Indregulering

Indregulering omhandler emner som indreguleringsmetoder, forindstillingsmetoder, pro-portionalitetsmetoden, justering af af hovedvolumenstrømmen og indreguleringsrapport. Yderligere finder du emner som indregulering af en afgrening, indregulering af en fordelings-kanal, indregulering af en samlekanal, indregulering af et komplet lavtryksanlæg med mere.

 

Leverandører af og viden om indregulering:


BROEN A/S

Skovvej 30
5610 Assens
Tlf.: +45 64 71 20 95
E-mail: broen@broen.com

www.broen.dk

Kompetencer: Afspærringsventiler, Cirkulationsventiler, Energimålere, Fittings, Fjernvarmeventiler, Indregulering, Kuglehaner, Kugleventiler, Vandmålere

Læs mere om BROEN A/S


Flamco Danmark

Tonsbakken 16-18
2740 Skovlunde
Tlf.: +45 44 94 02 07
E-mail: info@flamco.dk

www.flamcogroup.com

Kompetencer: Ekspansionsbeholdere, Ventiler, Fittings, Varme og køle teknologi, Indregulering, Snavsudskiller, Varmtvandsbeholder, Vandmålere, Varmemålere, Blandeventiler, Kuglehane, Kugleventiler, Sikkerhedsventiler, Strengreguleringsventiler, Trykregulatorer

Læs mere om Flamco


Midt Ventilation ApS

Rømersvej 19B
7430 Ikast
Tlf.: 60 760 960
E-mail: post@midtvent.dk

web

Kompetencer: Boligventilation, indregulering, komfortventilation, skoleventilation, ventilationsservice, ventilationsfiltre

Læs mere om Midt Ventilation ApS


ProVentilation A/S

H.J. Holst Vej 20-22
2610 Rødovre
Tlf.: 36 36 09 09
E-mail: info@proventilation.dk

www.proventilation.dk

Kompetencer: Komfortventilation, ventilation, ventilationsmontage, indregulering, service af ventilationsanlæg, ventilationsanlæg, indeklima, styring og regulering, køleanlæg, automatik, skoleklima, luftrenser, energioptimering

Læs mere om ProVentilation A/S


Rohr ApS

Jernet 27
6000 Kolding
Tlf.: 75 59 43 22 *Tryk 2*
E-mail: kontakt@rohr.dk

web

Kompetencer: Boligventilation, indeklima, ventilationsanlæg, rensning og indregulering, renovering, service, emhætter, boksventilatorer, genvindingsanlæg, komfortventilation, procesventilation

Læs mere om Rohr ApS


Mere viden om indregulering:

Man kan opnå et rigtig godt indeklima, hvis ventilationsanlægget indreguleres, så de rigtige luftmængder passerer alle komponenterne i kanalsystemet. Det medfører også et lavere energiforbrug. Indreguleringen af luftmængderne for et ventilationsanlæg har væsentlig større betydning end indreguleringen af vandmængderne i for eksempel et varmeanlæg.


BROEN – Systemleverance til nyt uddannelsescenter
I Horsens har de fået et nyt VIA University College Campus på 35000 m2, der skal danne rammen om studielivet for de 2900 studerende på 21 uddannelser.

Energioptimering med indregulering

BROEN har leveret en samlet pakke af ventiler, rør og fittings til det moderne byggeri og vi har bistået rådgiver og installatør med bl.a. bestykning og indregulering, så vi er sikre på at anlægget kører optimalt fra dag 1 og ikke bruger mere energi end nødvendigt.

Tidligt ind i projektet

”VIA Campus Horsens er et skoleeksempel på hvordan vi gerne vil lave et værdiskabende samarbejde med byggeriets øvrige parter. Kommunikation, respekt for hinandens styrker og tidlig inddragelse i processen har været afgørende for at vi er lykkedes så godt med projektet.

Wicotec Kirkebjerg beslutter tidligt at de vil samarbejde med os, hvilket gør at vi kan have den gode dialog med Rambøll om hvordan vi bedst får anlægget bestykket, så det hele kommer til at fungere rent regulerings- og indreguleringsmæssigt.

Alt i alt, har hele processen fra mit perspektiv været så god som det lader sig gøre på en kompleks byggesag som VIA Campus Horsens”

Jakob Holm
Projektchef
BROEN A/S

”Jeg kender kun BROEN for kvalitetsprodukter og oplever ikke flere produktfejl end man kan forvente på store projekter (mange leverancer). På denne byggesag blev produktfejl opdaget før testdag under første indregulering, således at disse ventiler kunne udskiftes.

Jeg ser stor værdi i at BROEN er inde i projektet imens der bygges, således at ventilvalg m.m. sker korrekt og efter hensigten i projektmaterialet. Vil gerne fremhæve at møde mellem rådgiver/leverandør på vegne af entreprenør for bestykning af projektet, er en kæmpe fordel for den videre proces.

Herudover betyder det tekniske ”know how” om jeres egne produkter meget, specielt under test/commissioning, hvor det er en kæmpe fordel at indregulering sker af jer selv”

Anders Vestergaard Pedersen
Consultant HVAC
Rambøll

”Vi valgte et samarbejde med BROEN, da vi ønskede en systemleverance i god kvalitet, leveringssikkerhed og konkurrencedygtige priser. Der har været ganske få fejl på produkterne og på VIA Campus i Horsens er der mange tusinde enkeltdele.

Arbejdet med samling og tilpasning af rør og ventiler m.v. har fungeret godt, og generelt vurderes produkterne fra BROEN at være i god kvalitet.

Samarbejdet med BROEN og support fra BROEN på VIA Campus byggeriet har været særdeles glimrende. Ikke mindst i forbindelse med indregulering, afprøvning og idriftsætning, som udgør en stor delopgave på et stort byggeri som VIA Campus Horsens.

Stor kompetence, fleksibilitet og god teknisk sparring af gode og ordentlige mennesker er gennemgående nøgleord og tema her.

Samlet set har det altså været en god oplevelse at samarbejde med BROEN på projektet, og det er altid en fornøjelse at kunne aflevere et velfungerende varmeanlæg til kunderne”

Lars Frandsen
Konsulent, Vest
Wicotec Kirkebjerg A/S

4 things to know – 1 place to go

Vi har gjort det komplekse enkelt - og vores rådgivning tager udgangspunkt i helheden og kundens behov, krav og økonomi. Med vores viden og brede produktportefølje kan vi tilbyde en samlet løsning, der både tilfører værdi til processen og optimerer/nedbringer spildtid i projekterings- og udførelsesfasen.

Det optimale samarbejde er typisk et resultat af en tæt dialog, fælles målsætninger og afstemte succeskriterier.

BROEN – komplet systemleverandør


Connect (samlingsmetoder)
Optimerede samlingsmetoder i forskellige materialer og dimensioner. Vi hjælper dig med valg af netop det system, som bedst matcher de krav der stilles til de forskellige installationstyper. BROEN er leveringsdygtig i en lang række af forskellige samlingsmetoder, der kan opfylde ethvert behov indenfor bl.a. typerne pres, push og gevind.

Distribute (rørsystemer)
Rør- og distributionsløsninger i forskellige materialer og dimensioner. Vi hjælper dig med en korrekt dimensionering samt valg af netop det system, som kan levere den komfort der ønskes. BROEN er leveringsdygtig i en lang række forskellige rørsystemer, så det er muligt at vælge installationstype efter behov og anvendelse. Det er endvidere muligt at kombinere systemerne, hvilket åbner mulighed for unikke løsninger med fokus på funktionalitet og kvalitet.

Regulate (flowregulering)
Effektiv flowregulering af komplette installationer sikrer optimal energiudnyttelse og højt komfortniveau. Vi hjælper dig med en korrekt dimensionering og valg af ventiltype til alle systemer. BROEN er den førende ventilleverandør indenfor en bred vifte er forskellige typer ventiler. Vores know how omkring installationer gør, at vi kan inddrage alle de nødvendige forhold, der sikrer det rette valg af ventil - hver gang.

Control (måling og overvågning)
Systematisk styring og overvågning af HVAC løsninger sikrer det mest energieffektive og driftsikre anlæg. Vi hjælper dig med at vælge den korrekte overvågningsløsning tilpasset de ønskede krav. BROEN leverer i samarbejde med Clorius Controls tilpassede CTS- og BMS-løsninger til bygningsinstallationer og er derfor unik helhedsleverandør indenfor HVAC-løsninger.


Innovativ blandesløjfeløsning fra Grundfos gør op med komplekst anlægsdesign og tidskrævende installation
Traditionelle blandesløjfer består af mange komponenter, der skal fungere optimalt som en samlet løsning. Det er både besværligt og tidskrævende at dimensionere hver komponent korrekt og vælge det anlægsdesign, der passer bedst til applikationen. Den nye Grundfos MIXIT blandesløjfeløsning, der kan anvendes til både varme- og køleapplikationer, består af kun to komponenter: MIXIT-enheden og en MAGNA3 cirkulations-pumpe. Det betyder blandt andet, at installation og idriftsættelse kan klares på den halve tid!

_________________________________________________

”Vores ambition har været at udvikle en løsning, der gør det nemt at designe, installere og idriftsætte blandesløjfer. Det er vi lykkes med ved at reducere antal komponenter fra cirka 10 til 2, integrere alt i én og samme enhed og ved at vi selv står som totalleverandør på den samlede løsning. Det er altså både blevet lettere at designe et blandesløjfeanlæg og samtidig er installations- og idriftsættelsestiden reduceret med op til 50%”, forklarer Martin Baungaard Andersen, salgschef for Building Services VVS hos Grundfos.

MINDRE ENERGIFORBRUG

”Korrekt indregulering  er altafgørende, når vi taler energiforbrug og ønsker at udlede mindre CO2”, supplerer projektsalgsingeniør Per Schou Hansen fra Grundfos, der har fulgt udviklingen af løsningen nøje.

”Zoneinddeling og indregulering af en bygning bliver både meget simpelt og brugervenligt med MIXIT. Med løsningen kan du nemlig nemt regulere niveauet af varme og køl, så fremløbstemperaturen passer perfekt til behovet i den enkelte zone. Eksempelvis kan der være forskellige forbrugsmønstre i en bygning – som et indkøbscenter, hvor der også kan være kontorer og biograf-faciliteter, der stiller forskellige krav til komforten. Eller en bygning, hvor der er mindre behov for opvarmning på den del, der får mest sollys”, forklarer Per Schou Hansen.

MIXIT kompenserer også for udetemperatur, hvilket reducerer varmetabet og øger energibesparelserne med op til 5-10%.

TRÅDLØS KOMMUNIKATION

”Det er også værd at nævne, at idriftsættelsen er blevet nemmere, fordi kommunikation med enheden foregår trådløst med Grundfos GO Remote-appen”, siger Martin Baungaard Andersen.

”Vil du have fuld kontrol over blandesløjfen, kan du enten koble MIXIT til dit CTS-anlæg via Fieldbus eller til Grundfos BuildingConnect, som er vores nye Building Management-løsning til små og mellemstore installationer. Det betyder, at MIXIT er nem at drifte, og at du får adgang til mange driftsdata”.

”Så uanset om du er rådgivende ingeniør, vvs-beregner eller installatør, er der fordele at hente med Grundfos MIXIT – også for klimaet”, slutter Martin Baungaard Andersen.Grundfos MIXIT kommer på markedet januar 2021.


Grundfos lancerer banebrydende professionelt værktøj til indregulering af varmesystemer
Grundfos har netop sendt en ny trumf på gaden med indreguleringssystemet ALPHA3, som bliver et stærkt arbejdsredskab for installatørerne -
– og en fordel for husejerne, som vil opleve pæne besparelser på både el- og varmeregningen. En pumpe. En Reader. En app. Det er, hvad der tilsammen udgør Grundfos’ nye ALPHA3-system, der gør indregulering af varmesystemer nemmere og mere præcist end før – og sikrer en endnu bedre varmeøkonomi for husejerne. For udover at selve ALPHA3-pumpen har de samme grundlæggende funktioner som den velkendte ALPHA2, som fortsat vil være i handlen, består ALPHA3-systemet også af en ALPHA Reader, der sammen med den tilhørende Grundfos GO Balance-app gør det muligt for installatøren at indregulere kundernes radiator- og gulvvarmeanlæg – nemt og præcist. Fordelen for husejerne er, at de undgår energispild og dermed sparer på el- og varmeregningen. For varmeanlæg, der ikke tidligere har været indreguleret, betyder det, at der kan opnås en fornuftig reduktion af både den energi, som pumpen bruger, og af det generelle varmeforbrug. Med ALPHA3-pumpen kan installatørerne optimere deres kunders anlæg uden brug af andet end en ALPHA Reader og Grundfos GO Balance-appen, som kan installeres på både smartphone og tablet. Via ALPHA Reader formidles data fra pumpen til appen, hvor installatøren skridt for skridt guides til at indregulere anlægget. ’Kombinationen af ALPHA3-pumpen, ALPHA Reader og Grundfos GO Balance-appen giver installatøren et komplet værktøjssæt, som er det første af sin slags på markedet. Installatøren kan nu på en langt mere effektiv og simpel måde tilbyde deres kunder en endnu bedre service’, forklarer Brian Sørensen, salgschef for Building Services VVS hos Grundfos. ’Derfor er vi meget optimistiske i forhold til salgspotentialet. Ikke mindst fordi en god indregulering betyder, at husejere som jeg selv kan spare gode penge på både el- og varmeregningen. Og hvem har ikke lyst til det?’, lyder det retorisk fra salgschefen. FACTS • ALPHA Reader klikkes på ALPHA3-pumpen, når indreguleringen foretages. Enheden tilhører installatøren, som    tager den med sig fra kunde til kunde. • Grundfos GO Balance-appen kan downloades til smartphone og tablet fra Google Play og App Store. • Indregulering skal i princippet kun foretages én gang. Kun hvis husets varmekilder ændrer sig drastisk (fx hvis  der kommer ekstra radiatorer eller gulvvarme), er det en god ide at indregulere på ny.