdsmiljøsamarbejde mellem et af landets førende håndværkerfirmaer, Jakon, og stigeproducenten ZARGES.

- Vi har indgået et tæt samarbejde omkring arbejdsmiljø med Jakon, hvor vi leverer rådgivning inden for stiger. Med vores viden på området og gennemtænkte produkter er vi med til at opnå et mere sikkert arbejdsmiljø. Det er en stor fordel for Jakons mange håndværkere, som ofte skal op i højderne og udføre et stykke arbejde, siger ZARGES’ direktør Jan Fahlgren.

Stor begejstring på byggepladserne
ZARGES har i forbindelse med et pilotprojekt leveret en række forskellige stiger og arbejdsplatforme til Jakon. Heriblandt produkter med trapper, gelændere, aflæggerbakker og hjul. De mange gennemtænkte features sikrer bl.a. et højt niveau af funktionalitet, fleksibilitet og en stor tryghed blandt håndværkerne.

- Vi har anvendt produkterne siden efteråret, og tilbagemeldingerne fra vores ansatte er virkelig positive. De er ellevilde med dem og den sikkerhed, de indebærer. De føler sig mere trygge, når de f.eks. står på en ordentlig platform, som ikke vipper, og når de er omgivet af gelænder, fortæller Catharina Hasselby, arbejdsmiljøleder hos Jakon.

- Jeg lyver ikke, når jeg siger, at der er stjerner i øjnene hos mine kollegaer. De kan på sikker vis arbejde med begge hænder frie, hvilket optimerer arbejdet. Bygherrerne har ligeledes bemærket de nye sikre platforme, og vi fornemmer virkelig en ”wow-effekt” fra dem også, stemmer Jakons arbejdsmiljørepræsentant Brian Larsen i.

Produkterne har base på Jakons hovedkontor i Ballerup, hvorfra de sendes ud til byggepladserne. Lige nu er de at finde på tre forskellige pladser, hvor de flittigt bruges af håndværkerne.

Vi skal de alvorlige faldulykker til livs
Det tætte samarbejde om sikkerhed i højden er med til at sætte endnu større fokus på sikkert arbejdsmiljø og faldulykker.

- Vi er meget fokuserede på at skabe et godt og sikkert arbejdsmiljø uden faldulykker blandt vores ansatte. Her har samarbejdet med ZARGES været helt ideelt. Sammen har vi kunnet finde de allerbedste og mest sikre løsninger for håndværkernes arbejde i højderne, siger Catharina Hasselby og fortsætter:

- Alvorlige faldulykker er heldigvis ikke den type ulykke, vi typisk ser i Jakon, og den positive tendens skal fortsætte. På brancheniveau er det vigtigt, at antallet af faldulykker minimeres og ideelt set bringes helt til livs.

Fald ved arbejde i højden er den hyppigste årsag til alvorlige arbejdsulykker på byggepladserne. Det er en tendens, som også ZARGES vil bekæmpe.

- Desværre har mange af byggebranchens leverandører ikke fokus på stigesikkerhed, hvilket vi synes er rigtig ærgerligt. Heldigvis er et samarbejde som dette klart med til at rykke på tingene, tilføjer Jan Fahlgren afsluttende.


Lemvigh-Müller – Skrappere stigekrav er godt for arbejdssikkerheden
Skærpede EU-krav til stigers sikkerhed, der træder i kraft ved årsskiftet, får allerede nu håndværkere og andre stigebrugere til at interessere sig mere for sikkerhed
Det er en god udvikling, for arbejde på stiger er årsag til mange ulykker, konstaterer produktchef hos Lemvigh-Müller. Selv om nye regler, der skal gøre arbejde på stiger mere sikkert, kun gælder for stiger solgt efter årsskiftet til 2018, kan de allerede nu betyde et tiltrængt løft i sikkerheden ved en af de arbejdssituationer, der er årsag til allerflest uheld og ulykker. Det vurderer Louise Petersen, produktchef for værktøj og tekniske artikler hos Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller. ”Allerede nu bliver vi spurgt, om de stiger, vi sælger i dag, lever op til de krav, der gælder fra årsskiftet, så brugerne er blevet mere opmærksomme på stigesikkerhed. Det er en god udvikling, for arbejde på stiger kræver stor opmærksomhed på sikkerheden, hvis det skal foregå forsvarligt,” siger hun. Mange uheld med stiger Det er en revideret version af EU-stigestandarden EN 131, der betyder, at flytbare stiger fra årsskiftet skal opfylde nye krav til blandt andet stabilitet og skridsikkerhed. Det skal dæmme op for et stort antal stigeuheld og -ulykker, hvor selv ellers rutinerede brugere som håndværkere og montører kommer til skade, i nogle tilfælde alvorligt. Louise Petersen håber, at den øgede opmærksomhed på sikkerhed ved arbejde på stiger kan betyde, at færre kommer til skade. Hun peger på en systematisk gennemgang af virksomhedens stiger som et godt sted at starte. - En gennemgang af virksomhedens stiger giver klarhed over, hvordan tingene står til, så slidt eller defekt materiel kan blive udskiftet eller repareret. Man kan for eksempel gennemføre et stigeeftersyn som en af de første opgaver efter sommerferien eller lige efter årsskiftet. Med en fast procedure for eftersyn har man en god sikkerhed for, at stigemateriellet er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, siger hun. En af de væsentlige ændringer ved EN 131 er, at den skelner mellem stiger til hobbybrug og professionelle stiger, forklarer Kristian Borup, teknisk konsulent hos Zarges Danmark, der markedsfører stiger, stilladser og transportmateriel fra den tyske producent i Danmark, Grønland og Færøerne. ”For eksempel skal alle anlægsstiger, det vil sige skyde-, hejse- og enkeltstiger, der er mere end tre meter lange, have stabilisator på,” siger Kristian Borup. Sælger kun sikre stiger Zarges Danmark har siden juni udelukkende markedsført stiger, der lever op til den krævende EN 131 Professionel-stigestandard. Lemvigh-Müllers stigesortiment er også tilpasset, så Zarges-stiger, der købes i dag, lever op til de kommende krav. Men selv om de skærpede krav altså udelukkende gælder nye stiger, er der ingen grund til at glemme sikkerheden på de stiger, virksomheden allerede har, mener Louise Petersen. ”Hvis man bruger kvalitetsstiger, vil der ofte være mulighed for at købe reservedele, så ellers fuldt brugbare stiger, der blot har mindre mangler, kan komme i topform igen for en meget beskeden investering. Det gælder for eksempel for de udsatte stigesko, som ofte let og billigt kan udskiftes, så skridsikkerheden er intakt. I nogle tilfælde vil en ældre stige også kunne forsynes med en stabilisator, så den i princippet er lige så sikker som en ny,” siger hun.

ZARGES går forrest med ny norm for arbejdssikkerhed
Pr. 1. januar 2018 træder en revideret udgave af stigenormen EN 131 i kraft

ZARGES er som de første i Europa klar med produkter, der overholder normens reviderede krav. Produkterne lanceres et halvt år inden, reglerne gør sit indtog.

På byggepladser er fald ved arbejde i højden den hyppigste årsag til alvorlige arbejdsulykker. Det er en tendens, som stillads- og stigeproducenten ZARGES vil være med til at minimere. Derfor er ZARGES med helt fremme, når der opstår nye regler på området, hvilket sker den 1. januar 2018, hvor en revideret udgave af stigenormen EN 131 træder i kraft.
- Vi er de første på det europæiske marked til at lancere en række produkter, der overholder de reviderede regler. For os er sikkerhed på arbejdspladsen alfa omega, og derfor har vi valgt at lancere produkterne allerede fra 1. juni i år – altså et halvt år i forvejen, siger ZARGES’ direktør Jan Fahlgren.

De nye regler betyder, at stiger skal opfylde flere og strengere krav. Enkelt-, skyde- og hejsestiger længere end 3 meter skal være monteret med stabilisator, stigeskoene skal være ekstra skridsikre, mens normen EN-131 bliver delt op i kategorierne professionelle og ikke professionelle (private).
- Det er ændringer, der virkelig batter. Ud over at ændre på det visuelle udtryk skydes sikkerheden endnu mere i vejret. Og det er vi jo ekstremt glade for, lyder det fra Jan Fahlgren.

Grundige forberedelser
Hvert år anmeldes mere end 40.000 arbejdsulykker til Arbejdstilsynet, og håbet er, at de nye regler kan få det tal til at falde.

ZARGES vil være med til at fremme udviklingen i en positiv retning. Derfor har forberedelserne inden regelændringerne været grundige og stået på i en længere periode.
- Vi har i løbet af 2016 udviklet vores produkter, så de svarer til de nye standarder. Derudover har vi sikret god kommunikation til vores største samarbejdspartnere, så de også er opmærksomme på regelændringerne. Vi er mere end klar til, at reglerne træder i kraft ved årsskiftet, slutter Jan Fahlgren af.


Zarges – Sikkerhed i fokus på Facebook
Stige- og stilladsproducenten Zarges vil arbejdsulykkerne til livs. Derfor har Zarges skabt en ny Facebook-side, hvor producenten deler nyttig viden med håndværkere om sikkert arbejdsmiljø

Næsten 300 har allerede vendt tomlen opad for Zarges’ nye Facebook-side ved navn ’Sikkert arbejdsmiljø’. Som navnet antyder, sætter stige- og stilladsproducenten fokus på det sikre arbejdsmiljø hos landets håndværkere, der til dagligt færdes i en branchen, som ifølge en rapport fra Arbejdsmiljørådet ligger nummer et over brancher med flest arbejdsulykker.

- Håndværkere i dag interesserer sig for sikkerhed og godt arbejdsmiljø. Men de mangler en lettilgængelig platform, hvor de kan finde den nødvendige viden og dele gode råd med hinanden. Derfor oprettede vi for nyligt Facebook-siden ’Sikkert arbejdsmiljø’, fortæller Zarges’ direktør Jan Fahlgren.

Tilgængelighed er afgørende
Hvert år anmeldes over 40.000 arbejdsulykker til Arbejdstilsynet. Og skal vi arbejdsulykkerne til livs, skal der mere fokus på sikkerheden på byggepladserne. Sådan lyder det fra Jan Fahlgren:

- De senere år er der kommet mere fokus på sikkerhed, men det går langsomt – alt for langsomt! For at fremme udviklingen i en positiv retning har vi som producenter og grossister et ansvar for at gøre viden og sikre løsninger tilgængelige for håndværkerne, så de ved, hvordan de kan højne sikkerheden på byggepladsen. Han fortsætter:

- Rigtig mange danskere er på Facebook, og det er en oplagt kommunikationskanal, når man ønsker at møde kunderne i øjenhøjde. Det er let at dele indhold med kollegaer, hvilket er en vigtig del af det nye tiltag. Vi håber på en masse feedback fra kunderne, udtaler Jan Fahlgren.

Sikkert arbejdsmiljø er en investering
En arbejdsulykke har ikke kun personlige konsekvenser for den medarbejder, det går ud over. Arbejdsulykker kan også have økonomiske konsekvenser for en virksomhed. En rapport fra BAT Kartellet viser, at en arbejdsulykke i bygge- og anlægsbranchen i gennemsnit koster en virksomhed 35.460 kr.

- En stige bliver ofte set, som en omkostning i budgettet. Men den bør anses som en investering, der kan være med til at forebygge arbejdsulykker og dermed mindske omkostninger som for eksempel medarbejdernes løn under sygefravær, forklarer Jan Fahlgren.
- For 35.460 kr. kan man få mange sikre stiger – også med det grønne ’Godt arbejdsmiljø valg’-mærkat, der gør det let for håndværkere at vælge materiel, der sikrer et sundt og ergonomisk arbejdsmiljø. Det budskab håber vi, at vi kan trænge igennem med på den nye Facebook-side, så vi kan komme de mange arbejdsulykker til livs, slutter Jan Fahlgren.

Zarges inviterer alle til at byde ind med nyttig viden om sikkerhed på byggepladser på Facebook-siden ’Sikkert arbejdsmiljø’, så vi sammen kan tage kampen op mod dårligt arbejdsmiljø.

Besøg Facebook-siden ’Sikkert arbejdsmiljø’ her: https://www.facebook.com/sikkertarbejdsmiljo/


Stigefabrikken.dk ApS satser på specialvarer til industrien
Stigefabrikken.dk ApS, som sælger stiger, stilladser og arbejdsplatforme på nettet, er gået sammen med Zarges Danmark om at tilbyde skræddersyede løsninger inden for stiger og arbejdsplatforme

 

Selvom Stigefabrikken.dk har mere end 2000 varer på hylderne, sker det, at en kunde har svært ved at finde en løsning, som passer til lige netop hans eller hendes udfordring. En stødt stigende efterspørgsel på specialvarer får nu folkene bag stigefabrikken på nettet til at indgå et nyt samarbejde med Zarges Danmark.

Med det nye samarbejde får Stigefabrikken.dk's kunder nu mulighed for at designe deres egen stige- eller platformsløsning i produktkonfiguratoren Creaxess, som er udviklet af Zarges. Creaxess er et online værktøj, som giver brugeren mulighed for at konfigurere en stige- eller platformsløsning 100% ud fra hans eller hendes ønsker og behov. Altsammen, fra kundens egen computer eller iPad.

"Det er ikke længere vores (red. forhandlerens) mavefornemmelse, som dikterer produkterne, en kunde kan vælge imellem. Nu kan du få lige netop den stige eller platform, du har behov for. Du kan endda designe den selv," fortæller Peter Christensen, som er medejer af Stigefabrikken.dk ApS.

Bedre sikkerhed og færre sygedage

Står man hver dag ved et transportbånd og håndterer emner a' 5-10 kilo, er det både mere sikkert og sundt for kroppen at arbejde i den helt rigtige højde. Især større produktionsvirksomheder i industrien synes at være interesserede i den nye løsning, fortæller Peter Christensen.

"For de fleste, spiller det ikke den store rolle, om en platform er 95 eller 100 cm høj - men arbejder man fra platformen i flere timer om dagen, er det hårdt for kroppen at skulle kompensere for de 5 centimeter, som ståhøjden er for høj eller for lav,"

Selvom prisen for en specialvare gerne er en anelse højere end tilsvarende standardvarer, er der ofte penge at spare i form af færre sygedage blandt medarbejdere i produktionen, og det kan kunderne godt lide, fortæller Peter Christensen.

Den komplette købsoplevelse

Gennem samarbejdet med Zarges Danmark, håber Peter Christensen og holdet bag Stigefabrikken.dk at kunne skabe en mere komplet købsoplevelse for virksomhedens kunder: Lige fra kundebesøget til oplevelsen med konfiguratoren, bestilling via nettet eller over telefonen - og, slutteligt, med oplevelsen af at kunne arbejde sikkert og behageligt fra en stige eller platform, som passer 100% til kundens eget behov.

Mange internetbutikker satser stort på automatisering og skalerbarhed. Jo flere processer, som kan sættes i system, og e-mails, som kan skrives på forhånd, desto bedre forretning. Hos Stigefabrikken.dk forholder det sig dog anderledes; her har den personlige kontakt til kunderne fra start været nøglen til virksomhedens succes.

"Som internetbutik er det somme tider svært at skille sig ud fra mængden. De primære parametre, man kan skrue på, er pris, sortiment og service - og hér har vi fra start valgt at fokusere på sortiment og service. Når det drejer sig om arbejdssikkerhed, oplever vi at kunderne finder tryghed i at kunne ringe og spørge os til råds."

Design din egen stige og spring ventetiden over
Med stilladsproducenten Zarges’ nye online bestillingssystem bliver det nu lettere for entreprenøren at bestille en fast stige. I stedet for at skulle vente på svar fra producenten kan han gå direkte til Zarges’ hjemmeside og selv designe stigen efter eget ønske

Det nye online konfigurationssystem tegner en 3D-model, sikrer at stigen er fuldt lovlig og oplyser prisen til brugeren, der kun behøver at kende højden på bygningen.
At få leveret en fast stige til bygninger kan være en langsommelig proces. Har entreprenøren ikke den nødvendige ekspertise, er han således nødt til at tage fat i en forhandler, som først skal kontakte producenten, videregive målene og dernæst komme med et tilbud.
Med stilladsproducenten Zarges' nye online konfigurationssystem er bestillingsprocessen nu blevet gjort langt simplere. Her kan entreprenøren selv udregne mål, foretage alle justeringer og designe stigen præcist efter eget ønske og få prisen med det samme. Det eneste, han skal kende, er højden på bygningen - så ordner systemet resten.
Tilbud og konstruktionsnummer på få minutter
Zarges' ekspertise som førende producent og forhandler af stiger er blevet inkorporeret i det nye konfigurationssystem. Systemet består af ni enkle trin, hvor entreprenøren selv beslutter, hvordan stigen skal se ud, hvilket materiale den skal laves i, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger den skal have. Derefter udarbejder systemet en 3D-model, så han kan se, hvordan stigen vil se ud. Systemet sørger endda for at udregne, om konstruktionen er lovlig i henhold til gældende lovgivning.
Når først brugeren har lagt sig fast på stigetypen, udregner systemet hurtigt de dele, der skal bruges, samt en pris. Derefter genererer systemet et unikt konstruktionsnummer, som brugeren anvender, når han kontakter sin forhandler.
Ekspertviden samlet i ét program
- Systemet er designet, så du hurtigt selv kan indstille og justere din stige, så den passer til det formål, du ønsker, uden at du behøver at være ekspert. Førhen skulle du kontakte forhandleren, og du fik måske først tilbuddet ugen efter, når forhandleren havde snakket med producenten, forklarer Jan Fahlgren, der er direktør i Zarges Danmark.
- Nu kan du stå på byggepladsen med din iPad eller tablet og indtaste informationerne, og med det unikke konstruktionsnummer kan du sende nummeret videre til forhandleren, som nemt og hurtigt kan foretage bestillingen. Og så kan du konfigurere ligeså mange forskellige varianter, som du har behov for. Helt simpelt, så tager vi en proces, der kan tage dage eller uger, og forkorter den til få minutter, pointerer han til slut.
Zarges' nye konfigurationssystem kan findes på adressen http://accessladder.zarges.com/?r=950295