Membranventiler
Membranventiler – Hjælp til Væske- og Gasregulering
Membranventiler består af et ventil hus med to eller flere porte, en membran, og et “overløb” eller sæde, hvorpå membranen lukker ventilen. Ventilen er konstrueret af enten plast eller metal. Membran-ventiler udgør en særlig gruppe, hvor afspærringsorganet består af en elastisk membran som ved hjælp af en ydre, ikke medieberørt lukkeanordning kan deformere membranen og således lukke ventilen. En særlig variant af en membranventil er slangeventilen.
Membranventiler er en type af kviksilindrisk ventil, der bruger en fleksibel membran eller diaphragm som en barriere til at regulere strømmen af væske eller gas gennem ventilen. Bliv klogere på membranventiler, se Bennys corner her
Leverandører af Membranventiler:
Alflow Scandinavia A/S
Industrivej Vest 36
6600 Vejen
Telf.: 76 96 21 30
E-mail: alflow@alflow.dk
Burkert Danmark A/S
Hørkær 24
2730 Herlev
Tlf. 44 50 75 00
Diatom
Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 36 00
E-mail: info@diatom.dk
Fagerberg A/S
Kornmarksvej 8-10
2605 Brøndby
Tlf.: +45 43 29 02 00
E-mail: fagerberg@fagerberg.dk
KLINGER Danmark A/S
Nyager 12
2605 Brøndby
Tlf.: + 45 43 64 66 11
Ventiler: salesvalves@klinger.dk
Pakninger: salesgaskets@klinger.dk
Instrumentering: salesinstrumentation@klinger.dk
Lyma Kemiteknik AB
Box 130
23222 Arlöv
Tlf : 69 91 19 88
E-mail: inquiry@lyma.com
Parker Hannifin Danmark
Borupvang 9
2750 Ballerup
Tlf.: +45 43560400
E-mail: parker.dk@parker.com
ROYKON
Navervej 8
7000 Fredericia
Tlf.: 75 945 955
E-mail: post@roykon.dk
SAMSON Reguleringsteknik A/S
Blokken 55
3460 Birkerød
Tlf.: 45 81 93 01
E-mail: Sales-DK@samsongroup.com
Randers afd.:
Mirabellevej 11C, 8930 Randers NØ
Tlf.: 86 44 81 66
Mere viden:
Disse ventiler er kendt for deres enkle design og pålidelighed og anvendes i en række forskellige industrier og applikationer.
Grundlæggende funktion
De fungerer ved at have en membran eller diaphragm, der placeres mellem to kamre i ventilen. Når trykket på den ene side af membranen ændres, bøjer membranen sig og ændrer strømningsvejen gennem ventilen, hvilket regulerer strømmen af væske eller gas.
Fleksibel membran
Membranen er normalt lavet af en elastisk eller fleksibel materiale såsom gummi, plast eller metal, der kan bøje sig under påvirkning af trykændringer.
To hovedtyper
Der er to hovedtyper: envejsventiler og tovejsventiler. Envejsventiler tillader strøm i kun én retning, mens tovejsventiler tillader strøm i begge retninger, afhængigt af trykket.
Anvendelser
Membranventiler bruges i en bred vifte af applikationer, herunder i kemisk industri, fødevareindustri, medicinalindustri, vandbehandling, bilindustri og mange andre steder. De er velegnede til at regulere strømmen af aggressive eller viskøse medier samt medier, der indeholder faste partikler.
Fordele
Membranventiler har flere fordele, herunder enkle design, god reguleringsevne, god tætningsevne, resistens over for forurening og mulighed for at håndtere et bredt spektrum af medier og temperaturer.
Ulemper
Selvom membranventiler har mange fordele, kan de have nogle begrænsninger, såsom begrænset strømningskapacitet sammenlignet med nogle andre ventilarter. Derudover kan membranen slides over tid og kræver vedligeholdelse eller udskiftning.
Materialer og konstruktion
Membranventiler kan fremstilles i forskellige materialer, afhængigt af de specifikke krav til applikationen. Materialer som rustfrit stål, PVC, gummi og PTFE anvendes ofte til membraner og ventilkroppe.
Reguleringsmekanismer
Membranventiler kan styres manuelt ved hjælp af en håndhjul eller automatisk ved hjælp af elektriske eller pneumatiske aktuatorer afhængigt af applikationen.
Generelt er membranventiler en pålidelig og alsidig type ventil, der findes i mange industrier, hvor præcis strømningskontrol er nødvendig. Deres enkle design og evne til at håndtere forskellige medier gør dem til et populært valg i mange situationer.
ROBOLUX flervejs-membranventiler fra Burkert – en vinder i hygiejniske processer
ROBOLUX flervejs-membranventiler fra Burkert – en vinder i hygiejniske processer
Hvorfor? Fordi ROBOLUX membranventiler har et helt specielt design med to sæder og uafhængige lukkefunktioner i ét enkelt ventilhus, én membran og én aktuator.
Det kompakte design gør flervejs-ventilen væsentligt mindre end traditionelle ventilblokløsninger og også hurtigere at sterilisere.
ROBOLUX kan kombineres med styretoppe fra ELEMENT-serien, hvilket giver mange muligheder for decentral automation i hygiejniske processer.
Læs mere om fordelene
Burkert præsenterer Robolux flervejs membranventil
Vores Robolux flervejs membranventil er designet til ultra-rene, sterile og aseptiske medier, og den er derfor den ideelle løsning til blandt andet kromatografi.
Hvad gør Robolux ventilen til noget helt specielt? Den har en patenteret teknologi, der kan aktivere to ventilsæder. Denne teknologi betyder minimal dødvolumen og reduktion af skylleflowet, hvorved der spares ressourcer og omkostninger:
✔️ minimering af kontaminering
✔️ optimering af produktkvalitet og -mængde
✔️ minimering af produktionsstop
Læs mere om Robolux membranventiler til kromatografi her