Kølesystemer

Kølesystemer er baseret på termodynamiske principper og er konstrueret med henblik på at fremme varmevekslingen mellem en industriel proces og kølemidlet og til at frigive overskudsvarme fra processen til omgivelserne. Beregningsværktøj til at effektivisere og optimere energiforbruget inden for forskellige køletekniske områder - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om kølesystemer:


Dæncker Køleinventar ApS

Fynsvej 9
5400 Bogense
Tlf.: +45 6481 3111
E-mail: info@daencker.dk

www.daencker.dk

Kompetencer: Fryserum, kølerum, fryseanlæg, køleanlæg, kølediske, kølemontrer, industrikøleskabe, industrifryseskabe, fryseborde, køleborde, bordkølere, blæstfrysere, blæstkølere, isterningsmaskiner, isknusere, skælismaskiner, brudismaskiner, frysereoler, kølereoler, impulskølere, kølegondoler, frysegondoler, affaldskølere

Læs mere om Dæncker Køleinventar ApS


SA-AL Køleteknik ApS

Stavneagervej 8
8250 Egå
Tlf.: 86 22 62 88/ Vagttelefon:86 30 07 26
E-mail: sa@koleteknik.dk

Kolding afd.: Esbjergvej 16 A, 6000 Kolding, Tlf.: 86 30 07 26

Aalborg afd.: Indkildevej 12 B, 9210 Aalborg SØ, Tlf.: 96 34 20 22

www.koleteknik.dk

Kompetencer: Køleanlæg, miljøvenligt CO2-køleanlæg, fryseanlæg, frostrum, kølemontører, varmepumper, køleteknik, klimaanlæg, vandkøleanlæg, varmegenvinding, ismaskiner, køleskabe, fryseskabe, aircondition

Læs mere om SA-AL Køleteknik ApS


TME - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

ul. Ustronna 41
93-350 Łódź, POLAND

web

Kompetencer: elektroniske komponenter, elektronikkomponenter, laboratorium strømforsyninger, Halvledere, Indlejrede og IoT Systems, Stik, Sikringer, Afbrydere og omskiftere, Lyd Kilder, Relæer og kontaktorer, Transformere og ferritkerner, Ventilatorer, køle- og varmesystemer, Ledninger og kabler, Mekanik, Kabinetter, Automatisering, Pneumatik, Arbejdspladsudstyr, Robotter og prototypefremstilling, elektroniske komponenter distributør

Læs mere om TME – Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.


Vojens Køleteknik A/S

Tingvejen 42D
​6500 Vojens
Tlf.: 74 54 21 76
E-mail: salg@voko.dk

www.voko.dk

Kompetencer: Køleanlæg, kølerum, kølemontører, frostrum, fryseanlæg, køleteknik, kølesystemer, CO2 kølesystemer

Læs mere om Vojens Køleteknik A/S


Advansor lancerer nyt energieffektivt kølerack med unikt opdelt design


04.mar 2021


Det kan være en udfordring at finde plads til køleracks, hvilket enten resulterer i dyrere installationer eller gør det nødvendigt at halvere racks. Med det nye og meget energieffektive rack fra Advansor er det ikke længere nødvendigt.

Advansors nyeste produkt, ValuePack II, leveres som én enkelt enhed, der er designet, så det kan deles i tre på stedet. Dette er banebrydende og betyder, at det ikke er nødvendigt at vælte vægge for at få dette rack ind. Det kan endda være i en elevator, og takket være det smalle design på kun 800 mm kan det komme igennem en almindelig dør.

Høj kapacitet – lille fodaftryk

ValuePack II er udviklet specielt til fødevarebutikker og lette industrielle applikationer som kølerum, bagerier og proceskøling. De kræver effektive løsninger med høj kapacitet og en optimal udnyttelse af kvadratmeterne, der ofte er lige så dyre, som de er begrænsede.

Selvom ValuePack II har en nominel effekt på op til 136 kW, fylder kernemodulet ikke mere end en europalle. Ud over de økonomiske fordele gør det lille fodaftryk også håndteringen af et rack med større kapacitet lettere.

Værdi for pengene

Det oprindelige ValuePack, der blev udviklet i 2015, er en kundefavorit med sit enkle og kompakte design. Det opdateres løbende og vil fortsætte med at tjene sit nuværende formål, som defineres af "værdi for pengene".

Produktets DNA, erfaringerne fra mere end 2.000 solgte ValuePacks og essensen af kundernes anmodninger ligger til grund for forbedringen af produktet. Advansor har skåret ind til benet og udnyttet teknologien maksimalt.

De seneste teknologier

ValuePack II indeholder de seneste teknologier. Lavtryksejektoren øger kapaciteten med op til 30 % med de samme kompressorer, hvilket gør ValuePack II meget energieffektiv.

"Dette er første gang, markedet præsenteres for denne mulighed. Ejektorer giver en højere effektivitet, men indtil nu har de kun været tilgængelige i større og langt mere komplekse racks. Med ValuePack II er det lykkedes os at reducere omkostningerne og gøre ejektorer nemme at arbejde med, kombineret med permanentmagnetmotorer og Cylinder Unloading Technology", udtaler Kenneth Bank Madsen, Technical Director hos Advansor.

Ekstra fordele i varmt klima

Markedets interesse for transkritiske CO2-systemer er vokset dramatisk de seneste år, da teknologiske udviklinger såsom ejektorer er med til at overvinde deres driftsmæssige begrænsninger i varme klimaer, mener Kenneth Bank Madsen.

Her er ValuePack II også en løsning. Kompressorracket er blevet testet i mere end et år både i Advansors eget laboratorium og ved tests i marken. Resultaterne viser, at opgraderingen af ejektoren giver op til syv bar højere sugeevne. Kombineret med de højeffektive kompressorer og den lave delbelastning giver det en energibesparelse på ca. 15 % i varmt klima.


Advansor – Gode grunde til at vælge et Advansor CO2 kølesystem
Størst pålidelighed - Varmt klima muligheder - Energieffektivitet - Nyeste innovationer

Størst pålidelighed
Mulighed for op til 130 bar designtryk
Solide svejsede rammer og stålrør på compSUPER L/XL
Optimeret styring af olie og kontrollere

Varmt klima muligheder
Parallelkompression som standard for Sydeuropa
Ejektorteknologi
Afprøvede adiabatiske løsninger

Energieffektivitet
Optimering af varmegenvinding
Optimeret design, optimerede komponenter, optimerede styringer

Nyeste innovationer
Sigma (integreret løsning), CO2-kassetter, ejektor, nye CDU'er,
nye ValuePacks, ny Mini-Booster


Danfoss – Dansk ishockey succes på Danfoss is
Danfoss teknologi har været med til at sikre fast is under det danske ishockeylandsholds foreløbige successer under årets VM i Moskva.

I weekenden slog Danmark Tjekkiet, og med Tjekkiets sejr over Schweiz tirsdag er Danmark nu i kvartfinalen.

Danfoss har leveret flere af de kølesystemer, der sørger for, at isen på Moskvas 70.300 m2 store is-arena VTB Ice Palace har den helt rette temperatur – nemlig mellem -2 og +4 grader Celsius.

VTB Ice Palace har tre ishockeybaner, og 50 procent af anlæggets samlede energiforbrug går til køling. Når Danfoss systemerne arbejder for at sikre isen den rette temperatur, udvikler de samtidig overskudsvarme. Denne varme genbruges til at give en behagelig temperatur oppe på tilskuerpladserne – og til at smelte isen, når et nyt lag skal på banen.

Et monitoreringssystem holder konstant øje med, at kølesystemerne fungerer perfekt.

”Systemet er fuldt automatiseret og sikrer energibesparelser, nem overvågning og temperaturjustering. Danfoss komponenter såsom temperatur- og tryksensorer og elektroniske ventiler har gjort det muligt,” siger Mikhail Kranin, Deputy General Manager i firmaet REM EXPO IT, som har installeret Danfoss’ kølesystemer i VTB Ice Palace


Panasonic – Godt indeklima til shopping
Dansk detailhandel kan nu få en helt ny varme- og køleløsning i høj kvalitet.

Systemet har den nyeste teknologi inden for styring og energieffektivitet og kan både spare energi og reducere CO2-udslippet.

"Vi er stolte af, at vi nu kan tilbyde en bred vifte af førende varme- og køleløsninger på markedet, der imødekommer behovene i detailhandelen - fra helt små butikker og op til mere komplekse projekter," siger landechef, Tomas Bærholm, Panasonic Heating & Cooling.

Eksempler på løsninger:

1.    Butikker mellem 500 og 2.000 m2:

En ECOi-løsning til detailprojekter hvor der er brug for en løsning af høj kvalitet til et lille budget. ECO G VRF er designet til bygninger med begrænsede strømforsyningsmuligheder, og hvor CO2-udslippet skal reduceres. Den gør det muligt at producere varme selvom omgivelserne er kun -25 grader, og effektivitetsmålet, COP, er 7,28. Det betyder, at løsningen giver 7,28 gange så meget energi tilbage, som den bruger i drift.

2.    Butikker mellem 150 og 500 m2:

Mini ECOi-løsningen er med sit 2-rørs VRF-system en løsning, der giver mellem 11 kW og 16 kW kølekapacitet og fås i tre størrelser. Det kan være forbundet med op til ni indendørsenheder. Løsningen giver en COP-værdi på 6,55 ved en køledrift på -10 grader.

3.    Butikker mellem 70 og 150m2

PACi-løsningen er designet med blæsere, motorer, kompressorer og varmevekslere, som giver en høj COP-værdi, der er rangeret som en af de højeste i sin klasse. R2-rotationskompressoren sikrer en øget stabilitet, og systemets fjernbetjening er koblet til internettet, hvilket giver en tovejs kontrol enten på stedet eller på afstand. Løsningen har derudover en SCOP-værdi på 5,3.