Vejemaskiner

Vejemaskiner benyttes blandt andet af fødevareindustrien, for eksempel til vejning af ferske og forarbejdede fødevarer, vaskede og ikke vaskede afgrøder og skrøbelige afgrøder. Vejemaskiner kan fås med 4-9 veje­skåle og de stør­re veje­mas­kiner med 14-15 veje­skåle, - med kapa­citet op til 120 en­heder/min.

Leverandører af og viden om vejemaskiner:


Danvægt A/S

danvægt

Navervej 26
8382 Hinnerup
Telf.: 86 98 55 77
E-mail:  danvaegt@danvaegt.dk

www.danvaegt.dk

kompetencer: Vægte, brovægte, dyrevægte, platformsvægte, laboratorievægte, big bag vægte, bordvægte, tællevægte, doseringsvægte, hængevægte, kranvægte, doseringsenheder, udlejningsvægte, pallevægte, palleløftevogne, vejesoftware, software, Apps, vejeprogrammer, vejeapps

Læs mere om Danvægt A/S


IPC TEKNIK ApS

Skovduevej 30
8960 Randers SØ
Telf.: 86 41 46 49
E-mail: salg@ipcteknik.dk

www.ipcteknik.dk

Kompetencer: Sensorer, positionssensorer, vinkelsensorer, momentmåler, vejeceller, vejeinstrumenter, accelerometer, telemetri, dataopsamling, encodere

Læs mere om IPC TEKNIK ApS


Newtec A/S

Stærmosegårdsvej 18
5230 Odense M
Tlf.: 66 15 84 44
E-mail: sales@newtec.dk

www.newtec.com

Kompetencer: Pakkemaskiner, vejemaskiner, sorteringsmaskiner, checkvejere

Læs mere om Newtec A/S


POUL TARP A/S

Jomfruløkken 4
8930 Randers NØ
Tlf.: 86 42 56 00
E-mail: sales@tarp.dk

www.tarp.dk

Kompetencer: Vejeceller, målesystemer, dataopsamling og kommunikation, pumpesystemer til tankebiler, stationære pumpesystemer, vejning, kranvægte, chassisvægte, liftvægte, bagsmækvægte, minkvægte, hejselad, affaldsregistrering, betalingssystemer, GPS tracking, niveaumåling, flowmålere, niveaumålere, vægte

Læs mere om POUL TARP A/S


TEKFA A/S

Aarhusvej 201
8464 Galten
Tlf.: 86 94 67 00
E-mail: tekfa@tekfa.dk

www.tekfa.dk

Kompetencer: Vejeceller, vejeceller og beslag, pulvertransport, doseringsanlæg, siloer, bigbag, vægte, bjælkevægte, platformsvægte, pneumatisk transport, sækkepåslag, pulverdosering, CAT pumper

Læs mere om TEKFA A/S


Optimeret pakning af løg med Newtec’s automatiserede vejemaskiner


03.jul 2023


Optimeret pakning af løg med Newtec’s automatiserede vejemaskiner

23 år med Newtec Vejemaskiner

Det britiske firma, Stourgarden, der blev etableret i 1995 og nu håndterer mere end en million pakker løg om ugen, har for nylig købt flere Newtecs vejemaskiner for at imødekomme deres veje/pakkebehov.

Newtecs nøjagtige vejemaskiner hjælper med at automatisere Stourgardens pakkeri, samtidig med at den høje kvalitet af virksomhedens produkter  bibeholdes. Ifølge Stourgardens produktionschef, Mick Patterson, har virksomheden haft Newtec vejemaskiner i omkring 23 år. ”Effektiviteten er fantastisk, og portionsstørrelserne er virkelig nøjagtige”.

Ideel veje/pakkeløsning til store produkter
En af Stourgardens produktionslinjer består af Newtecs vejemaskine, model 4010W1 kombineret med to net on-roll maskiner (Horizontal Form-Fill-Seal Machines (HFFS)) på hver side af vejemaskinen. Model 4010W1 blev valgt , fordi den er ideel til meget store produkter som løg, kartofler, rødbeder og citrusfrugter og effektivt håndterer produkter i store størrelser og mængder.

En anden produktionslinje involverer Newtecs vejemaskine, model 4015B2 i kombination med en Vertical Form Fill Seal (VFFS) posemaskine. Stourgarden anvender tre af Newtecs vejemaskiner, model 4015B2.

Ifølge Stourgarden: "I dag håndterer vi godt over en million pakker løg hver uge. Dette svarer til over 75.000 tons løg om året, alle dyrket i Essex, Suffolk, Norfolk og Kent." Newtecs vejemaskiner garanterer en meget høj nøjagtighed, hvilket resulterer i en meget lav spildprocent.

Andet nyt fra Newtec

Optimeret pakning af løg med Newtec’s automatiserede vejemaskiner
Fordelen ved Newtecs vejemaskine, model 4010W1 er automatisering og optimering af Stourgardens veje- og pakkeproces for løg. Nogle af disse fordele inkluderer høj vejenøjagtighed og minimal giveaway på mindre end 0,2 %, høj driftshastighed med en kapacitet på op til 20 portioner i minuttet ved 25 kg og passende størrelse vejeskåle til store produkter og portioner.

Mick Patterson bekræfter fordelene ved Newtec-maskinerne: Ifølge Patterson var der udfordringer, før pakkeriet investerede i en ny linje og købte Newtec-maskiner. ”Jeg kiggede på mange andre vejemaskiner, men mit valg landede på Newtec. Jeg stolede på, hvad Newtec lovede og købte to og så mig aldrig tilbage! Vi ønskede at opnå så nøjagtig vejning som muligt uden at påvirke hastigheden og kvaliteten.” Ud over vejemaskinernes alsidighed var det, der virkelig gjorde en forskel for Patterson, nøjagtigheden af portionerne samt opretholdelsen af topkvalitet ved den højest mulige hastighed .

Selve vejemaskinen består af en holdbar, rustfri stålkonstruktion med kraftige vibrationsrender som let leder løgene til vejeskålene. Vejemaskinen er nem at bruge, nem at rengøre og omkostningseffektiv. Newtecs maskinmodel 4010W1 med 10 vejeskåle er effektiv og pålidelig, og den er målrettet bygget til håndtering af store produkter som løg og kartofler. Maskinen består af ekstra store vejeskåle, så brodannelse af produkter kan forhindres. Vejeskålene er nemme at af- og påmontere uden brug af værktøj.

Newtecs vejemaskine med 15 vejeskåle, model 4015B2 booster også vejeprocessen med høj kapacitet og en VarioSpeed-funktion, der giver mulighed for justerbarhed og fleksibilitet.

Der er også et valgfrit count-to-target kit, der sikrer, at kunderne opfylder kravene for pakker med et specifikt antal produkter. Ved en enkelt udtømning har vejemaskinen en kapacitet på op til 100, afhængig af produkternes kilogram (for store produkter som løg og kartofler). Maskinens kapacitet øger veje- og pakkeydelsen, mens den tilpasses til pakkebehovet og portionsstørrelsen af produkterne.

Begge modeller er  brugervenlige  og minimerer mange produktionsudfordringer. Som Patterson siger: ”Vi udfører al vedligeholdelse internt, så vejemaskinerne er nemme at vedligeholde, og opsætningen er meget brugervenlig. Målene er opfyldt, da det med regelmæssig forebyggende vedligeholdelse ikke går galt. Vi pakker 1 kg konstant på vores 4015B2 – 75/80 pakker i minuttet på tre forskellige løgsorter – brune, røde og lyserøde. På vores 4010W1 pakker vi 4 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg og 25 kg net on roll”. Newtecs veje- og pakkemaskiner  sikrer driftseffektivitet og nøjagtig net og posepakning af løg, samtidig med at produkterne holdes friske.   Stourgarden kan derved rettidigt og effektivt levere produkter i topkvalitet til deres kunder.  Levering til tiden og lydhørhed over for kundernes behov er nøgleprioriteter for Stourgarden. Newtecs maskiner bidrager til dette ved at være effektive og tilpasningsdygtige.