Roberta Nelson Shea fra Universal Robots modtager prestigefyldt robotpris for sit bidrag til robotsikkerhed

Roberta Nelson Shea fra Universal Robots modtager prestigefyldt robotpris for sit bidrag til robotsikkerhed

For anden gang inden for fem år er en nøgleperson hos Universal Robots, den danske producent af kollaborative robotter (cobots), blevet tildelt verdens mest prestigefyldte robotpris, nemlig Joseph F. Engelberger Robotics Award, der ofte beskrives som robotternes Nobelpris.

I fodsporene efter Universal Robots medstifter Esben Østergaard, der modtog Engelberger-prisen i 2018 i kategorien Teknologi, modtog Roberta Nelson Shea, Universal Robots Global Technical Compliance Officer, i dag prisen for Anvendelse ved en ceremoni ved Automate Show i Detroit.

Kategorien Anvendelse anerkender personer eller organisationer, der har ydet et væsentligt bidrag til udviklingen af robotteknologi og dens praktiske anvendelse. Roberta vandt prisen for sit fremragende arbejde med robotsikkerhed i hele verden.

“Jeg er meget beæret over at modtage denne pris,” lød det fra Roberta. “Jeg ser det som en anerkendelse af ikke blot mit eget arbejde, men også Universal Robots og Teradynes engagement i sikkerhed. Denne pris er en anerkendelse af alle, der har bidraget til robotsikkerhed i årenes løb. Da jeg startede på dette område for mere end fire årtier siden, følte jeg, at jeg havde en personlig mission, og at der ikke var andre, der meldte sig til den sammen med mig. Nu, især efter fremkomsten af kollaborative robotter, er vi alle enige om vigtigheden af sikkerhed.”

I de seneste år har andre kvinder også modtaget Engelberger-priser, og det er endnu et tegn på, hvordan robotteknologien har udviklet sig, siden Roberta begyndte i branchen i 1982.

“Heldigvis er jeg ikke den første kvinde, der modtager denne pris. Men da kvinderne stadig er i undertal i robotindustrien, håber jeg, at min karriere også kan være en inspiration for yngre kvinder, fordi de har en vigtig rolle at spille i den fremtidige udvikling af både robotteknologi og teknologi generelt.”

Kim Povlsen, CEO i Universal Robots, anerkender også Robertas præstationer:

“Denne pris er et bevis på det store bidrag, som Roberta har ydet til robotindustrien. Inden for robotteknologi, og især når det drejer sig om cobots, er sikkerhed altid den højeste prioritet. Roberta har med sin dedikation til sikkerhed været med til at skabe standarder for interaktionen mellem mennesker og robotter. Det har været et afgørende bidrag til det samarbejdsforhold, som vi i dag ser mellem mennesker og cobots på tusindvis af arbejdspladser,” sagde Kim Povlsen.

LÆS også: Universal Robots præsenterer partnerskab med den globale integrator Denali
Universal Robots A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger