American Society for Mechanical Engineers tildeler UVD Robots den prestigefyldte Emerging

Selvstyrende desinfektionssrobot fra Danmark anerkendes for sin rolle i forandring af industrier samt støtte af samfundet under COVID-19-krisen.

UVD Robots og Blue Ocean Robotics er blevet udvalgt til at modtage den prestigefyldte Emerging Technology Award inden for feltet robotteknologi, som uddeles af American Society for Mechanical Engineers (ASME), for deres selvstyrende desinficeringsrobot udstyret med UV-C-lys. Mens denne pris traditionelt set anerkender nye teknologier, der står på spring til at transformere de områder, de anvendes inden for, samt de innovatører, som står bag dem, anerkender den ifølge ASME i 2020 innovationer, som ikke blot forandrer industrier, men som også fungerer som en støtte for samfundet under COVID-19-krisen. Der blev sat fokus på vinderne i december 2020-udgaven af Mechanical Engineering magazine.

Ifølge Carlos M. González,der er Special Projects Manager, Media & Content for ASME, har COVID-19 vist os, hvor vigtige rene og sterile overflader er for vores fælles helbred og sikkerhed. ”I tider som disse, hvor mennesker er begrænset i deres interaktioner og arbejde, er automatisering af afgørende betydning for, at verden kan holde sig i gang. UVD Robots slår to fluer med ét smæk. De tilbyder en effektiv løsning til desinficering af overflader samt miljøer og klarer udfordringen via robotautomatisering. Dette er årsagen til, at virksomhederne i Mechanical Engineering Magazine, som udgives af American Society of Mechanical Engineers, anerkendes for deres markedsledende rolle inden for robotteknologi til sundhedssektoren.”

“Vi er begejstrede over, at ASME har valgt at tildele os deres Emerging Technology Award”, udtaler Claus Risager, som er CEO for Blue Ocean Robotics samt bestyrelsesformand hos UVD Robots. “Vi så allerede en kraftig vækst på næsten 400 procent om året i 2018 og 2019. Da verden blev ramt af coronavirus, blev denne vækst imidlertid tredoblet på blot få måneder. Når vi kigger mod fremtiden, er det tydeligt, at virussen har skabt nye krav, og der er en klar forventning om desinficerede miljøer, overalt hvor mennesker samles. Vores teknologi giver ro i sindet, både hurtigt og sikkert.”

UVD Robots blev grundlagt i 2014 for at løse problemet med hospitalserhvervede infektioner, og virksomhedens mobile samt fuldt selvstyrende robot har spillet en vigtig rolle i kampen mod COVID-19. UVD-robotten kan eliminere 99,99 % af alle bakterier samt virusser på overflader og i luften inden for 10 minutter, og den har hurtigt opnået stor anvendelse til desinfektion i forbindelse med COVID-19. Der er stor global interesse for robotten i hospitalsbranchen, mens den også anvendes i sundhedsplejen, uddannelsessektoren, luftfarts-, medicinal- og levnedsmiddelindustrien samt hotelbranchen verden over.

På nuværende tidspunkt anvendes den dansk udviklede robotteknologi i mere end 60 lande til at sikre rene miljøer, og den bidrager dermed til større sikkerhed for og beskyttelse af mennesker.

Sådan fungerer UVD-robotterne

Når UV-C-lys gennemtrænger cellemembraner, ødelægger det DNA- og RNA-strukturene i mikroorganismer, hvorved deres reproduktion stoppes, mens miljøet steriliseres. Udfordringen ved brug af UV-C-lys lå tidligere i, at det skal anvendes meget tæt på overfladerne (ca. 1 meter) for at kunne fungere efter hensigten.

UVD-robotten navigerer selvstændigt igennem gange og lokaler via forudprogrammerede layouts. Operatøren kan bruge en smartphone eller en tablet til at dirigere robotten til det ønskede lokale og køre desinficeringsprogrammet. Robotten registrerer automatisk overflader og sikrer tilstrækkelig UV-C-belysning over et givent område.

“Robotten er også udstyret med “intelligente UVC”-funktioner. Når desinficeringen er fuldført, scanner og foretager den målinger i lokalet for at kunne give en effektivitetsrapport, så rengøringspersonalet kan vurdere den udførte desinficering og foretage justeringer af robotten for at optimere dens ydeevne. Dette er en absolut unik fordel ved UVD-robotsystemet. Alt i alt tager det ca. 10 minutter at desinficere et lokale korrekt, mens desinficering af større rum såsom operationsstuer tager 15 til 20 minutter”, udtaler Per Juul Nielsen, der er CEO for UVD Robots.

Se Leverandører af Desinfektionsrobotter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *