Rottesikring

Rottesikring

Rottesikring med rottespærrer eller anden sikring er med til at sikre afløbssystemer, ledninger, brønde og lign. mod rotteangreb som ellers ville kunne udrette stor skade. Med den korrekt opsatte rottesikring vil både bygning, afløb, rør mm. være sikret

Leverandører af Rottesikring:

ACO NORDIC A/S

aco

Thorsvej 9
4100 Ringsted
Telf.: 57 66 65 00
E-mail: info.aco-nordic@aco.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Edialux/Pelsis

Glentevej 11
6705 Esbjerg Ø
Tlf.: 75 14 48 00
E-mail: tanaco@pelsis.com

www.edialux.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Møllebæk Autoriseret Kloakmester

møllebæk

Rødkælkevej 218
2600 Glostrup
Telf.: 40 55 91 94
E-mail: skipper@kloaker.dk

www.møllebæk.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordisk Radon Måling/TESTdinBOLIG.dk

Hadsten Alle 47
2770 Kastrup
Tlf.: 29 71 84 23
E-mail: info@RadonFri.dk

www.testdinbolig.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Peter Meyer A/S


Foldagervej 7
4623 Lille Skensved
Tlf.: 56 56 20 38
E-mail: post@meyer-as.dk

www.meyer-as.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Rottefængeren ApS

Flinterupvej 15
4480 St. Fuglede
Kim: 40 411 412
kim@rottefaengeren.dk
Dennis: 30 68 44 47
Dennis@rottefaengeren.dk

www.rottefaengeren.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Roxtec Denmark ApS

Huginsvej 3
3400 Hillerød
Tlf.: +45 4918 47 47
E-mail: administration@dk.roxtec.com

www.roxtec.com/dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Rottesikring beskrives bl.a. i DS 432/1/ stiller krav om, at afløbssystemer skal udføres således, at rotter hindres i at trænge ud af disse, og at rotter dårligst mulige livsvilkår i disse. Derudover stilles der krav om, at i særligt rotteplagede områder skal indtrængen i og under bygninger forhindres. Dette ved hjælp af specielle sikringer.

Sygdomsfremkaldende skadedyr

Rotter er sygdomsfremkaldende skadedyr og skal derfor bekæmpes. Rotter spreder resistente sygdomsfremkaldende bakterier til mennesker og dyr. Hidtil holdes rotterne kun nede i kortere perioder med giftudlægning. Men en permanent reduktion i rottebestanden kan ikke lade sig gøre med de hidtidige virkemidler. Med klimaændringerne og de milde vintre får rottehunnerne et kuld mere per år, hvilket således vil medføre en 4-6 gange større bestand af rotter end før. 2 rotter kan formere sig til 862 individer per år under ideelle forhold. Anvendelse af rottespærrer kan forhindre den fri bevægelse rundt i kloakkerne og skabe rottefri områder i byerne. Anvendelse af rottespærrer er således et paradigmeskift i bekæmpelse af rotter.


Skipper Møllebæk – Rottesikring




Har du problemer med rotter? Så skal du anmelde det til kommunen, og kontakte os. Så tager vi dialogen med kommunen og evt. rottefængeren. Vi vil udbedre de skader, rotterne måtte have forvoldt, og vurdere om der skal forebyggelse til, og i givet fald hvilke så din ejendom på bedste vis bliver sikret. Dette vil du naturligvis få et skriftligt tilbud på, så du ved hvad opgaven vil koste.​

Certificeret
Vi er certificeret af byggeriets kvalitetskontrol, til at monter rottespærre i alle typer afløb.

Hvilken type skal vi have?
Primært bruger vi to typer. Den passive og den aktive. Den passive er i syrefast rustfrit stål, og fastmonteres med en stang, så det er muligt at tage rottespæren ud, hvis der skulle opstå problemer, med forstoppelse af afløbet. Den aktive afliver rotter der forsøger at passerer den, og de vil efter effektiv aflivning blive skyllet ud med kloakvandet.

Hvordan fungere den passive?
Der kan altid opstå problemer, med den type rottespærrer der sidder i røret, og umuliggør det for rotterne, at komme op igennem røret, og ind under huset/ejendommen, da 2 klapper som hænger ned i kloakrøret kan slamme til. Dette løses med den fast monterede "arm", som sidder på rottespærren, som bevirker at den kan optages uden at skulle tilkalde en slamsuger, hvis rottespærren har lukket udløbet.

Prisen
Prisen for at få monteret en rottespærre af denne type er ca. 3.500,-kr. Inkl. moms. Alt efter om der er plads, og hvor dybt rottespærren skal monteres, samt størrelsen på røret.

Hvordan fungere den aktive?
Ratél rottespærre fungerer på den måde, at den monteres i brønden, og afliver alle rotter, der forsøger at passerer den. Det betyder at rotterne, ikke alene forhindres i at komme videre ind i kloakken, men af de samtidigt aflives, og ikke kan lave skade på afløbssystemet.

Denne type bruges også i forbindelse, med at rydde et helt område for rotteplage, hvor man monterer dem i flere brønde, efterfølgende udskiftes de med den passive rottespærre. Efterhånden som rotterne udryddes, for til sidst at opnå et helt rottefrit afløbssystem.

Prisen

Disse rottespærrer kan enten lejes i en periode. Prisen for en Ratél leveret og monteret er ca. 2.900,-kr. Der vil efterfølgende komme en serviceaftale til ca. 1250,-kr pr. måned.


Problemer med rotter? så kontakt Rottefængeren




Hvis du har problemer med rotter derhjemme eller på arbejdspladsen, så står vi, som rottefænger, klar til at hjælpe dig. Vi kører primært i Slagelse, Kalundborg, men vi kommer også gerne rundt i resten af Danmark, hvor der er brug for vores ekspertise.

Hvorfor er rottebekæmpelse nødvendig?

Der er to væsentlige årsager til, hvorfor det er en rigtig god ide at få gjort bugt med rotterne. For det første er dyret en alvorlig smittespreder af mere end 55 sygdomme, hvor den værste er ”Leptospirose” (Weils Syge). Også Salmonella og Roskildesyge bæres af rotterne, og det er umuligt at sige, hvor mange årlige tilfælde af sygdommene, som skyldes rotter.

Smitten sker via det urinspor, som rotten altid usynligt afsætter, og via dens afføring og bid. Et rottebid er dybt, meget alvorligt og kræver lægebehandling og vaccination med antibiotika og mod stivkrampe. Den anden væsentlige årsag er den skade som rotter er i stand til at foretage.

De destruerer kloak- og afløbssystemer, underminerer store områder under asfalt, fliser og bygninger, gennemgnaver installationer – herunder stærkstrømskabler, antenne- og IT-kabler. Ligeledes graver rotter lange gange og anlægger sine reder i isoleringen under gulve, i murer og på lofter.

Kontakt os her


West Coast Tråd og Plader – ROTTESIKRING AF NEDLØBSRØR




Der findes et hav af løsninger til at sikre dit nedløbsrør, det vigtigste at holde sig for øje udover rotter er de andre ting der kommer gennem nedløbsrøret.

Rotter der benytter nedløbsrør som adgang fra kloakken til taget er et velkendt problem. Med rotters klatreegenskaber finder de let vej fra den kolde kloak til et varmere loft eller udhæng. I jagten på mad og varme, er vejen gennem nedløbsrøret blevet mere populær blandt rotter og mus. Udviklingen i deres præferencer skyldes formodentlig et stigende fokus på beskyttelse af huses fundamenter og ventilationsadgange, der fjerner skadedyrenes typiske indgange.

Det er de færreste der ønsker en rotte i deres hjem, især en der ikke er i bur. Med tanke på de mange følgeskader en rotte kan forsage på din bolig, og sygdomme de bringer med fra kloakken, er det meget forståeligt. Så hvad gør vi for at stoppe rotter i at benytte nedløbsrøret? Lad os se på mulighederne.

Vigtigt at huske for den rigtige rottesikring af nedløbsrør

Der findes et hav af løsninger til at sikre dit nedløbsrør, det vigtigste at holde sig for øje udover rotter er de andre ting der kommer gennem nedløbsrøret. Mens du sikre røret for rotters adgang, skal du huske vand fortsat skal passere, men blade og kviste kan også give udfordringer med tilstopning. Så uanset hvilken løsning du vælger, skal åbningen være lille nok til rotter og mus ikke kan komme igennem, men stor nok til skidt og blade kan passere eller holdes helt ude, og desuden stærk nok til at klare presset for vandet.

Det er mange ting at huske for en så triviel udfordring, men når først det er løst rigtig behøver du ikke bekymre dig om det igen.

Rottestopper

Internettet har ingen mangel på forskellige løsninger til rottestoppere, udfordringen med de fleste rottestoppere er, at de ikke er designet til de mange andre ting end vand der kan komme igennem et nedløbsrør, hvilket kan medføre tilstopning. Vær derfor meget opmærksom på, når du leder efter en rottestopper til dit nedløbsrør, at det produkt du har fundet ikke er til en faldstamme.

En af de bedste løsninger på markedet er opfundet af P.Svart, der laver en rottestopper der kan monteres på siden af røret med gafler ind i røret der holder rotterne ude. Derudover tillader åbningen blade og andet skidt at passere. Montagen kræver dog lidt håndværksmæssig snilde, og giver et hul i røret hvis man af en eller anden årsag ønsker at fjerne rottestopperen igen. Men på trods af dette er det en af de bedste løsninger på markedet.

Løvfang og bladfilter

En anden løsning der er særlig brugt til at holde blade og skidt ude af afløbet, er et løvfang eller bladfilter. Det er en løsning typisk i plast eller rustfri stål der monteres ved indgangen til nedløbsrøret, så der skabes en forhøjning. Filteret vil derfor holde skidt i tagrenden, mens vand kan løbe henover og ned i afløbet. Udfordringen med denne type filter kan være der sker en opbygning af blade omkring filteret, der skal fjernes med håndkraft, og på den måde kræver den en smule vedligehold. Desuden er filtrene mere udsatte for vejr og vind, da de ofte er placeret over åbningen til nedløbsrøret, og genstande kan gå imod så de kræver udskiftning.

Ventilnet

Den sidste, og ofte benyttede løsning, læner sig op ad en kombination af rottestopper og løvfang. Det er et ventilnet, som også er blandt de mest benyttede løsninger til at sikre mod rotter i ventilationsskater og afløb. Det er et simpelt produkt, der består af et net ofte svejst på en ramme. Netop på grund af det simple design, bliver de fleste ventilnet produceret til den specifikke opgave, og passer derfor til alle typer og størrelser af nedløbsrør. På trods af ventilnet skal produceres til opgaven, er ramme og net typisk lagerført og skal blot samles.

Ventilnet udmærker sig ved sin alsidighed. Det er forholdsvis let at tilpasse ventilnet til forskellige montage metoder, enten med ben så det kan trykkes på plads i nedløbsrøret, eller med lasker så det kan skrues fast. Desuden kan det placeres både inde i rør, eller i åbningen. Det gør det muligt at forhindre rotter i at komme ind, men vand og skidt kan passere. I de fleste tilfælde vil hullerne være for små, til at større blade og kviste kan komme igennem, hvilket kan lede til tilstopning, som kræver man manuelt fjerner skidtet foran filteret.

Sådan kommer du i gang

Når du har valgt den løsning der er rigtig for dit projekt, skal du blot have målt dit nedløbsrør for at sikre du får det rigtige produkt. Ved rottestoppere er det nok at måle ydersiden af røret med en skydelære. Det kan også være tilstrækkeligt ved et ventilnet, hvis det skal sidde på ydersiden af røret. Hvis du har valgt et løvfang eller ventilnet til indersiden af røret, er det bedst at måle den indvendige åbning på øret, så du sikker på løvfanget eller ventilnettet passer. Målingen af den indvendige åbning kan enten gøres med en skydelære eller tommestok/målebånd.


Nyheder og Indlæg om Rottesikring


Seneste om Rottesikring



Cookie-indstillinger