Arbejdsplatforme

Arbejdsplatforme, også kendt som arbejdsplatforme i højden eller løfteplatforme, er strukturer eller systemer, der giver arbejdere adgang til højder eller svært tilgængelige områder, hvor arbejde skal udføres. Disse platforme er designet til at skabe et sikkert og stabilt arbejdsområde, der muliggør udførelsen af opgaver på højder, der ellers ville være vanskelige eller farlige at nå.

Leverandører af og viden om Arbejdsplatforme:


Alulock ApS

Jættevej 20
4100 Ringsted
Tlf.: +45 70 40 49 64
E-mail: alulock@alulock.com

www.alulock.com

Kompetencer: Alustiger, Arbejdsbroer, Arbejdsplatforme, Faldsikring, Foldestilladser, Lifte, Personlifte, Rullestilladser, Stiger, Stilladser, Trappestiger, Træstiger, Vægstiger

Læs mere om Alulock ApS


D-S Sikkerhedsudstyr A/S

Menstrupvaenge 10
4700 Næstved
Tlf.: 55 44 66 44
E-mail: info@d-s.dk

www.d-s.dk

Kompetencer: Sikkerhedsudstyr, VARMEX brandfast beklædning, faldsikringsudstyr, rækværk og tagsikring, olie og kemikaliespild, brand og redning, desinfektion og hudpleje, førstehjælp, skilte og og afmærkning, løfteudstyr, rengøring, instrumenter, lockout og tagout, opbevaring, fleksible forbindelser, outlet

Læs mere om D-S Sikkerhedsudstyr A/S


HAKI A/S

Erhvervsvej 16
2600 Glostrup
Tlf.: +45 44 84 77 66
E-mail: info@haki.dk

www.haki.dk

Kompetencer: Byggelifte, Overdækninger, Hængestilladser, Inddækninger, Rammestilladser, Stilladser, Søjlestilladser, Tribuner

Læs mere om HAKI A/S


Preston Rentals ApS

Høgemosevej 29
8380 Trige
Tlf.: 31 64 05 50
E-mail: mail@prestonrentals.dk

web

Kompetencer: Glaslifte, glassug, vakuumsug, vinduesløftere, kraner, minikraner, arbejdsplatforme, lasteplatforme, løftesystemer, taljer, løfteåg, kæder, logistikoptimering

Læs mere om Preston Rentals Aps


RUSTEK A/S

Bjørnevej 3
7800 Skive
Tlf: 9683 7131
E-mail: rene@rustek.dk

www.rustek.dk

Kompetencer: Laserskæring, CO2 laserskæring, fiberlaserskæring, pladebukning, manuel bukning, robotbukning, panelbuk, svejsning og montage, robotsvejsning, manuel svejsning, opkortning, afgratning, kantpres, pladebukning, specialløsninger herunder transportører, konstruktion af anlæg og maskiner, hæve/sænke platforme, udstyr til fødevareindustrien, underleverandør og halvfabrikata

Læs mere om RUSTEK A/S


Sky Support V/ Michael Solander & Søren Mortensen

Mosaikvej 4
4293 Dianalund
Tlf.: 40 35 35 40
E-mail: ms@skysupport.dk

www.skysupport.dk

Kompetencer: Arbejdsplatforme, hængestilladser, pudsegondoler, facadeplatforme

Læs mere om Sky Support V/ Michael Solander & Søren Mortensen


TRANSLYFT A/S

Aalborgvej 321
9352 Dybvad
Tlf.: 98 86 49 00
E-mail: info@translyft.com

www.translyft.dk

Kompetencer: Løfteborde, enkeltsaks lifte, dobbelt vertikal sakselifte, dobbelt horisontal sakselifte, trippel vertikal sakselifte, arbejdsplatforme, palleløftere, rampeborde, godselevatorer, mastlifte, varelifte

Læs mere om TRANSLYFT A/S


Zarges Danmark

zarges

Roholmsvej 15
2620 Albertslund
Tlf.: 43640200
E-mail: stiger@zarges.dk

www.zarges.com

Kompetencer: Faste stigerFoldestilladserRullestilladserStigerStilladserTrappestiger

Læs mere om Zarges Danmark


Mere viden om Arbejdsplatforme:

Arbejdsplatforme kan have forskellige former og størrelser afhængigt af deres anvendelse og arbejdsmiljøet. Nogle af de mest almindelige typer af arbejdsplatforme inkluderer:

  1. Stillads: Stilladser er midlertidige platforme, der er bygget op af stiger, rør og platforme. De giver adgang til forskellige niveauer af bygninger eller konstruktioner og bruges bredt inden for byggeri og vedligeholdelse.
  2. Skyttehejs: Skyttehejse er platforme, der er monteret på et vertikalt løftesystem. De kan flyttes op og ned langs en bygningsfacade eller anden struktur ved hjælp af elektrisk eller manuel styring. De bruges ofte til vinduespudsning, facadevedligeholdelse og malerarbejde.
  3. Teleskopiske lifte: Teleskopiske lifte er mobile platforme, der er monteret på en kraftig bom, som kan forlænges og hæves i forskellige højder. De bruges til at udføre arbejde på højder inden for industrier som byggeri, rengøring, vedligeholdelse og træpleje.
  4. Knækarmslifte: Knækarmslifte er lignende teleskopiske lifte, men de har en fleksibel "knækarm", der gør det muligt at nå over eller omkring forhindringer. De er velegnede til opgaver, der kræver rækkevidde og alsidighed, såsom installation af belysning eller vedligeholdelse af el-ledninger.
  5. Hængeplatforme: Hængeplatforme er platforme, der hænger fra en overliggende struktur eller kran ved hjælp af kabler eller kæder. De giver adgang til områder under strukturer som broer, facader eller industrielle tanke og anvendes ofte i inspektions- og vedligeholdelsesopgaver.

Arbejdsplatforme er nøje designet til at opfylde sikkerhedsstandarder og regler for arbejdsmiljø. De skal være stabile, lette at betjene og udstyret med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger som f.eks. gelændere, sikkerhedssele og nødstopsystemer. Brugen af arbejdsplatforme bidrager til at forbedre arbejdssikkerheden, øge produktiviteten og muliggøre udførelse af opgaver på højder på en effektiv og sikker måde.

Arbejdsplatforme anvendes inden for flere brancher hvor håndværkere og teknikere har behov for at udføre arbejde højere end jordoverfladen. Som al andet materiel hvor personer er "oppe i højden" skal sikkerheden og kvaliteten omkring Arbejdsplatforme være i top.

Arbejdsplatforme kommer i rigtig mange former og funktioner, men er i bund og grund en mere kompleks stige eller en mellemting mellem en stige og et stillads. Alt efter behov kan man vælge en arbejdsplatform som er mere stigeformet, til højderne, eller en som er mere trappeformet med større platformsflade. En arbejdsplatform anvendes ofte på fabrik eller lager, samt til diverse udendørsområder som adgangsvej.


Lejarbejdsplatform.dk – Byggestilladsets afløser er blevet nemmere at købe


05.sep 2023


Store arbejdsplatforme, der sikkert transporterer materiel og mandskab op i højden, er de senere år blevet en kraftig og effektiv konkurrent til de mere traditionelle byggestilladser, og nu er det også blevet rentabelt for entreprenører at eje fremfor at leje.

Store arbejdsplatforme, der sikkert transporterer materiel og mandskab op i højden, er de senere år blevet en kraftig og effektiv konkurrent til de mere traditionelle byggestilladser, og nu er det også blevet rentabelt for entreprenører at eje fremfor at leje.

Efterhånden som flere entreprenører har set fordelen ved arbejdsplatforme fremfor stilladser, er der opstået en interesse i at eje sit eget materiel fremfor at leje fra byggesag til byggesag.

”Der er helt klart et marked, men indtil nu har det været svært at finde en leverandør her i landet, hvis man selv ønsker at købe en arbejdsplatform. Det har vi lavet om på nu i samarbejde med en af Europas største producenter af platforme og hejs,” siger Brian Hansen fra SAEclimbers Arbejdsplatform & Hejs.

Forespørgslerne kommer fra både større og mindre entreprenører, og i forhold til lejepriserne på det danske marked skal en platform eller hejs ikke i brug på ret mange projekter, før det er konkurrencedygtigt for en virksomhed selv at investere i en løsning fra SAEclimbers.

”Vi har for nylig solgt flere arbejdsplatforme til en af de største danske entreprenører, der blandt andet skal montere 3.800 vinduer på et etagebyggeri de næste 18 måneder. Arbejdsprocessen bliver langt nemmere og billigere med platformene. Men selv mindre entreprenører kan opnå omkostningsbesparelser, hvis de gentagne gange har materieltunge opgaver i højden,” forklarer Brian Hansen.

SAEclimbers har mere næsten 20 års erfaring i markedet, med mere end 10.000 maskiner solgt i hele verden. Alle maskiner er fremstillet i overensstemmelse med EN 1495 CE og underlagt de strengeste ISO 9001 kvalitetskontrolkriterier.

”Vi har valgt samarbejdet med SAEclimbers fordi virksomheden har stor fokus på sikkerhed, fleksibilitet, holdbarhed og brugervenlighed, men ikke mindst fordi deres systemer nemt kan konfigureres til forskellige opgaver, for eksempel kan arbejdsplatformene leveres med både et og to tårnmaster,” fortæller Brian Hansen.

SAEclimbers har maskiner til fremvisning både på Sjælland og i Jylland, og er i øvrigt klar med rådgivning om ydeevne, kapacitet og pris på de forskellige muligheder.


TRANSLYFT – 26 arbejdsplatforme forbedrer forholdene


14.mar 2023


Hos Solar, der er en sourcing- og servicevirksomhed inden for el, vvs, industri, ventilation samt klima- og energiløsninger, var der brug for en ergonomisk løsning til deres nye hal med småvarehåndtering. 26 simple arbejdsplatforme forbedrer nu arbejdsforholdene for de ansatte.

Udfordring

Solar havde netop bygget en ny hal til småvarehåndtering. Virksomheden har altid gået meget op i et godt arbejdsmiljø, og da arbejdsopgaverne her var meget repetitive, var der brug for en løsning, så alle deres medarbejdere kunne arbejde ergonomisk korrekt ved de faste pakkeborde, de skulle stå ved.

Løsningen

Løsningen blev 26 arbejdsplatforme til deres arbejdsstationer, så hver enkelt medarbejder kunne arbejde i den rette arbejdshøjde og skåne kroppen så meget som muligt. Det bliver samtidig lettere for den enkelte at nå ned i de dybe kasser, de pakker i.

Der er påsat et enkelt gelænder på platformen, så medarbejderne ikke falder ned fra en højde, hvis de bevæger sig for langt bagud. Dette giver også en god afskærmning af arbejdsstationen og mulighed for at placere rullebure til pap og andet imellem stationerne.

Solar placerede selv liftene rent fysisk, hvorefter Translyft’s montører kom og sluttede dem til.

Resultat

Når så mange arbejdsstationer sættes sammen på lidt plads er der brug for en rolig og æstetisk indretning. De 26 arbejdspladser er derfor opbygget helt ens, og de neutrale, grå arbejdsplatforme passer godt ind i miljøet.

Hver enkelt medarbejder kan nemt justere arbejdsplatformen og arbejde i den mest korrekte arbejdshøjde, hvilket giver bedre ergonomi og dermed de bedste forudsætninger for at arbejde effektivt igennem en hel dag.

Læs casen her og se flere billeder


TRANSLYFT – En platform til bedre ergonomi
På en stor tøjproducents lager i Brande havde var der behov for en løsning til at forbedre arbejdsmiljøet og sikre bedre arbejdsforhold for de medarbejdere, der åbner omkring 5000 papkasser hver dag.

Udfordringen

Lageret i Brande fungerer som en logistikvirksomhed, hvor tøjet fra multiple brands kommer ind, opbevares og distribueres ud til virksomheder rundt om i Europa.

For at undgå at for mange forskellige medarbejdere går rundt og skal skære papkasser op på lageret, bliver de alle åbnet af det samme team af medarbejdere. Det øger sikkerheden, men skaber også mindre svind, fordi disse medarbejdere præcist ved, hvor lang kniven må være for ikke at beskadige tøjet i kasserne.

Papkasserne kommer fra containere ind på et bånd, hvor de åbnes. Båndets højde er fast, men kasserne er af varierede størrelser. Før i tiden stod medarbejderne på paller for at nå op til kasserne og skære dem op, men fordi der ikke var mulighed for at justere på pallernes højde, gav det dårlige arbejdsstillinger, ømme skuldre og trætte medarbejdere.

Løsningen

Løsningen var en arbejdsplatform, der er monteret direkte på gulvet, som medarbejderne kan stå på, når de åbner kasser. Her kan de løbende og hurtigt justere højden på arbejdsplatformen, så det passer til både dem selv og højden på de indkomne papkasser.

Resultatet

Arbejdsplatformen gør det muligt at arbejde i den korrekte arbejdshøjde for hver enkelt medarbejder og har givet bedre ergonomi og mindre træthed. Medarbejderne er rigtig glade for løsningen, og der ses også en større arbejdsglæde.


HAKI – Den ophængte TechniSpan-platform lanceres i Norden
En innovativ ophængt platform er lanceret på det nordiske marked af HAKI, der er leverandør af midlertidige adgangsløsninger.

Det fleksible TechniSpan-system, der oprindeligt blev udviklet af Span Access Solutions – en virksomhed, som HAKI for nylig har erhvervet – forbedrer effektiviteten og sikkerheden forbundet med arbejde, der udføres under dæk, på broer og landgangsbroer inden for vigtige sektorer som offshore, energi og infrastruktur.

Med færre kontaktpunkter end traditionelle stilladser kan dette unikke tværgående system nemt og hurtigt opføres, løftes og sænkes, så det dækker store arbejdsområder, hvilket medfører en generel reduktion af den planlagte projekttid og arbejdsomkostninger for de nordiske kunder. TechniSpan-systemet fungerer også godt i komplekse miljøer, fordi det kan klare de vanskeligheder, der kan være udfordrende i permanente strukturer, hvor konventionelle løsninger ofte er utilstrækkelige pga. begrænset fleksibilitet.

Det ophængte platformsystem kan med stor fordel integreres med HAKI Universal stilladssystem og danne nye løsninger og metoder, som gør det muligt at opfylde kravene til adgangsprojekter i dynamiske situationer. Ved at kombinere produkter og supportydelser fra både HAKI og Span Access kan kunderne forvente en totalløsning lige fra design til levering, herunder teknisk rådgivning fra eksperter hele vejen gennem projektet.

Som kommentar til lanceringen på det nordiske marked siger HAKI’s CTO og administrerende direktør for Span Access, Ross Turner:

Med lanceringen af denne ny innovative løsning til adgangsmuligheder og sikre arbejdspladser i den nordiske region vil HAKI og Span Access transformere markedet.

Al den erfaring og ekspertise, vi har opbygget med TechniSpan på det britiske marked, vil gøre det muligt for os at levere succesfulde projekter i Norden på områder, hvor traditionelle stilladser ikke er tilstrækkelige til at løse opgaven.

TechniSpan og Span Access har allerede bevist deres evner på det britiske marked, hvor de har været anvendt i højt profilerede projekter på Skotlands ikoniske broer Forth Road Bridge og Forth Rail Bridge, og i utallige offshore olie- og gasprojekter.

Se Span Access-Projekter - CTA

ZARGES – Ti år med digitalt værktøj: Teknologi forhindrer arbejdsulykker
Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med de løsninger, der har med ens arbejdssikkerhed at gøre. Derfor tyer en lang række virksomheder til en online konfigurator, som designer trapper og arbejdsplatforme ud fra gældende regler. Konfiguratoren kan i år fejre ti års jubilæum.
Skræddersyede løsninger kan være svaret på mange problemstillinger. Det gælder også, når det det handler om at optimere sikkerheden på landets arbejdspladser. Her kommer en online konfigurator for trapper og platforme ind i billedet. Et værktøj, som i år fejrer ti år som branchens kærkomne hjælper. Det digitale værktøj giver virksomheder mulighed for at designe trapper, vægstiger, overgangsbroer eller andre former for arbejdsplatforme ud fra konkrete behov. Det kan f.eks. være, at standardløsningerne ikke passer helt i længden, eller der er behov for et bestemt gelænder, stødbeskyttelse eller andet. Og så er hjælpen bare et klik væk. Design dig til et mere sikkert arbejdsmiljø Konfiguratoren er udviklet af stige- og stilladsproducenten ZARGES og har i år været på markedet i ti år. Den blev for nyligt blevet opdateret, så brugervenligheden er helt i top. Udover at skræddersy produkterne gennem det intuitive system sikrer den, at alle løsninger lever op til gældende sikkerhedskrav. - Mange af Danmarks største produktionsvirksomheder benytter sig af værktøjet. De sætter pris på den fleksibilitet, de får ved at kunne tilpasse produktet, så det har den helt rigtige højde og hældning på arbejdsstationen. Det optimerer sikkerheden. Samtidig får de en trappe eller arbejdsplatform, der er ISO-certificeret og lever op til alle sikkerhedskrav, fortæller Jan Fahlgren, adm. direktør i ZARGES. Han uddyber: - Det er en meget omstændelig proces at sætte sig ind i gældende lovgivning om sikker brug af trapper, stiger og andre arbejdsplatforme. Derfor vælger mange virksomheder den nemme, midlertidige løsning: at opstille af en stige for at kunne tilgå maskiner, rør og ventilationsanlæg. Det er desværre også en løsning, der øger risikoen markant for arbejdsulykker. Her er det digitale værktøj et vigtigt alternativ. Virksomheder sparer tid og ressourcer Værktøjskassen er samtidig en foranstaltning, der sparer virksomhederne for både tid og ressourcer: - Vi har modtaget en masse positiv feedback fra vores kunder gennem årene. Værktøjet gør det nemmere og hurtigere for dem at projektere med den rigtige løsning, som bliver vist i en 3D-tegning. Og den tegning kan importeres direkte over i et tegneprogram, som betjenes af én person. Jan Fahlgren forklarer afsluttende, at alternativet kan være noget mere besværligt: - Bruger du ikke værktøjet, er alternativet at ringe til en smed. Her får du ikke mulighed for at se en digital visualisering af produktet, inden du vælger at investere i det. Og dét er alfa og omega, når det kommer til logistikløsninger som dem her. Samtidig vil leveringstiden højst sandsynligt være længere end de fire uger, vi kan tilbyde med den online konfigurator Find og brug værktøjet her: https://www.zarges.com/dk/loesninger/digitale-apps/konfiguratorer/

Platform.as – Derfor investerer platformudlejer i digitalisering og kundenet
Bygge- og anlægsbranchen investerer i nye it-værktøjer som aldrig før, og en af de virksomheder, der er gået med på bølgen er platformsudlejeren Platform.as. Et nyt digitalt kundenet skal fremover øge serviceniveauet, effektivisere arbejdsgangene og gøre det lettere at være kunde

Byggebranchen har været længe om at komme med på digitaliseringsbølgen. Branchens store entreprenører satser dog i disse år målrettet på digitalisering. En ny it-undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at også bygge- og anlægsbranchen som helhed investerer i nye it-værktøjer som aldrig før.

Interessen går især på digitale løsninger, der understøtter en effektiv forretningsdrift. Der er også en stigende interesse for mere kunderettede løsninger, der optimerer processer og produktion. Ifølge tal fra Danmarks Statistik har bygge- og anlægsbranchens ansatte nemlig oftere adgang til mobilt udstyr med internetadgang end den gennemsnitlige ansatte. Der er derfor et stort potentiale i at bruge flere digitale værktøjer i branchen.

Informations- og serviceniveauet øges
En af de virksomheder, som har taget digitaliseringen til sig, er Platform.as, der udlejer arbejdsplatforme til byggeprojekter i hele Danmark. Platformsudlejeren har netop lanceret en digital kundeportal, der skal gøre kundeoplevelsen bedre ved at øge informations- og serviceniveauet. Det fortæller Casper Knudsen, direktør i Platform.as:

”Med vores kundenet kan vi fremover give vores kunder et login, der giver dem adgang til deres unikke digitale kundeplatform. Her får de et overskueligt overblik over deres nuværende aftale med forventet opstart, estimeret lejeperiode og lejeudløb. Kundeplatformen gør det nemt for os at informere om nyheder og ændringer, og samtidig vil kundernes kontaktperson hos Platfrom.as fremgå af siden, så det er nemt at få kontakt. Derudover kan vores kunder fremover bestille en flytning, afhentning eller ombygning direkte via kundesiden.”

Værdiskabende løsning til byggepladsen
Og netop muligheden for at øge serviceniveauet for kunderne har været afgørende for, at Platform.as har valgt at investere i digitaliseringen.

”Hos Platform.as har vi altid kundeoplevelsen for øje. Det skal være nemt og gennemskueligt at leje maskiner og udstyr hos os i en branche, hvor det til tider kan være det modsatte. Vi har et godt ry hos vores kunder, og det vil vi gerne fastholde og udbygge fremover med vores digitale kundenet,” siger Casper Knudsen og fortsætter:

”Vi lever af at levere innovative løsninger til byggeriet, der bidrager til at effektivisere arbejdsgangene og optimere produktionstiden hos kunderne. Det betyder, at vores løsninger altid skal være værdiskabende. Vores kundenet vil bidrage til at kvalificere logistikken og koordineringen på byggepladsen. Det er noget, som vores kunder vil komme til at mærke i form af et større overblik og et mere tidseffektivt samarbejde med os.”

Gazellepris og investering i kunderne
Investeringen i digitalisering sker på baggrund af de seneste fire års vækst hos Platform.as, der i samme periode har fordoblet omsætningen. Udviklingen har netop resulteret i, at dagbladet Børsen har kåret Platform.as som Gazellevirksomhed. Væksten skal også fremover investeres i at styrke virksomhedens udbud af materiel og service. Det fortæller Casper Knudsen:

”Siden etableringen af Platform.as i 2008 har vi arbejdet aktivt med at udvikle forretningsdelen af vores virksomhed. Derfor er jeg selvfølgelig både glad for og stolt af den anerkendelse, som Gazelleprisen er udtryk for,” siger han og fortsætter:

”Samtidig giver den positive udvikling os mulighed for at udvide vores tilbud til kunderne. Vi har hele tiden fokus på at omsætte vores vækst til kundernes fordel. Det skal være nemt at gå på arbejde, og vi vil gerne hjælpe med til at gøre dagligdagen nemmere rundt om på byggepladserne.”

Udover kundenettet har Platform.as, som de eneste i Danmark, i år investeret i den største person- og materialehejs på markedet, der gør det nemmere for kunderne at fragte tunge materialer op i højden. For at øge effektiviteten på byggepladserne yderligere har virksomheden også indkøbt 15 minilæssere, der kan lejes sammen med arbejdsplatformene


IXOLIFT – Lancerer sikkert alternativ til stigen
IXOLIFT 400 er en mekanisk, justerbar arbejdsplatform, der gør det muligt at arbejde op til fire meter uden at risikere fald ulykker

Den nye finske platform bliver nu lanceret på det danske marked.

Faldulykker er blandt de mest almindelige arbejdsulykker i Norden, og hver år bliver der alene i Danmark registreret over 3.000 arbejdsrelaterede faldulykker, mange af disse fra stiger (AT). Et alt for højt tal, siger finske Johan Friis, som i de sidste to år har udviklet en højdejusterbar arbejdsplatform som et alternativ til den usikre stige. Resultatet blev IXOLIFT 400, og den er nu klar til lancering i Danmark.
"Jeg har selv prøvet at hænge fra tagkanten efter at stigen væltede og ved, hvor ubehageligt det er at arbejde i højden uden god sikring. At være i stand til at udvikle et arbejdsredskab, der kan reducere skader og endda redde liv, er meget tilfredsstillende. Dette er et produkt, der har manglet på markedet, og vi er spændte på, hvordan det modtages i Danmark, "siger Johan Friis, IXOLIFT Ltd.

Erstatter stigen
IXOLIFT 400 er et praktisk og sikkert værktøj til opgaver i højden. Den har en arbejdsplatform, der justeres med en gasfjeder, så du hurtigt kan finde den rigtige arbejdshøjde uden brug af elektricitet. Omgivet af et solidt rækværk i hoftehøjde står du lige så sikkert som i en lift. En fordel er også, at du ikke behøver et certifikat til at betjene IXOLIFT 400.

IXOLIFT 400 er nem at håndtere og flytte rundt, og med en bredde på mindre end 80 cm går den let gennem døråbninger og ind i elevatorer. Arbejdsplatformen har automatiske bremser, anti-surf hjul, som giver ekstra sikkerhed på glatte overflader. IXOLIFT er udviklet i galvaniseret stål og er stort set vedligeholdelsesfri.

IXOLIFT 400-serien er CE-mærket og opfylder maskindirektivet 2006/42 / EF, EN 280/2013 og EN 1004/2004.