Nyt program skal realisere global vækst for danske robotvirksomheder

50 ambitiøse robot-, automations- og dronevirksomheder skal over det næste halvandet år gennemgå et unikt skaleringsprogram fra Odense Robotics og Industriens Fond, der skal gøre dem klar til at realisere deres globale vækstambitioner. Det første hold starter i denne uge, og for automationsvirksomheden Tentoma er det en effektiv genvej til at for alvor opbygge en global konkurrencedygtig forretning.

“Efterspørgslen på automatiserede løsninger stiger verden over. Men hvis danske robot-, automations- og dronevirksomheder skal være konkurrencedygtige globalt, skal de ikke kun levere innovative løsninger – de skal også drive god forretning,” lyder det fra Thomas Hofman-Bang, adm. direktør for Industriens Fond.

Derfor har Odense Robotics og Industriens Fond lavet et nyt skaleringsprogram, som skal realisere vækstpotentialet i den danske robotindustri. Det første hold på Global Growth Robotics starter i denne uge og over det næste halvandet år skal programmet gøre 50 ambitiøse danske robot-, automations- og dronevirksomheder klar til at konkurrere på det globale marked.

Få din egen coach
Ved at deltage i en række workshops, får virksomheder ekspertviden om salg og marketing, supply chain og produktion, organisationsudvikling samt finansiering. Virksomheder får samtidigt tilknyttet deres egen coach, som skal hjælpe dem gennem hele forløbet med at omsætte viden til et eksekverbar roadmap for skalering for den enkelte virksomhed.

Derudover deltager virksomheder i en række masterclasses, hvor nogle af branchens mest kendte ansigter deler deres brancheviden. Listen består bl.a. af formand for Visti Unlimited Thomas Visti, CEO for REInvest Robotics Esben Østergaard, CEO for OnRobot Enrico Krog Iversen og Tanken 16’s Torben Frigaard Rasmussen.

“Nogle af robotbranchens mest succesfulde personer står klar til at dele deres unikke erfaringer gennem programmet Global Growth Robotics. Samtidigt får den enkelte virksomhed hjælp fra en coach til at omdanne viden til en eksekverbar vækstplan. Programmet skal indfri vækstpotentialet i nogle af landets mest ambitiøse robot-, automations- og dronevirksomheder – og dermed styrke Danmarks globale position som førende robotnation,” siger Mikkel Christoffersen, CEO, Odense Robotics.

Nøglen til global vækst
Tentoma A/S er blandt deltagerne på det første hold, der starter i denne uge. Automationsvirksomheden producerer og sælger pakkemaskiner, som reducerer både brugen af plastemballage og energi. Efter en millioninvestering fra en række fonde og private investorer, kigger Tentoma nu mod resten af Europa og USA. Global Growth Robotics skal hjælpe virksomheden med at indtage en større del af markedet og nå endnu længere ud over landets grænser.

“Vi har bevist, at vores produkt har gang på jord. Og vi har sikret en millioninvestering, som skal finansiere vores vækstrejse. Nu skal vi for alvor ud i verden – og derfor deltager vi i Global Growth Robotics,” siger Henrik Raunkjær, adm. direktør i Tentoma, og fortsætter:

“Vi ser programmet som en effektiv måde for hele vores ledergruppe at afprøve og udvikle vores samlede strategi og forretningsmodel. Programmets indhold og sammensætning ser meget relevant og ambitiøst ud, og jeg kan godt lide at man fokuserer så klart på skalering. Vi har store forventninger til, hvad forløbet kan gøre for vores virksomhed.”

Den danske robotindustri har indenfor de sidste 10 år udviklet sig til et af Danmarks mest lovende eksporteventyr, der i dag tæller mere end 300 virksomheder og beskæftiger 8.500 medarbejdere. Analyser fra Damvad Analytics viser desuden, at robotindustrien har potentiale til at skabe op mod 25.000 arbejdspladser i Danmark frem mod 2025.

Der er også store forventninger til det skræddersyede program fra Industriens Fond. “Vi ser frem til at følge udviklingsrejsen for de lovende virksomheder i programmet,” tilføjer Thomas Hofman-Bang.

Find Leverandører af Robotter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *