Arbejdsplatforme

Arbejdsplatforme, også kendt som arbejdsplatforme i højden eller løfteplatforme, er strukturer eller systemer, der giver arbejdere adgang til højder eller svært tilgængelige områder, hvor arbejde skal udføres. Disse platforme er designet til at skabe et sikkert og stabilt arbejdsområde, der muliggør udførelsen af opgaver på højder, der ellers ville være vanskelige eller farlige at nå.

Leverandører af og viden om Arbejdsplatforme:

Alulock ApS

Jættevej 20
4100 Ringsted
Tlf.: +45 70 40 49 64
E-mail: alulock@alulock.com

www.alulock.com

Se hele vores produktprogram og profil her

D-S Sikkerhedsudstyr A/S

Menstrupvaenge 10
4700 Næstved
Tlf.: 55 44 66 44
E-mail: info@d-s.dk

www.d-s.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

HAKI A/S

Erhvervsvej 16
2600 Glostrup
Tlf.: +45 44 84 77 66
E-mail: info@haki.dk

www.haki.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Preston Rentals ApS

Høgemosevej 29
8380 Trige
Tlf.: 31 64 05 50
E-mail: mail@prestonrentals.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RUSTEK A/S

Bjørnevej 3
7800 Skive
Tlf: 9683 7131
E-mail: rene@rustek.dk

www.rustek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Sky Support V/ Michael Solander & Søren Mortensen

Mosaikvej 4
4293 Dianalund
Tlf.: 40 35 35 40
E-mail: ms@skysupport.dk

www.skysupport.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Stigefabrikken.dk ApS


Karolinevej 7
4200 Slagelse
Tlf.: 78 71 31 31
info@stigefabrikken.dk

www.stigefabrikken.dk - www.stegfabriken.se - www.stigefabrikken.no

Se hele vores produktprogram og profil her

TRANSLYFT A/S

Aalborgvej 321
9352 Dybvad
Tlf.: 98 86 49 00
E-mail: info@translyft.com

www.translyft.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Zarges Danmark

zarges

Roholmsvej 15
2620 Albertslund
Tlf.: 43640200
E-mail: stiger@zarges.dk

www.zarges.com

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Arbejdsplatforme:

Arbejdsplatforme kan have forskellige former og størrelser afhængigt af deres anvendelse og arbejdsmiljøet. Nogle af de mest almindelige typer af arbejdsplatforme inkluderer:

  1. Stillads: Stilladser er midlertidige platforme, der er bygget op af stiger, rør og platforme. De giver adgang til forskellige niveauer af bygninger eller konstruktioner og bruges bredt inden for byggeri og vedligeholdelse.
  2. Skyttehejs: Skyttehejse er platforme, der er monteret på et vertikalt løftesystem. De kan flyttes op og ned langs en bygningsfacade eller anden struktur ved hjælp af elektrisk eller manuel styring. De bruges ofte til vinduespudsning, facadevedligeholdelse og malerarbejde.
  3. Teleskopiske lifte: Teleskopiske lifte er mobile platforme, der er monteret på en kraftig bom, som kan forlænges og hæves i forskellige højder. De bruges til at udføre arbejde på højder inden for industrier som byggeri, rengøring, vedligeholdelse og træpleje.
  4. Knækarmslifte: Knækarmslifte er lignende teleskopiske lifte, men de har en fleksibel "knækarm", der gør det muligt at nå over eller omkring forhindringer. De er velegnede til opgaver, der kræver rækkevidde og alsidighed, såsom installation af belysning eller vedligeholdelse af el-ledninger.
  5. Hængeplatforme: Hængeplatforme er platforme, der hænger fra en overliggende struktur eller kran ved hjælp af kabler eller kæder. De giver adgang til områder under strukturer som broer, facader eller industrielle tanke og anvendes ofte i inspektions- og vedligeholdelsesopgaver.

Arbejdsplatforme er nøje designet til at opfylde sikkerhedsstandarder og regler for arbejdsmiljø. De skal være stabile, lette at betjene og udstyret med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger som f.eks. gelændere, sikkerhedssele og nødstopsystemer. Brugen af arbejdsplatforme bidrager til at forbedre arbejdssikkerheden, øge produktiviteten og muliggøre udførelse af opgaver på højder på en effektiv og sikker måde.

Arbejdsplatforme anvendes inden for flere brancher hvor håndværkere og teknikere har behov for at udføre arbejde højere end jordoverfladen. Som al andet materiel hvor personer er "oppe i højden" skal sikkerheden og kvaliteten omkring Arbejdsplatforme være i top.

Arbejdsplatforme kommer i rigtig mange former og funktioner, men er i bund og grund en mere kompleks stige eller en mellemting mellem en stige og et stillads. Alt efter behov kan man vælge en arbejdsplatform som er mere stigeformet, til højderne, eller en som er mere trappeformet med større platformsflade. En arbejdsplatform anvendes ofte på fabrik eller lager, samt til diverse udendørsområder som adgangsvej.


Lejarbejdsplatform.dk – Byggestilladsets afløser er blevet nemmere at købe
Store arbejdsplatforme, der sikkert transporterer materiel og mandskab op i højden, er de senere år blevet en kraftig og effektiv konkurrent til de mere traditionelle byggestilladser, og nu er det også blevet rentabelt for entreprenører at eje fremfor at leje.

Store arbejdsplatforme, der sikkert transporterer materiel og mandskab op i højden, er de senere år blevet en kraftig og effektiv konkurrent til de mere traditionelle byggestilladser, og nu er det også blevet rentabelt for entreprenører at eje fremfor at leje.

Efterhånden som flere entreprenører har set fordelen ved arbejdsplatforme fremfor stilladser, er der opstået en interesse i at eje sit eget materiel fremfor at leje fra byggesag til byggesag.

Her finder du knæstilladser

”Der er helt klart et marked, men indtil nu har det været svært at finde en leverandør her i landet, hvis man selv ønsker at købe en arbejdsplatform. Det har vi lavet om på nu i samarbejde med en af Europas største producenter af platforme og hejs,” siger Brian Hansen fra SAEclimbers Arbejdsplatform & Hejs.

Forespørgslerne kommer fra både større og mindre entreprenører, og i forhold til lejepriserne på det danske marked skal en platform eller hejs ikke i brug på ret mange projekter, før det er konkurrencedygtigt for en virksomhed selv at investere i en løsning fra SAEclimbers.

”Vi har for nylig solgt flere arbejdsplatforme til en af de største danske entreprenører, der blandt andet skal montere 3.800 vinduer på et etagebyggeri de næste 18 måneder. Arbejdsprocessen bliver langt nemmere og billigere med platformene. Men selv mindre entreprenører kan opnå omkostningsbesparelser, hvis de gentagne gange har materieltunge opgaver i højden,” forklarer Brian Hansen.

SAEclimbers har mere næsten 20 års erfaring i markedet, med mere end 10.000 maskiner solgt i hele verden. Alle maskiner er fremstillet i overensstemmelse med EN 1495 CE og underlagt de strengeste ISO 9001 kvalitetskontrolkriterier.

”Vi har valgt samarbejdet med SAEclimbers fordi virksomheden har stor fokus på sikkerhed, fleksibilitet, holdbarhed og brugervenlighed, men ikke mindst fordi deres systemer nemt kan konfigureres til forskellige opgaver, for eksempel kan arbejdsplatformene leveres med både et og to tårnmaster,” fortæller Brian Hansen.

SAEclimbers har maskiner til fremvisning både på Sjælland og i Jylland, og er i øvrigt klar med rådgivning om ydeevne, kapacitet og pris på de forskellige muligheder.


TRANSLYFT – 26 arbejdsplatforme forbedrer forholdene
Hos Solar, der er en sourcing- og servicevirksomhed inden for el, vvs, industri, ventilation samt klima- og energiløsninger, var der brug for en ergonomisk løsning til deres nye hal med småvarehåndtering. 26 simple arbejdsplatforme forbedrer nu arbejdsforholdene for de ansatte.

Udfordring

Solar havde netop bygget en ny hal til småvarehåndtering. Virksomheden har altid gået meget op i et godt arbejdsmiljø, og da arbejdsopgaverne her var meget repetitive, var der brug for en løsning, så alle deres medarbejdere kunne arbejde ergonomisk korrekt ved de faste pakkeborde, de skulle stå ved.

Løsningen

Løsningen blev 26 arbejdsplatforme til deres arbejdsstationer, så hver enkelt medarbejder kunne arbejde i den rette arbejdshøjde og skåne kroppen så meget som muligt. Det bliver samtidig lettere for den enkelte at nå ned i de dybe kasser, de pakker i.

Der er påsat et enkelt gelænder på platformen, så medarbejderne ikke falder ned fra en højde, hvis de bevæger sig for langt bagud. Dette giver også en god afskærmning af arbejdsstationen og mulighed for at placere rullebure til pap og andet imellem stationerne.

Solar placerede selv liftene rent fysisk, hvorefter Translyft’s montører kom og sluttede dem til.

Resultat

Når så mange arbejdsstationer sættes sammen på lidt plads er der brug for en rolig og æstetisk indretning. De 26 arbejdspladser er derfor opbygget helt ens, og de neutrale, grå arbejdsplatforme passer godt ind i miljøet.

Hver enkelt medarbejder kan nemt justere arbejdsplatformen og arbejde i den mest korrekte arbejdshøjde, hvilket giver bedre ergonomi og dermed de bedste forudsætninger for at arbejde effektivt igennem en hel dag.

Læs casen her og se flere billeder


TRANSLYFT – En platform til bedre ergonomi
På en stor tøjproducents lager i Brande havde var der behov for en løsning til at forbedre arbejdsmiljøet og sikre bedre arbejdsforhold for de medarbejdere, der åbner omkring 5000 papkasser hver dag.

Udfordringen

Lageret i Brande fungerer som en logistikvirksomhed, hvor tøjet fra multiple brands kommer ind, opbevares og distribueres ud til virksomheder rundt om i Europa.

For at undgå at for mange forskellige medarbejdere går rundt og skal skære papkasser op på lageret, bliver de alle åbnet af det samme team af medarbejdere. Det øger sikkerheden, men skaber også mindre svind, fordi disse medarbejdere præcist ved, hvor lang kniven må være for ikke at beskadige tøjet i kasserne.

Papkasserne kommer fra containere ind på et bånd, hvor de åbnes. Båndets højde er fast, men kasserne er af varierede størrelser. Før i tiden stod medarbejderne på paller for at nå op til kasserne og skære dem op, men fordi der ikke var mulighed for at justere på pallernes højde, gav det dårlige arbejdsstillinger, ømme skuldre og trætte medarbejdere.

Løsningen

Løsningen var en arbejdsplatform, der er monteret direkte på gulvet, som medarbejderne kan stå på, når de åbner kasser. Her kan de løbende og hurtigt justere højden på arbejdsplatformen, så det passer til både dem selv og højden på de indkomne papkasser.

Resultatet

Arbejdsplatformen gør det muligt at arbejde i den korrekte arbejdshøjde for hver enkelt medarbejder og har givet bedre ergonomi og mindre træthed. Medarbejderne er rigtig glade for løsningen, og der ses også en større arbejdsglæde.


Nyheder og Indlæg om Arbejdsplatforme


Seneste om Arbejdsplatforme
Cookie-indstillinger